maxente Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Aşchia de Si e de la unul mai mic, în capsulă TO-220. Oricum, cu 1,9 lei ţi-ai făcut un şablon TO-3 ptr dat găuri în radiatoare. Nici flanşa aia unde e pusa pastila de siliciu cu e finisată cum trebuie după ce a fost tăiataDa' pojghiţa aia de silicon alb de ce se pune peste pastila de siliciu? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Probabil că aşa poate chinezul să lipească cipul de capsulă, cu silicon de baie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Nu am stiut unde sa-l pun. Am cumparat bu808 de la acelasi magazin ca de obicei si am vazut ca este alt producator Mai aveam unul vechi,am folosit un montaj gata facut cu uc3843 si am comandat in acelasi timp,cu aceeasi sarcina si la aceeasi alimentare(6v) cele 2 modele Rezultatul inexplicabil pt mine: Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 E clar că cipul intern provine de la alte aplicaţii. Link spre comentariu
alex26 Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Vreau sa pun si eu o intrebare daca se poate.Am citit ca majoritatea tranzistorilor de putere sunt falsi. Dar cum influenteaza acestia un amplificator.De exemplu un amplificator de 60 w , tensiunea de alimentare +- 45 V, in care pun finali Toshiba falsi la 150 W si tensiunea de 250V.Se aude mai prost , amplificarea mai mica sau cum mai exact, ca banuiesc ca la tensiune ar trebui sa reziste si la putere la fel avand in vedere valorile date.Va multumesc. Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Daca sunt facaturi (copii proaste sau chiar alte pastile de siliciu) atunci e clar ca nu au aceeasi parametri cu cei originali! Daca erau originali ai fi putut avea incredere ca sunt testati si rezista la conditiile specificate in datasheet, altfel e o loterie.Asadar nu poti avea incredere in finalii tai contrafacuti, pot ceda oricand sau pot sa mearga bine, doar un test va da raspunsul (sau un ciocan).Amplificarea in tensiune nu va fi mai mica ! Amplificarea in tensiune este data de etajele de intrare (diferential + VAS) alaturi de bucla de reactie negativa - aceasta reduce valoarea amplificarii si o tine fixa.Este posibil ca amplificarea in curent a finalilor sa fie mai mica dar asta nu are legatura cu amplificarea in tensiune a montajului, oricum finalii sunt de obicei in conexiune colector comun !Daca au un beta prea mic pot aparea ceva distorsiuni deoarece se vor solicita mai mult etajele prefinale si VAS.Este posibil ca finalii aia falsi sa se comporte mai prost dar nu stiu in ce masura acest lucru este sesizabil urechii, deci nu e o regula ca o sa se auda prost. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 De obicei, făcăturile sînt de mai multe feluri, cele mai răspîndite sînt cele în care aşchia de siliciu e mult mai mică şi ieftină decît a originalilor clonaţi. E clar că trz rezultat nu va disipa nici pe departe ceeace putea originalul şi se va arde la un curent mai mic, poate şi la o tensiune mai mică, asta depinde de aşchia de siliciu ptr ce a fost proiectată.Exemplu sînt acele 2Nxxxx provenite din BUxxx remarcate, ţin tensiune mult mai mare dar se ard repede la curenţi mai mici.Alte făcături sînt de fapt rebuturi ale trz originali, cu probleme de izolaţie între joncţiuni, astea de obicei nu ţin la tensiune şi temperatură.ETC... Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Un tranzistor istoric! P3A, tranzistor cu germaniu rusesc, dupa cum se vede in imagine, produs in 1958. Nu am gasit nici o notita tehnica despre acest tip, dar banuiesc ca e din familie cu P4, dar de putere mai mica. Pare intreg la testul jonctiunilor. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Aveţi datele lui în fişierul ataşat.Este de putere medie, iar tranzistoarele din familia P4aparţin celor de putere (Uc = 25 V, Ic = 5 A, Ptot = 20... 25 W). Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Se poate ataşa un radiator numai în bază. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Am sa atasez si eu o poza cu IRFZ48N de la miva... luat de ceva timp.De curand sa ars si am zis sa vad cum arata in interior si as vrea sa imi spuneti cat de original este dupa parerea dumneavoastra. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Păi, cipul e suficient de mare, poate nu a rezistat la tensiune, în cazul că e făcătură. El pare original. Link spre comentariu
popa ionut Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Degeaba este mare pastila si siliciul de proasta calitate,dopajul pe jonctiune facut dupa ochi,nerespectant parametrii de catalog si facuti pe vapor,ne miram de ce punem tranzistori noi si crapa dupa 2 zile,ori merg ambalati termic. Uitati aici cum trebuie sa arate falsul si originalul unui tranzistor http://transfal.tripod.com/indexold.html Eu am patit odata ceva de genul http://transfal.tripod.com/imag/c5200amar.jpg cu 2SA1943 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 as vrea sa imi spuneti cat de original este dupa parerea dumneavoastra.as vrea sa vad o poza si cu spatele tranzistorului , insa , la prima vedere pot afirma fara nici cea mai mica umbra de indoiala ca tranzistorul din acea poza este original 101 %...! exista niste criterii specifice referitoare strict la forma fizica a capsulei fabricate de producatorul original , pe care nu le poate pirata nici cel mai iscusit chinezoi...! Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Corectati-ma daca gresesc dar si in site-ul de mai sus si in marea majoritate a informaatiilor pe care eu le-am gasit pe net (posibil sa nu fi cautat eu destul) nu am vazut mosfeti contrafacutiDin cate am citit eu tehnologia de fabricare a mosfetilor este mult mai complicata fata de bipolari si de aici am inteles ca nu prea s-au lipit chinejii sa le cloneze Posibil sa nu fie adevarat, daca cineva are informatii mai multe rog sa ne spuna si nouaP.S. Si mie imi pare ca irfz-ul ala e ok, am mai spart si eu niste irfp240 de la miva si am ramas surprins ca avea o pastila cat toate zilele si parea ok la inscriptiile de pe el, imi pare rau ca nu i-am facut o poza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum