Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

Cel mai bine cumperi de pe site-ul producatorului. Costa ceva mai scump (si posta evident) dar ai garantia ca obtii ceva 100% original. La firmele americane preturile sunt apropiate de TME.

Link spre comentariu

Dacă citeaţi mai înainte, am tot scris să vă feriţi de trz în capsula cu ''fereastră'', sînt cei mai slabi.

Văd că nici ''Toşaiba'' sau ''Jnapan'' nu mai scrie pe ei. :rade:

Nu e nevoie să-i spargeţi, e suficient să verificaţi cu multimetrul pe scala ''diode'' joncţiunile interne, dacă nu sînt asemănătoare cu un 2N3055 de pe vremuri, nu le cumpăraţi. E vine să verificaţi şi rez inversă a joncţiunilor pe scala cea mai mare a ohmmetrului (200M), tot ce nu e peste valoarea aia se refuză.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am cumparat de la Megadinamic din Maica Domnului 2 buc.TDA1771 care se pare ca sant fake-uri.Nici unul nu a functionat, de parca nu aveau nimic in interior :cry: Pana la urma am scos un TDA8174 dintr-o placa veche si a mers din prima :rade: Asa ca,aviz eventualilor cumparatori.

Link spre comentariu

Eu cred ca pe langa piesele bune,functionale dar de o foarte slaba calitate, sant si foarte multe rebuturi.Pe langa toate astea se mai vand si la un pret de piesa originala :rade:

Link spre comentariu

imi spune si mie cineva daca aceasti tranzistori 2SJ201 & 2SK1530 sunt ORIGINALI sau FAKE ? iam gaist pe ebay la 13 Euro ambi la un user care vinde componente electronice si are peste 20K feedback 100% Pozitiv.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

la prima vedere , par sa fie originale toshiba cele 2 tranzistoare , insa , pentru o edificare completa si corecta , eu unul as avea nevoie si de vederea din spate...!ceea ce n-o sa inteleg niciodata este de ce naiba inaltimea caracterelor cu care este scris concret 2sj201 este mai mare decit inaltimea caracterelor cu care este scris 2sk1530...? :nas:

Link spre comentariu

si nu numai de ochiul omenesc.

... :ras: apai , s-avem pardon , insa tranzistoarele se adreseaza oamenilor --- CARE AU OCHI , EVIDENT, ca exact de-aia ne-a dat dumnezeu ochi --- , ca doar nu se uita nici vulturii la ele si nici rechinii... :rade: dupa logica dvs --- pe care , sincer , n-o inteleg --- , ar trebui ca la orice pereche de tranzistoare complementare , sa intilnim marcaje atipice la pnp versus npn , sau n-ch versus p-ch , situatie care , in general , nu se prea intilneste in practica de zi cu zi ...!pentru conformitate , uitati-va dvs tot in curtea firmei toshiba , unde , la tranzistoarele originale 2sa1943 versus 2sc5200 avem ABSOLUT ACEEASI INALTIME MAI MARE LA RINDUL AL DOILEA DE SUS IN JOS...!
Link spre comentariu

Imi cer scuze, nu am icitit decat primele 2-3 pagini din acest thread, dar vroiam sa va spun si eu o parere. Exista intr-adevar si componente false, dar din exemplele pe care le-am vazut nu pot trage aceasta concluzie. Faptul ca un tranzistor este produs de mai multe companii nu inseamnca ca siliciul dinauntrul capsulei trebuie sa fie identic. Asta depinde si de tehnologia folosita din fabricile fiecarui producator. Ele nu sunt copiate unul de la altul ci sunt reproiectate dupa foaia de catalog a primului care l-a facut. Problema este ca unele din ele sunt mai bune sau mai slabe decat celelalte si din cauza tehnologiei folosite. Ce ar trebui sa ne supere, ar fi cele copiate de chinezi, si marcate ca si cum ar fi facute de altii.(personal am avut un 7805 facut de motorolla care scotea dunga 5V , si alte n'spe 7805 facute de altii dar cu ceva abatere in jurul lui 5 cu zeci de milivolti). In concluzie , nu toate sunt fake-uri, ci marea majoritate sunt produse de mai multe companii

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

si nu numai de ochiul omenesc.

... :ras: apai , s-avem pardon , insa tranzistoarele se adreseaza oamenilor --- CARE AU OCHI , EVIDENT, ca exact de-aia ne-a dat dumnezeu ochi --- , ca doar nu se uita nici vulturii la ele si nici rechinii...
tyc se referea la vederea artificiala, multe linii de productie folosesc camere si diversi algoritmi software pentru sortare automatizata. Apoi mai sunt proiectele de serie, unde un anume distribuitor trebuie sa livreze x piese de un fel, y de altul, si sortarea se poate face tot electronic.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări