Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

din seria cei mai tare, tranzistorul sau ciocanul!!!!!!!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Asa, in principiu asta este tranzistor IGBT IRG4PC40SPBF, (600V, 60A) nu am facut poze la pastila, etc, ma intereseaza cele 2 bucatele de jos.

ce vreau eu sa va intreb este, daca sarmulita aia care in principiu este lipita, sudata etc de terminalul EMITOR poate suporta

60A :nebunrau: continuu, la Ta 25 grade. Asa, pastila este consistenta, da nu stiu daca sarmulitele alea suporta curentii aia.

Inscriptionarea pe capsula este ok, da cred ca intre timp chinezii si-au facut masini laser mai bune.

Parerea voastra????

Aceeasi problema am prezentat-o si eu in topicul asta http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=210&t=48875&start=90 pe la pag. 6-7. Eu continui sa cred ca acele fire sunt motivul intreruperii componentelor la socuri de curent. Tot in acel topic am pus o poza cu un IGBT explodat la care se vede clar ca nu pastila este de vina.
Link spre comentariu

Ciby2, am vazut postarile tale din linkul dat de tine, vreau sa-ti spun ca aplicatia mea este muuult mai relaxata decat a ta la capitolul frecvente de lucru, tu ai folosit tranzistorii astia in primarul unei surse de sudura, unde ai 35-40KHz, eu am o frecventa de comutatie de 200-400Hz, si cu toate astea tot au pocnit pe capete, luand cu ei si IR2110-le care-i comandau.

Mi se pare fizic imposibil ca aceea sarmulita sa care chiar si 30A, ce sa mai zic de 60A. Doar cand ma uit la o siguranta de 30A din aia de tip auto si se vede clar diferenta.

Din pacate se pare ca am aceeasi sursa de piese pe care ai mentionat-o si in postarille tale, se pare ca umbla la greu cu fake-uri, mai ales la capitolul tranzistoare de putere.

Eu m-am mai uitat pe net dupa poze de IGBT-uri pocnite si am vazut si module la 75-200A, din alea caramida, si vreau sa-ti spun ca si alea au conexiunile facute tot cu sarmulita din aia subtire dar acele sarmulite sunt mai multe si merg toate catre E sau C-ul tranzistorului.

Posted Image

Link spre comentariu

Da , sarmulita aceea duce 60A continu , ea este realizata din Ag in cele mai multe cazuri , si datorita incapsularii poate disipa foarte multa caldura , greu fiind ca ea sa se topeasca , partea nasoala e ca contribuie la incalzirea pastilei .....

Link spre comentariu

Ce parere aveti despre aceste MJE-uri? eu zic ca sunt fake-uri :rade: pe ele scrie ca sunt de la on semiconductor Cand le-am masurat mje340 aveau Hfe-ul intre 94 si 140 iar mje350 aveau Hfe intre 97 si 450Cand am masurat jonctiunile (cum ne uitam la poza de la stinga la dreapta) mje340 are pinii ECB iar mje350 BCE practic mje350 are baza cu emitoru schimbataVa intreb eu acum ce incredere sa am in ele si cum pot sa verific daca ele rezista si la tensiuni mai mari mai ales ca in datasheeturile originale merg la tensiuni de pina la 300vccMasuratorile le-am facut cu un banal multimetru digitalMentionez ca vreau sa le folosesc in amplifu NMOS350 cu o alimentare de +/- 85 Vcc si ce sanse as avea sa nu faca KABOOOM

Link spre comentariu

Fake, On Semi am luat eu direct de la ei cele mai noi sint marcate cu JE340 si JE350 precum marcau Motorola pe vremuri...

Ai 4 modele de producatori aici, toate originale.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

IoNuTx, acei MJE15030G par originali. La fel arata si MJE15031G? ON Semiconductor are un alt mod de marcare pentru PNP-uri, inclusiv capsula este diferita (se observa daca sunt priviti din spate).

Hai sa pun si eu niste poze cu cateva din modelele de pe coroana tranzistorilor audio de la ON: :rege

MJW21196G Posted Image Posted Image

MJW21195G Posted Image Posted Image

MJL4302AG Posted Image Posted Image

MJL4281AG Posted Image Posted Image

NJL4281DG Posted Image Posted Image

Masurare hFE la MJL4302AG Posted Image

Masurarea caderii de tensiune pe jonctiunea B-C la MJL4302AG Posted Image

Trageti singuri concluziile... :dsaf

Pentru comparatie, SDT9207 - oldies but goldies Posted Image

Link spre comentariu

Da şi PNP-urile sunt la fel la capsulă doar scrisul e mai alb puţin(e mai intens,se vede mai bine).Poza am găsit-o pe net şi seamana cu ai mei doar codul acela după ON diferă.Mulţumesc de răspuns.Posted Image

Link spre comentariu

ON Semiconductor are un alt mod de marcare pentru PNP-uri, inclusiv capsula este diferita (se observa daca sunt priviti din spate).

... :ras: :ciuda: :nebun: bati cimpii rau de tot , cumetre...! habar n-ai despre ce e vorba in propozitie si te trezesti vorbind , doar de dragul de a vorbi...!pentru linistea amatorilor/ novicilor / habarnistilor in domeniu , avem urmatoarele informatii pretioase...1-- nu sta nici dracu` --- darmite o firma serioasa ca motorola --- sa faca o matrita , speciala pentru capsula de pnpsi alta matrita , diferita de prima , pentru capsula complementarului npn ...! este o cheltuiala inutila si complet nejustificata...!matrita este una si buna...!2-- matritele sint standardizate dupa standardele internationale aflate in vigoare si se respecta de catre toti producatorii seriosi de pe lumea asta...! poti sa te uiti matale 5 saptamini si din balon si pe gaura cheii si din fata si din spate, ca n-o sa vezi nici o diferenta ...! este o capsula de to220 clasica si basta...!3-- nu sta nici dracu` , deci nici motorola , sa faca un marcaj pentru pnp si alt mod de marcaj pentru complementarul npn corespunzator...! dupa cum ziceam , este o cheltuiala inutila si complet nejustificata ...! modul de marcare este identic la complementare...! :dadaca nu credeti , va introduc imediat niscaiva poze artistice cu mje15032 si mje15033...!
Link spre comentariu

Dragă cumetre, dece dracu' (ca să te citez) trebuie să ai mereu același comportament de ghenă pe acest forum?!

Da, știm, ești regele (autoîncoronat) și enciclopedia din acest univers (și din cele paralele) în materie de componente electronice, dar te rog, scormonește rahatul în altă parte - la prăvălia dumitale sau acolo unde crezi ai audiență.

Inițiase cineva, cândva, un topic în care se propunea excluderea măriei voastre de pe acest forum... păcat că nu s-a întâmplat acest lucru, deși foarte multă lume ar fi dorit asta.

E la "Bodega" un topic deschis de Dudikoff; citește-l, s-ar putea să găsești sfaturi interesante - sigur, asta dacă conștientizezi situația în care te afli. :nebunrau:

Dar privind la avatarul în care cu siguranță te oglindești, cred că există o singură cale de vindecare... de care nu pot pomeni aici.

Uite cum arată niște MJE15030G & MJE15031G, vechi de juma' de an.

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Parcă seamănă... sau parcă nu? :nas:

Link spre comentariu

Degeaba pui poze luate de pe net si spui ca "seamana" cu ai tai...Daca nu poti sa pui o poza cu ce ai, scrie macar tot marcajul de pe ei.La cei pe care ii am eu, se observa ca difera si data si locatia unde au fost fabricati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări