Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

Ce parere aveti de acesti tranzistori,sunt falsi?Arata exact ca in poza ,singura diferenta este acolo unde scrie MAR si apoi 625 ,la mine scrie MAR si 707. .

Poza -  [/url]">http://Posted Image

Editat de PKP98
Link spre comentariu

nicidecum  falsuri  ! sint  tranzistoare  st  microelectronics   originale  101% .  acel  MAR   inseamna  ca  sint  fabricate  in  maroc ,  primul  in  2006 saptamina 25 ,  iar  al  doilea  in  2007 saptamina 07 .  grupa  de  beta  este  O ,  iar  pe  tot  kantul  radiatorului  se  vede  culoarea  caracteristica  a  cuprului  .  inca  mai  am  si  eu  pe  stoc  tranzistoare  absolut  identice  cu  acelea  din  poza  dvs  si  pot  sa  va  asigur  ca  sint  de  o  calitate  ireprosabila . 

Link spre comentariu

Va multumesc mult!

Ce bine imi pare sa aud asta. :101  :101

Am cumparat 4 bucati acum o luna si am dat 24 lei,deci 6lei bucata ,pe toate scrie MAR 707 ,si am vrut sa stiu daca sunt pocnitori sau nu,ii folosesc la o sursa de tensiune liniara 0-30V la 10A.,acea imagine am gasit-o pe net sunt exact ca ai mei ,numai ca difera anul de fabricatie.Exteriorul e destul de bine finisat si spatele la fel,si da aveti dreptate pe  tot  kantul  radiatorului  se  vede  culoarea  caracteristica  a  cuprului. 

Numai bine,si inca odata multumesc! 

Link spre comentariu

Iertare că intervin , pot să fie făcute și pe Lună tranzistoarele alea , nu în Maroc, fără un radiator imens și/sau foarte bine ventilat nu scoți 0-30V la 10A niciodată .

Link spre comentariu

Da stiu asta,dar am un radiator de 28x16x3cm si un ventilator care scoate aerul din incinta ,nu l-am pus sa bata direct in radiator, am auzit ca e mai bine daca il pui in asa fel incat sa scoata aerul cald ,ca la sursele de PC,oricum imi pare bine ca tranzistorii nu sunt niste chinezarii,si da acei 10A sunt de reclama macar pot trage un 7-8A in siguranata.

Ma scuzati de offtopic,dar trebuia sa raspund. :inger

Numai bine si ma scuzati inca o data de offtopic. 

Link spre comentariu

nope ,  nu  este  trompeta  . este  un  circuit  integrat  original  philips  101% .  an  de  fabricatie  2000 ,  saptamina 26 . 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Fratilor am cumparat si eu tot felul de componente care mai de care ""fake-uri"" dar sa gasesc acumulatori cu nisip ...............

multam Spitfire ca ne-ai atentionat

apropo de tranzistori_____tranzistor de 10A la un consum de 160mA frigeai friptura pe el

Link spre comentariu

Dacă frigeai friptura pe el, mai știi ce tensiune avea la borne când ai măsurat curentul de 160mA ?  Că puterea disipată e dată de produsul dintre tensiune și curent......iar mulți nu știu că poți arde un tranzistor fără să-i depășești nici curentul maxim permis, nici tensiunea maximă de lucru, doar să depășești puterea maxim disipată (produsul dintre cele două).....mai ales fără un radiator adecvat.

Link spre comentariu

ambele  tranzistoare  sint  fabricate  de  st microelectronics .  bdx33c  este  fabricat  in  china ,  rezulta  calitate iii  ---asta  ca  sa  fiu  elegant  si  sa  nu  zic  de  2 bani / 20 bani --- .  bdx34c  este  fabricat  in  maroc ,  rezulta  calitate  prima-lux .  daca  ambele  tranzistoare  provin  din  aceeasi  scula  ,  atunci  vom  avea  exact   ceva  de  genul ... o  casa  frumoasa ,  solida ,  cu  pereti  de  caramida  si  cu  acoperis  din  cartoane  de  ambalaje + paie ... :rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

buna ziua,azi mi-au sosit doi tranzistori J6920 comandati si arata diferit,imi spuneti daca sunt buni amandoi sau unul e fals,caci tranzistorul original de pe placa arata ca si cel mai mare,numai ca scrie J6920A.multumesc.

post-180665-0-06861500-1448018078_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări