mistretzul Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Pun si eu postul asta aici in speranta k cinava ma va ajuta cu o schema pentru o sursa reglabila de curent care sa poate furniza o tensiune de 50-60v si un curent de minim 10A. nu gasesc pe nicaieri o astfel de schema si dak cineva ma poate ajut as fi recunoscator!!! Link spre comentariu
petre_s Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 eu banuiesc ca vrei ca tensiunea sa fie reglabila din moment ce ai scris 50-60V. daca tensiunea aia e musai sa fie reglabila atunci cea mai buna solutie e sa faci o sursa in comutatie configuratie forward si sa reglezi tensiunea din reactie. in cazul asta poti sa-ti arat o schema din seminariile unitrode dupa care poti sa te ghidezi http://focus.ti.com/lit/ml/slup057/slup057.pdf Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 30, 2008 Autor Partajează Postat Mai 30, 2008 ok toate bune si frumoase pana aici dar cred k m-am exprimat gresit. Voltajul as vrea sa fie reglabil intre 0 si 50-60 v si sa poata sa tina un curent de 10A(nu neaparat peste 10 dar dak cineva are vreo schema cu amperaj cat mai mare ). Schema pe care ai pus-o mai sus ma uit la ea k boul la poarta noua!!!! Am uitat sa precizez k nu am prea multa experienta in domeniu deci dak se poate sa ma ajutati cu ceva mai simplu.....Banuiesc k tot ceva cu un traf cred k ar fi mai usor de realizat si cu fonduri sa spunem .... modeste. de fapt si de drept m-ar interesa sa pot alimenta o statie de masina care are vreo 250W si se alim la 12 v(evident) de aici calculati si voi de cati amperi am nevoie ......:(( Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 30, 2008 Autor Partajează Postat Mai 30, 2008 si restul pana la 50-60v as vrea pentru k suna frumos...) oricum dak nu are nimeni o schema simpla ma multumesc si cu un voltaj mai mic...( Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 31, 2008 Autor Partajează Postat Mai 31, 2008 ok dar ma intereseaza ceva concret!! o schema !! mai bine zis o schema care cineva a incercat-o si ii merge si e multumit de ea. am incercat si eu schema aia care cred k toata lkumea o stie : http://electronics-lab.com/projects/power/003/index.html si nu mi-a iesit nici un kkt nimic!!! Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 ok dar ma intereseaza ceva concret!! o schema !! mai bine zis o schema care cineva a incercat-o si ii merge si e multumit de ea. am incercat si eu schema aia care cred k toata lkumea o stie : http://electronics-lab.com/projects/pow ... index.html si nu mi-a iesit nici un kkt nimic!!!pai daca nu ai reusit sa realizezi sursa asta ceva mai simplu nu cred sa gasesti. sursa de la electronics-lab functioneaza 100% si foarte bine .eu o folosesc de ceva timp ca sursade "laborator" si nu am probleme cu ea plus ca e simplu de realizat (am avut o singura problema cu un cond din sursa de tens negativa care nu era nou in rest :supz: ) mistretzul cand te hotarasti exact ce vrei (ce fel de schema si pentru ce tensiune/curent) ne anunti si pe noi ! :partyman: Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 31, 2008 Autor Partajează Postat Mai 31, 2008 schema de pe electronics lab mi-a iesit dar avea o singura problema: cand puneam o "incarcatura" pe ea tensiunea scadea brusc la cativa volti. am vorbit cu aia de pe forum si am aflat k schema era gresita!!!! r10 trebuia conectat la - nu la 0 si plm mai erau ceva rezistente de schimbat pe acolo si am lasat-o balta. acu de ceva timp au pus schema corecta. dar pentru 10A trebuie modificata....... vreau o schema simpla de susrsa reglabila (0-50v) care poata sa tina un curent de peste 10 A!!!! am si eu o gramada de scheme dar toate sunt calculate la 1-3A!! Vreau ceva mai mare. dak cineva are ceva de genu va rog frumos sa o puneti aici sau macar sa puneti un link. Nu vreau sursa in comutatie!!!!Am un traf destul de mare (cu miezul de 15 cm2 , primarul are 880 spire cu sarma de 1,secundarul trebe sa-l infasor in functie de schema pe care o sa o aleg,si sarma pentru secundar pot sa o pun de dimensiune 2,m-am lua dupa datele din tabelele alea de calcul al transformatorului) si as vrea sa il folosesc k si asa sta degeaba. Deci in functie de ce scheme imi sugerati o sa fac si transformatorul. Pana acum nu am gasit pe nicaieri o schema de sursa reglabila care sa aiba o tensiune maxina de 50V. Poate nici nu am cautat destul..... Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 31, 2008 Autor Partajează Postat Mai 31, 2008 chiar nimeni nu stie o nenorocita de schema.... va rog frumos chiar am nevoie am nevoie Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 am gasit asta pana la 5A dar mai caut Link I Link II Link III Link IV Link V Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 31, 2008 Autor Partajează Postat Mai 31, 2008 asta am gasit-o si eu...http://www.elecfree.com/electronic/circ ... 4-mj15004/ voi ce parere aveti despre ea? ce pot sa ii modific k sa o fac sa tina mai mult de 5 amp??? si ink ceva am vaz o bobina pe undeva pe acolo!!! aia cum fac rost de ea? are cinava vreo idee? Link spre comentariu
petre_s Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 cu greu o sa gasesti asa ceva, pentru ca este ceva nepractic. sursa in comutatie nu merge pe o plaja asa mare, iar cea liniara disipa foarte mult. cel mai bine e sa iti faci un alimentator de 12V pentru acel amplificator si daca vrei si o sursa de laborator, sunt multe exemple pe net. Link spre comentariu
mistretzul Postat Mai 31, 2008 Autor Partajează Postat Mai 31, 2008 o sa raman la schema de mai sus pana la urma. insa intrebarea mea este as putea sa leg doua astfel de montaje in serie? si dak este posibil atunci voi creste si valoarea curentului sau doar pe cea a tensiunii? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 sunt pe net multe scheme 0-30V / x Amperi, la care poti adauga mai multe tranzistoare ca sa scoata 10A. poti face 2 la fel si lega in serie, dar nu o sa functioneze tocmai foarte bine...limitarea de curent o sa fie problema, se va limita intai la valoarea cea mai mica dintre cele doua, apoi la valoarea mai mare. dar cred ca folosind un potentiometru stereo bine reglat nu o sa fie mari probleme. plus, o sa ai 2 reglaje de tensiune. Link spre comentariu
mistretzul Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 ok ddeici o sa raman la schema aia de mai sus dar problema este acum cum sa fac rost de bobina aia de 0.7mH??? credeti k se poate face "home-made" sau trebuie sa o cumpar... si dak merge facuta home made cam ce ar trebui sa am in vedere ??? am vazut pe schema k e bobina cu miez. am un miez de la o sursa atx(nu stiu ce fel de material e dar era de la o bobina si mai am un "miez" sau mai degraba un TOR tot de la sursa aia atx) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum