Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 50V

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

ok toate bune si frumoase pana aici dar cred k m-am exprimat gresit. Voltajul as vrea sa fie reglabil intre 0 si 50-60 v si sa poata sa tina un curent de 10A(nu neaparat peste 10 dar dak cineva are vreo schema cu amperaj cat mai mare ). Schema pe care ai pus-o mai sus ma uit la ea k boul la poarta noua!!!! Am uitat sa precizez k nu am prea multa experienta in domeniu deci dak se poate sa ma ajutati cu ceva mai simplu.....Banuiesc k tot ceva cu un traf cred k ar fi mai usor de realizat si cu fonduri sa spunem .... modeste. de fapt si de drept m-ar interesa sa pot alimenta o statie de masina care are vreo 250W si se alim la 12 v(evident) de aici calculati si voi de cati amperi am nevoie ......:((

Link spre comentariu

ok dar ma intereseaza ceva concret!! o schema !! mai bine zis o schema care cineva a incercat-o si ii merge si e multumit de ea. am incercat si eu schema aia care cred k toata lkumea o stie : http://electronics-lab.com/projects/pow ... index.html si nu mi-a iesit nici un kkt nimic!!!

pai daca nu ai reusit sa realizezi sursa asta ceva mai simplu nu cred sa gasesti. sursa de la electronics-lab functioneaza 100% si foarte bine .eu o folosesc de ceva timp ca sursade "laborator" si nu am probleme cu ea plus ca e simplu de realizat (am avut o singura problema cu un cond din sursa de tens negativa care nu era nou in rest :supz: )

mistretzul cand te hotarasti exact ce vrei (ce fel de schema si pentru ce tensiune/curent) ne anunti si pe noi ! :partyman:

Link spre comentariu

schema de pe electronics lab mi-a iesit dar avea o singura problema: cand puneam o "incarcatura" pe ea tensiunea scadea brusc la cativa volti. am vorbit cu aia de pe forum si am aflat k schema era gresita!!!! r10 trebuia conectat la - nu la 0 si plm mai erau ceva rezistente de schimbat pe acolo si am lasat-o balta. acu de ceva timp au pus schema corecta. dar pentru 10A trebuie modificata....... vreau o schema simpla de susrsa reglabila (0-50v) care poata sa tina un curent de peste 10 A!!!! am si eu o gramada de scheme dar toate sunt calculate la 1-3A!! Vreau ceva mai mare. dak cineva are ceva de genu va rog frumos sa o puneti aici sau macar sa puneti un link. Nu vreau sursa in comutatie!!!!Am un traf destul de mare (cu miezul de 15 cm2 , primarul are 880 spire cu sarma de 1,secundarul trebe sa-l infasor in functie de schema pe care o sa o aleg,si sarma pentru secundar pot sa o pun de dimensiune 2,m-am lua dupa datele din tabelele alea de calcul al transformatorului) si as vrea sa il folosesc k si asa sta degeaba. Deci in functie de ce scheme imi sugerati o sa fac si transformatorul. Pana acum nu am gasit pe nicaieri o schema de sursa reglabila care sa aiba o tensiune maxina de 50V. Poate nici nu am cautat destul.....

Link spre comentariu

cu greu o sa gasesti asa ceva, pentru ca este ceva nepractic. sursa in comutatie nu merge pe o plaja asa mare, iar cea liniara disipa foarte mult. cel mai bine e sa iti faci un alimentator de 12V pentru acel amplificator si daca vrei si o sursa de laborator, sunt multe exemple pe net.

Link spre comentariu

sunt pe net multe scheme 0-30V / x Amperi, la care poti adauga mai multe tranzistoare ca sa scoata 10A. poti face 2 la fel si lega in serie, dar nu o sa functioneze tocmai foarte bine...limitarea de curent o sa fie problema, se va limita intai la valoarea cea mai mica dintre cele doua, apoi la valoarea mai mare. dar cred ca folosind un potentiometru stereo bine reglat nu o sa fie mari probleme. plus, o sa ai 2 reglaje de tensiune.

Link spre comentariu

ok ddeici o sa raman la schema aia de mai sus dar problema este acum cum sa fac rost de bobina aia de 0.7mH??? credeti k se poate face "home-made" sau trebuie sa o cumpar... si dak merge facuta home made cam ce ar trebui sa am in vedere ??? am vazut pe schema k e bobina cu miez. am un miez de la o sursa atx(nu stiu ce fel de material e dar era de la o bobina si mai am un "miez" sau mai degraba un TOR tot de la sursa aia atx)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări