Adrian_BBS Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 salutare....imi puteti da si mie o schema de filtru de deparazitare.....imi trebuie la o masina ca sa montez un amplificator....am gasit sa cumpar dar parca l-as face eu.......va multumesc Link spre comentariu
vsurducan Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Filtrul pentru deparazitare consta intr-o bobina dubla (doua infasurari pe acelasi miez). Intre inceputurile bobinei se leaga un condensator de de parazitare, intre sfarsiturile bobinei alt condensator. Totul de capsuleaza intr-o cutie de tabla care se leaga la sasiul masinii. Valorile condensatorilor depind de zgomotul care trebuie filtrat (cu spectru mai larg la aprinderea electronica), in general 100nF in paralel cu 100pF. Bobina se realizeaza pe inel de ferita sau bara de ferita cu cata sarma incape pe fereastra (diametrul) respectiv(a). Sectiunea sarmei in functie de curentul consumat. Prin filtru se trece atat circuitul V+ cat si V- spre consumator. NOTA: se filtreaza circuitul care genereaza zgomotul si nu cel care trebuie protejat de zgomot.Exemplu: intr-un circuit cu aprindere electronica si amplificator audio (in alta clasa decat D-comutatie) alimentat din aceeasi baterie auto, se filtreaza aprinderea electronica si nu amplificatorul audio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum