Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Tranzistori vintage CS9011 - CS9014 in radioreceptorul Sanyo RP1250, anul 1965, gasit in talcioc zilele trecute. Acelasi radioreceptor, editia 1976, avea tranzistori cu acelasi indicativ, dar cu capsula moderna TO-92. Rog, cine stie, unde gasesc referinte la acesti tranzistori editia veche? Au o forma placuta, inaltime mica:

Link spre comentariu

Scuze, nu am intrebat de SS, ci de CS, si nu de capsula actuala, ci de modelul care se vede in fotografia atasata.Ma intereseaza cine si cand a fabricat tranzistorii respectivi cu asemenea capsula. Merci.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Multumesc, Remus, stiam de acest .pdf, insa intrebarea mea se refera la tipul acesta ciudat de capsula din fotografie adica un mic cilindru in care s-a turnat apoi o "rasina", varianta initiala - despre care nu gasesc informatii istorice... Ulterior, acelasi tranzistor a fost incapsulat in capsula standard, despre care scrie in tabelele puse aici. Asa se face ca acelasi aparat de radio, cativa ani mai tarziu, avea plantati in el acelasi tip de tranzistori, dar in varianta moderna de capsula. Eu am aparatul mai vechi, mai valoros din punct de vedere vintage.

Link spre comentariu

Pai nu il intereseaza Maria ci palaria.Nu cred sa mai gasesti ceva despre ei Selena.Doar cine a lucrat cu ei daca stie ceva adica electronistii care azi ar avea cam 60-70 de ani.Oricum mai tine-i 20 de ani si poti sa-i vinzi la muzeu si sa faci o caciula de bani :rade:

Link spre comentariu

Intrebare cu naduf:Mai exista tranzistori sau integrate adevarate in magazinele romanesti?Ca m-am saturat de toate fake-urile chinezesti de acum.Daca tot plagiaza macar sa se apropie la 90% din original.Nu la 10%.Nu mai ai loc frate de porcariile lor :aut:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări