Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIFICATOR KENWOOD KA-770B

CATA2003

Postări Recomandate

Am si eu o problema , am un amplificator kenwood ka-770b cu preamplificatorul corector de ton defect...mai exact tranzistori s-au supraincalzit si s-au dus, pe internet nu gasesc informatii despre ei , daca poate cineva sa ma ajute sunt recunoscator Tranzistorii sunt urmatori:C2632A1124A988C1845k163mai este unul cu carcasa mai ciudata : d571iar selectorul de intrare avea un operational 4560dn jrcPote sa-mi zica cineva ce inlocuitori sa folosesc?atasez poze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CATA2003

9

• zal

6

• danzup

2

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Dupa cate stiu eu , e un amplificator operational stereo de duzina in capsula dip 8 pini . Deci poti incerca orice este compatibil la pini si tensiune de alimentare .Pui un soclu si incerci .

Link spre comentariu

Toate ca toate, insa aici e sectiunea de Accesorii Audio, nu de componente, doc si scheme....Fii si tu mai atent unde postezi de-acum inainte!

Link spre comentariu

Ok , se pare ca nu am postat unde trebe, are cineva schema la preamplificatorul asta , mai bine zis la tot amplificatorul????Imi cer scuze, data viitoare o sa fiu mai atent :weedman:

Link spre comentariu

In primul rind ce ai tu acolo e tot amplificatorul, el nu are preu de tonuri separat ci corectiile sint incluse in bucla de amplificare a etajului final. Ce e notat cu '' preamp'' e de fapt partea de intrare a amplificatorului de la diferential pina la etajul pilot. Placa cealalta cu c.i. 4560 e preul de doza magnetica si selectorul de surse. Acuma din doua una: ori scoti singur schema ca la astea nu e complicata, ori cauti pe net, insa la cum arata placa afumata, s-ar putea sa ai surprize la repunerea in functie, adica sa conduca portiunile carbonizate.

Link spre comentariu

Deci zici ca e si amplificatorul si preamplificatorul in aceeasi placa..... totusi mai era o placa mare unde erau puse integratele de amplificare,conzii si puntile, eu cred ca acolo se afla amplificatorul nu pe asta , tranzistorii aia incalziti cred ca erau folositi la stabilizare curent pt preamplificator.

"Placa cealalta cu c.i. 4560 e preul de doza magnetica si selectorul de surse." ce este doza magnetica????

Link spre comentariu

Nu ai inteles, ce tii in mina e tot ampliful mai putin partea de alimentare, trz finali (sau STK, sau altul dedicat de la Trio-Kenwood), protectia si iesirile care spui ca erau pe alta placa. Nu are preu de tonuri, corectia de ton se face chiar in etajul final. Probabil ca te deruteaza faptul ca e impartit ampliful pe 2 placi. Scheme asemanatoare au folosit Philips (toate seriile cu c.i. pilot AN7060, uPC1225,1270), Technics (SU-V2,4 si multe din seriile cu c.i. pilot AN7060, 7062), Yamaha (AX700...), Pioneer (A60...), Sanyo, Denon (PMA510...), etc. Partea comica era cind le modificau unii nepriceputi si se trezeau ca ''nu mai merg butoanele''. :smt003 E posibil sa ai si un stabilizator simplu ptr preul de doza, ceva in jur de +/-15V, desi mi se pare logic sa stea cu sursele celelalte, pe placa de putere.Preul de doza magnetica e ptr intrarea ''Phono'', adica pick-up.

Link spre comentariu

Nu ai inteles, ce tii in mina e tot ampliful mai putin partea de alimentare, trz finali (sau STK, sau altul dedicat de la Trio-Kenwood), protectia si iesirile care spui ca erau pe alta placa. Nu are preu de tonuri, corectia de ton se face chiar in etajul final. Probabil ca te deruteaza faptul ca e impartit ampliful pe 2 placi. Scheme asemanatoare au folosit Philips (toate seriile cu c.i. pilot AN7060, uPC1225,1270), Technics (SU-V2,4 si multe din seriile cu c.i. pilot AN7060, 7062), Yamaha (AX700...), Pioneer (A60...), Sanyo, Denon (PMA510...), etc. Partea comica era cind le modificau unii nepriceputi si se trezeau ca ''nu mai merg butoanele''. :smt003 E posibil sa ai si un stabilizator simplu ptr preul de doza, ceva in jur de +/-15V, desi mi se pare logic sa stea cu sursele celelalte, pe placa de putere.Preul de doza magnetica e ptr intrarea ''Phono'', adica pick-up.

Da asa este, preampul e chiar in etajul de amplificare....faza cu butoanele o rezolv eu .....o singura nelamurire am ,nu stiu ce face butonul cartridge.....preamp o sa-mi fac eu unul cu tlo72 ...apropo ic-ul de la preul de dozase poate inlocui cu tlo72 sau ne5534an? de mentionat cel dinainte era 4560dn jrc
Link spre comentariu

Butonul ''cartridge'' de regula schimba impedanta de intrare a dozei MM, intre 33-47-100 kOhmi, sau schimba tipul de doza. MM sau MC (100 Ohmi impedanta).In locul c.i. poti sa pui orice alt operational dublu, numai sa corespunda pinii, insa daca nu ai pick-up mai bine renunti si-l desfiintezi, obtinind inca o intrare de linie, sau poti sa-l modifici usor in intrare de microfon dinamic.

Link spre comentariu

Si eu m-am gandit la faza cu microfon,sau la inca o intrare , dar acuma ai zis de microfon si sa sti, suna bine...cred ca microfon o sa-i pun ,acum sa fac rost de o schema de microfon .....faza e ca daca renunt la ic ala cred ca dispare si butonul tape ...pun o poza , amplificator e dezmembrat total

Link spre comentariu

Nu trebuie sa dispara preul ala de doza, doar il modifici, adica in loc de bucla de corectie RIAA formata din 2 rez si 2 cond de ordinul nF, pui numai orez de 100 kOhmi si vezi daca amolificarea obtinuta te multumeste, daca nu e suficienta mai maresti rez pina la maxim 220 kOhmi. Desigur ca desfiintezi rez de pe intrare care se comutau cu comutatorul ''cartridge'', lasi una singura de 33 sau 47 kOhmi (nu stiu exact ce ai tu acolo, dar asa sint majoritatea).P.S. Microfonul trebuie sa fie dinamic, cu maciulie mare, nu tip condensator, adica cum e cel de la casti sau de la calculator.

Link spre comentariu

Nu trebuie sa dispara preul ala de doza, doar il modifici, adica in loc de bucla de corectie RIAA formata din 2 rez si 2 cond de ordinul nF, pui numai orez de 100 kOhmi si vezi daca amolificarea obtinuta te multumeste, daca nu e suficienta mai maresti rez pina la maxim 220 kOhmi. Desigur ca desfiintezi rez de pe intrare care se comutau cu comutatorul ''cartridge'', lasi una singura de 33 sau 47 kOhmi (nu stiu exact ce ai tu acolo, dar asa sint majoritatea).

Gata , m-ai adus in ceata :rolleyes: , mai am inca multe de invatat , sunt in primul an la faculta , de bucla de corectie RIAA formata din 2 rez si 2 cond de ordinul nF , asta ar fi la intrare inversata in operational , sau cum ii zic ei invertig imput??
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări