Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

Puteti da mai multe detalii? Eu am intalnit pana acum 3 tipuri de 317: LM317,  LM317T,  LM317AHVT. Cu lm317ahvt nu am lucrat, dar i-am vazut in realitate, aveau talpa normala, la fel si lm317. Primul cu talpa subtire pe care il vad e asta de acum, LM317T, dar mai am unul recuperat, tot 317T care are talpa normala, ori poate o fi fabricat in alti ani, nu stiu. La terminatiile alea va referiti sau la altceva?

Link spre comentariu

Verifica in datasheet-ul asta la paginile 15-18.

Ai sa gasesti ambele variante de capsula: si cu aripioara de 0.55mm grosime dar si cu aritioara de 1.25mm grosime.

La pagina 13 gasesti codurile de comanda:

• TO-220 (single gauge) (adica aripioara subtire) LM217T LM317T si LM317BT
  • TO-220 (double gauge) (adica aripioara groasa) LM217T-DG LM317T-DG 
Link spre comentariu
3 hours ago, sesebe said:

in funcție de terminație poți sa alezi sa cumperi cu tabla subțire sau cu tabla groasa.

https://www.onsemi.com/pub/Collateral/LM317-D.PDF

pdf-ul  din  link-ul  de  mai  sus   are  12  pagini .  dati   dvs   cu  scroll  down  la  pagina  nr  12  si  ,  dupa  ce  mariti  imaginea  ,  cititi  cu  mare  atentie  observatia  nr  4  .  parametrul  care  ne  intereseaza  pe  noi  este  grosimea  radiatorului ,  fiind  marcat  de  producator  cu  S  .   

pentru  conformitate ,  am  masurat  grosimea  radiatorului  la  cele  doua   lm317  din  poza  mea  si ,  ce  sa  vezi ?    cel  din  stinga ,  cu  tabla  subtire  ,  are  S = 0,57 mm  ,   iar  cel  din  dreapta ,  cu  tabla  groasa ,  are  S = 1,27 mm  ... deci  se  incadreaza  perfect  in  intervalele  furnizate  de  on  semiconductors .  

in  concluzie ,  2008  a  fost  anul  in  care  s-a  schimbat  modificarea  la  on  semiconductors   ,  iar   dl  sesebe  poate  sa  aleaga  sa  cumpere  cu  tabla  subtire  sau  tabla  groasa  ,  numai  daca  poseda   in  propria  posesie  posesiva   vreo  masina  a  timpului   pitita  pe  sub  pat ...:rzb

LE ... daca  onorabilul  client  doreste  un  lm317t   de  la  on semiconductors ,  atunci  e  ca  mine ,  iar  daca  doreste  unul  de  la  st microelectronics ,  atunci  e  ca  el ...ce  mai  tura-vura !

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Am greșit link-ul. Trebuia datasheet-ul de la St. 

Iar eu acum 2-3 ani, deci nu 10 ani, am cumpărat de la un mare magazin din străinătate stabilizatoare cu aripioara groasa, alese după codul de comanda din datasheet. 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Va salut, poate sa-mi spuna cineva ce tranzistoare sunt cele din imagine? Aparatul este un Telefunken Studio 1 si, conform schemei ar trebui sa fie BD897-898 sau TIP130-135. Celalalt canal are BDX34-35, sunt arsi si se vede ca au mai fost schimbati.

thumbnailll.jpg

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Credeti ca sunt originali? Cei din poza nr 4 si 5  banuiesc ca nu se mai pune problema ca sunt originali, au baza mult mai subtire si de aceea m-am indurat sa desfac unul.  BD318 din poza nr 3 au cupola putin bombata.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

Editat de meshteru_the_best
Link spre comentariu

sint  niste  gunoaie  de  la  cap  la  coada .  singurul  fabricant  adevarat  al  tranzistoarelor  bd318 a  fost  motorola ... si  trebuie  sa  arate  exact  ca  in  poza  din  link-ul  urmator ...

https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_bd318.html

ps ... singura  poza  mai  interesanta  dpv  tehnic  pare  poza  nr 1 ,   insa  este  extrem  de  intunecata  si  nu  se  pot  distinge  corect  detaliile  de  finete ... pare  sa  fie  un  mev  original  unguresc ,  insa ,  din  experienta  proprie , chiar   nu  imi  aduc  aminte  sa  fi  vazut   vreodata   tranzistoare  de  mare  putere ,  in  capsula  to3 ,  care  sa  fie  fabricate  de  catre  unguri ...:rzb... in  afara  de  2n3055  si  de  bdy73 ...

Link spre comentariu

dap ,  sigur  ca  da ... sint  originale  motorola / onsemi   101% .  deocamdata ,  inca  nu  a  piratat  nimeni  tranzistoarele  thermaltrak .  probabil  ca  ,  in  relativ  scurt  timp  de-acum  incolo ,  daca  aria  lor  de  folosire / cautare  / utilizare  va  creste  dramatic ,  atunci  vor  intra  si  ele  in  vizorul  cetatenilor  galbeni  , cu  ochii  mici  si  oblici ... :rzb

Link spre comentariu

este  exact  cum  banuiam . tranzistorul  din  stinga  este  tranzistorul  din  poza  nr1  si   are  marcajul  original  mev  . in  rest ...mijloc  si  dreapta ... gunoaie , pocnitori  si  alte  dejectii  electronice .  capsula  bombata  nu  a  existat  niciodata  in  productia  de  tranzistoare  de  la  mev ... la  fel  de  bine  cum  scrisul  cu  vopsea  rosie  a  fost  utilizat  exclusiv  de  catre  firma  toshiba  japonia  ... si  acela  nu  oricum ,  ci  numai  pe  capsule  mate  ...nicidecum  lucioase  . 

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări