Vizitator marius_barcelona Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Am si eu o intrebare,cum sa leg un hdd naspa la adaptor din piata de la rusi,reglabil pana la 12 V?Se poate oare?Am un plan in minte si am nevoie mare ca ,,acul,, hardului sa faca acele miscari rapide....fara sa folosesc o sursa de calc,deja am ars un hdd din nestiinta. Link spre comentariu
wangine Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Nu prea poti pentru ca la un Hdd trebuie un curent de minim 2A pe 5V si 12V stabilizatSe gasesc surse comutate de marimea unui alim de laptop si destul de ieftine pe la 70Ronsi au si o mufa adaptoare pe USB pentru un Hdd de 2,5 Inch si 3,5 inch plus o mufa de SATA :partyman: Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 mai usor foloseste o sursa de pc veche(at,atx nu conteaza)sau o sursa clasica de 12v+ lm7805 pt 5v(sau ceva mai puternic,depinde cat consuma hdd-ul) Link spre comentariu
wangine Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 ....fara sa folosesc o sursa de calc,deja am ars un hdd din nestiinta. Pai asta e problema, omul nu vrea sa foloseasca o sursa de PC De ce ??? nu stiu Poate ne lamureste el :partyman: Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 vrea ceva mai "suplu" ? exista surse in comutatie de 12 V 5V de cativa amperi perfecte pentru alimetarea unui HDD, sau osol. mai ieftina cauta un trafo (preferabil toroidal) si realizezi o sursa de 12V 5V amperaj cat scrie pe HDD foarte bine stabilizata si filtrata . Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Sau solutia barbara: regulatoare 12V si 5V cu tranzistoare 2N3055 si un transformator cu o putere de macar 30VA. Un disc nu cred ca va consuma mai mult de 800mA pe fiecare bara de alimentare (12V, 5V).Eu am implementat cu succes aceasta solutie pentru un hard disc de 40Mo pentru unul din proiectele mele: functioneaza fara probleme si pot accesa discul fara ca sistemul sa-mi arunce erori.Mai greu iti va fi sa determini discul sa topaie actuatorul in mod aleator pe suprafata discurilor (poate il poti pacali cu un factory test (?) multe discuri din generatiile mai vechi aveau un astfel de pin).ALEKS Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Am un plan in minte si am nevoie mare ca ,,acul,, hardului sa faca acele miscari rapide....Vrei s?-?i faci VU-metru? :weedman: Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Pai asa zi, daca vrei sa-l strici mai bine nu te mai chinui cu stabilizari, etc.Determini firele de alimentare de la bobina (voice-coil) actuatorului si le legi la iesirea unui circuit amplificator din seria TDA, spre exemplu un TDA2005. Injectezi semnal la intrarea amplificatorului cu TDA si topaie actuatorul de nebun, in ritmul muzicii. Ca sa-ti fie mai usor, alimentezi la 12V electronica motorului.Spor la treaba,ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum