BUGHIU Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 ce te mira la el? dupa felul care e facut orice e posibilar fi tare ca tensiunea sa creasca odata cu, consumul Da ce are?!?!?! daca creste tensiunea odata cu ,consumul..??? este stabilizator crescator de tensiune compensat in ....consum Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Sarcina este de 100 mA. Daca imi da 12 volti in gol, de unde sa scoata 15 in sarcina ? o sa incerc si cu un consumator mai puternic, dar nu vad de ce s-ar schimba lucrurile.Pune in paralel cu intrarea si cu iesirea stabilizatorului cate un condensator de 100nF nepolarizat, asemanator schemei de utilizare din datasheet.Nu stiu sigur daca asta o sa-ti rezolve problema, dar am patit de multe ori ce ai patit tu acum si s-a rezolvat cu acei condensatori, conteaza mai mult ala de la intrarea stabilizatorului.Daca tot nu merge da-i un ciocan sa vedem poate e ceva stricat inauntru Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 @cristian2009 : Da ce are?!?!?! daca creste tensiunea odata cu ,consumul..??? este stabilizator crescator de tensiune compensat in ....consum Intra in autooscilatie...rezolvarea a indicat-o mircea calin. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Totusi integratul ala ar trebui sa fie doar un experiment didactic,in nici un caz nu ar trebui pus intr-un montaj Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Revin cu intrebarea mea in legatura cu niste IRF3205 (viewtopic.php?p=831494#p831494)Am spart si un tranzistor scos dintr-un invertor defect,care pare a fi original (marcaj laser care corespunde pdfului,capsula finisata frumos).In stanga este nelamurirea,in dreapta e originalul:Culmea,cel din stanga pare sa aiba o pastila mai mare... Suportul si terminalele sunt de cupru (suportul e ceva mai moale decat al originalului) Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 In stanga este componenta echivalenta a tranzistorului original merita incercat uneori merg si copiile. Link spre comentariu
scormonel Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Am citit pe aici (aproape tot) si ma distreaza lupta pe Toshiba. Oare de ce ar putea crede cineva ca aceasta "Toshiba" este extraordinara ?. I-mi amintesc cu multi ani in urma cand reparam tir-uri de televizoare aduse din afara si cumparam BU208 cu galeata. Toshiba, intradevar se gaseau si erau bune. Erau scrise cu vopsea rosie si "Toshiba" era frumos scris cu litere de mana. O data am montat un astfel de tranzistor si televizorul functiona dar cand am atins capsula am constatat ca partea metalica ce acoperea interiorul se misca. Am indepartat-o usor. Se vedea perfect chip-ul si legaturile interne de baza si emitor. Dar televizorul functiona. La o examinare atenta a celorlalte tranzistoare cumparate, am constatat ca la vreo 16 bucati se desprindea partea metalica de sus. Sudurile nu prinsesera. Asa ca lasati-o mai moale cu Toshiba............ Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 si cumparam BU208 cu galeata. Toshiba, intradevar se gaseau si erau bune. Erau scrise cu vopsea rosie si "Toshiba" era frumos scris cu litere de mana. O data am montat un astfel de tranzistor si televizorul functiona dar cand am atins capsula am constatat ca partea metalica ce acoperea interiorul se misca. Am indepartat-o usor. Se vedea perfect chip-ul si legaturile interne de baza si emitor. Dar televizorul functiona. La o examinare atenta a celorlalte tranzistoare cumparate, am constatat ca la vreo 16 bucati se desprindea partea metalica de sus. Sudurile nu prinsesera. Asa ca lasati-o mai moale cu Toshiba............... scormonele , tata ...du-te si scormoneste in galeata cu gunoi , ca in postarea de mai sus ai postat numai prostii...! pot sa-ti spun cu mina pe inima ca esti complet varza si ca habar n-ai despre ce vorbesti...! am fost in turcia de 36 de ori in perioada 1993 - 1998 si am adus de acolo sute , daca nu chiar mii de tranzistoare bu208a ... si originale toshiba si copii toshiba si de alte natii ...! tranzistoarele toshiba originale de la mama lor costau 4 dolari bucata si erau absolut impecabile din toate punctele de vedere ...! tranzistoarele copie toshiba erau cam 2,55 dolari bucata si mergeau destul de bine , iar celelalte din categoria DIV , costau intre 1,5 si 1,8 dolari , in functie de magazin ...! CU TOATE ACESTEA , CHIAR DACA ERAU SCUMPE SAU IEFTINE , N-AM INTILNIT ABSOLUT NICIODATA MACAR UN TRANZISTOR SA-I CADA CAPACUL LA ATINGEREA CU MINA ... acelea despre care este vorba in citatul de mai sus erau , mai mult ca sigur niste gunoaie ordinare de cea mai joasa speta , nicidecum toshiba ...adicatelea , mai pe romaneste , niste piraterii dupa toshiba...! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 I-mi amintesc cu multi ani in urma cand reparam tir-uri de televizoare aduse din afara si cumparam BU208 cu galeata. Toshiba, intradevar se gaseau si erau bune. Erau scrise cu vopsea rosie si "Toshiba" era frumos scris cu litere de mana.... uite-aici , mai nenea scormonel , cam ce fel de tranzistoare ASA ZIS TOSHIBA cumparati matale CU GALEATA si faceati reparatii de o mare calitate la acele tir-uri de televizoare aduse de afara... probabil ca la craiova , acesta era nivelul maxim al calitatii tranzistoarelor uzuale in acea perioada , nu-i asa...? Link spre comentariu
scormonel Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 La asa minte, asa avatar, asa personalitate.....Da, acesta este nivelul........... Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Nu-i tranzistor, dar ideea chinezului care l-a produs a fost geniala...! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Eu am primit de la munca acum cativa ani, o bratara cu memorie USB. Nu mergea. Cand am desfacut-o, surpriza! Toate erau la fel, nu doar a mea. Persoana care se ocupa cu articolele promotionale m-a intrebat de 100 de ori daca sunt sigur ca lipsesc piesele. Fata nu se pricepea la electronica si nu-i venea sa creada ca a cumparat niste "carcase" goale. Am pastrat jucaria in ideea ca poate bag alt montaj acolo. Inca n-am gasit ce montaj USB sa fac incat sa fie util sub forma de bratara. Daca aveti ceva idei, chiar va rog sa-mi spuneti. PF Concept o fi insemnand Pentru Fraieri Concept? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Mie îmi plac brăţările alea cu sfinţi, făcute-n Turcia, sigur nu au efect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Acolo tot mai e o sansa. Depinde cat de credul e purtatorul bratarii. :echair: Pe USB insa, efectul placebo se manifesta mai greu... Link spre comentariu
kodor2001 Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 din ciclu: feriti-va... Pentru ca tot am avut ocazia sa ma "joc" zilele astea cu niste 2SC5200 cumparati de cineva de la un magazin on-line din Alexandria (stiti voi care) cu 2,5 lei/buc, am sacrificat unu' pe altarul cunoasterii si l-am strans, din laterale, in bacurile menghinei. S-a desfacut mai usor decat ma steptam ... si arata asa: PS. Pastila propriu-zisa are 2mm/2mm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum