Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

Un prieten a luat 20 buc finale stație CB, de pe net, la măsurătoare arătau bine, la "lucru" =puscau din prima... După 5 schimbate s-a lăsat pagubas și le-a trecut la pierderi. I-am spus eu sa ia rusești Nos, ca sint bune..... dar nu m-a ascultat

Link spre comentariu

La firma  Miv.......exista doua tipuri de tranzistoare pentru  CB  numite  2SC2078. si au doua terminatii: ISC si SAN

Pentru a nu avea  probleme trebuie achizitionati cei cu terminatia SAN. Cei cu terminatia ISC nu emit mai mult de 0,8W. 

Am experimentat si va spun garantat.

In cca.18 ani de cand ma ocup cu depanarea si reglarea  statiilor in toate benzile , am gasit destule tranzistoare finale defecte. 90 la suta dintre acestea au fost defectate din neadaptarea emitatorului cu antena. Aici ne referim la puteri incepand de la 100w in sus.

In cazul CB, unde puterea de emisie este de 4W,  defectarea tranzistorului final de emisie este putin probabila.

In aceasta perioada de service cred ca am inlocuit cca 10 tranzistori finali de emisie pentr CB. Cauze: alimentare cu polaritata inversa, interventii "pompieristice" pe cabla, exfolieri de cablaj cu diverse strapuri , etc.

Tranzistorul 2SC2078  rezista foarte bine la dezaptaptari ale antenei intr-o statie CB.

Statia poate fi pusa pe emisie o ora , fara antena conectata. Tranzistorul nu se defecteaza. TESTAT.

Editat de PINTI
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Dragi electronisti, iata ce fel de socuri pentru PFC, pentru montat in unele surse de alimentare ca sa le vada bizonul ca exista acolo in surse, au inceput sa fabrice harnicii si istetii chinezi:

Link spre comentariu

Super trafo!Am ascultat comentariul si nu mi-am dat seama daca l-a cumparat sau nu.

Tot in comentariu a aratat spre niste acumulatoare China.Am vazut intr-un clip similar pe internet tzeapa.Intr-un powerbank doi acumulatori erau umpluti cu nisip si sigilati!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mai mult ca sigur acest D1047 (2SD1047) este fake. Totuși întreb dacă, la dimensiunile așchiei de siliciu, se poate utiliza la o sursă 2A / 60W? (așa a furnizat chinezul sursa)

IMG-20200201-092935.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

BDV66/BDV67 cumpărați că și împerecheați de la un magazin online sunt de fapt toți PNP, nici nu vreau sa-mi închipui ce-i in interior

IMG_20200504_193310.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Titlu videoclip de pe youtube:"Tranzistori din China.Cum sa pierzi 50$"...

Tranzistorii au avut piciorusele taiate si li s-au relipit altele!Se vede in poza unul rupt.Ruperea s-a produs cand a indoit terminalul...Sa fi fost piese rebutate in fabrica carora li s-au taiat terminalele?

Screenshot_20200720-101642_Firefox-01.jpeg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am primit la reparat un amplificator cu finali TIP35C, TIP36C cumparati de la magazinul teleormanean... In imagine, pentru comparatie, este si un MJ15022 inlocuit intr-un Dynacord inundat in gheata carbonica, care a functionat 20 de ani fara sa fie desfacut.

comparatie tranzistoare.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cum arata 2N3055 original,in stanga,si cel fals in dreapta.Se vede placuta de siliciu mult mai mare si contactele "sanatoase" la original.

Posibil sa se faca azi si conexiune cu fir,dar de grosime mai mare,insa placuta trebuie sa fie adecvata,ca dimensiune.

Pentru cine testeaza,preliminar,tranzistorii de forta sunt cateva indicii la falsuri.Primul e vopseaua care se ia de ex cu alcool izopropilic.Al doilea e factorul de amplificare mare,peste 50-100.Al treilea curentul suportat.Multi tranzistori ce ar trebui sa suporte peste 10A pocnesc la 3-5A.

Screenshot-20201213-090645-You-Tube-01.j

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări