ionioni2008 Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Incep prin a-mi cere scuze daca nu este board-ul potrivit si rog moderatorul sa ma corecteze daca este cazul. Vreau sa-mi realizez un sistem bi-amping, am una din puteri, o fac si pe cea de a doua, problema este de crossover. Stiu ca as putea sa-l fac si singur, dar nu am bafta sa reusesc si carcase frumoase, asa ca ma gandesc sa cumpar SH un crossover de-a gata. Am citit despre 2 modele mai ieftinioare: Behringer CX3400 si CX 2310. Puteti sa ma lamuriti si pe mine care ar fi diferentele intre ele? Nu stiu daca am fost clar: as avea sursa de semnal stereo, o bag in croosover, de aici imi iese o iesire stereo de bas si se duce la un amp stereo de 2x100 si 2 boxe de 120w de bas... si o alta iesire stereo de mid-high care se duce la un amp de 2x75 si 2 boxe pe 2 cai de mid-inalte de 70w. [ cele doua puteri cer cam 1.5Vef pe intrare, au crossoverele semnal suficient?] [crossoverele de mai sus pot fi folosite si pe ampuri cu intrari nebalansate???] Cu asta as face sonorizari mai mititele asa, de chefuri, majorate, etc., 50-70 de persoane in 120mp. Se poate? M-am gandit cum trebuie? Mai am nevoie de ceva? Care din crossovere m-ar face (mai) bine? Multumesc! II Link spre comentariu
vsurducan Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Poti sa explici in doua cuvinte ce-i aia "crossover" ? Daca reusesti ai raspuns la intrebare. Daca nu incearca aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Crossover_distortion Unul din pacatele lumii asteia este jargoul. Crossover inseamna cu totul altceva pentru lumea care cumpara si vinde....decat pentru cei care construiesc. Citeste cu atentie aici: http://www.behringerdownload.de/CX3400/ ... _Rev.2.pdf si dincoace: http://www.behringerdownload.de/CX2310/ ... _Specs.pdf Apoi tipareste la imprimanta caracteristicile tehnice si vezi diferenta. Simplu nu ? In 120mp si 200 de invitati care tipa, poti sa-i si asurzesti si pe ei si pe vecini, saracii, daca stii cum sa amplasezi difuzoarele. Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Iunie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2008 Poate puteti sa-mi spuneti Dvs. in strict 2 cuvinte?! Acele cuvinte sunt oare "cross" si "over"? Multumesc de ajutor, stiu exact ce sunt crossoverele (si pasive, si active), stiu sa citesc datasheeturi sau user manuale si, in particular, le-am citit pe cele de la CX2310 si CX3400. Astept parerile celor care le-au folosit in real, cu eventuale detalii din practica: zgomot de fond, usurinta in utilizare, puncte slabe, defecte tip, etc. Sunt satul de sfaturi sa citesc cartea. Am citit-o! Dar nici o carte (mai ales scrisa de vanzator) nu-ti spune si care sunt partile slabe ale produsului sau la ce sta el mai prost! P.S. Sorry pt tonul acid, dar nu ma pot hotari..... Link spre comentariu
Vizitator dan-blaga Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 salutpai e destul de simplu sa alegicx 2310 e stereo 2 cai si mono 3 cai iar cx 3400 e 2-3 cai stereo si 4 cai monostiu ca asta e evident si ca probabil stiai deja,dar daca ai planuri de viitor cu sonorizarile, atunci poti sa-l folosesti pe al doilea mai multdesigur ca cx 3400 e ceva mai scump ,nu cu mult,dar se justifica banii. am folosit unul recent si nu suna grozav ,dar la banii aia .... de fapt nu poti avea pretentii mari pe bani putini.stiu ca se zice ca behringer in general e o firma nashpa dar ...raportul pret -calitate e f bunadica nu platesti mult pentru o calitate acceptabila. mai sant o groaza de alti factori care contribuie la sunet,dar nu asta e discutia acum.eu as alege cx 3400 sper ca te-am ajutat cu ceva.sa ai o zi excelenta! :smt039 Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Iunie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2008 Multumesc dan-blaga!Tot cam asa inclinam si eu, diferenta ar fi de vreo 60-70roni,nu-i mult!Poti, te rog , detalia ce NU ti-a placut? (de ce sau cum "nu suna grozav"?)Multumesc,II Link spre comentariu
Vizitator dan-blaga Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 salutstii ce nu mi-a placut?nu a sunat asa cum trebuia 100%sa ma intelegi... am avut 4 subwoofere jbl,2 de 18 ` 800w bucata si 2 de 15`600 w bucataam avut 4 topuri 2 klipch 600w bucata si 2 peavey 450 w bucataapoi 2 amplifuri thomann TA 2400 [ astea nu-s stralucite] de 2 x 1200 w bucata,unu pe sub-uri si unu pe top-uri ,un eq de 2 x 31 benzi si un mixer de 24 canale ca nu era nevoie mai mult in total ,mai mult de 5000 w daca socotim si monitoarele de scena in conditiile in care nu era nevoie de mai mult de 1500 w si cu toate astea sunetul era destul de ....metalic,spart etcsa ma intelegi. ma ocup de asa ceva de vreo 15 ani ,sau mai mult.stiu sa lucrez cu scule din astea,eq compresoare ,efecte crossovere,etc. am mai auzit sculele alea mergand si ..se poate mai bine.are crossoverul asta o functie de cd horn. in momentul activarii baga inalte,[de fapt nu le mai taie] dar baga si mult zgomot de fond. daca dezactivezi treaba aia nu mai zgomot dar nici inalte cum trebe, chiar daca le ``ajuti `` din eq s-ar putea ca la puteri mai mici ,cum ai scris tu ca ai,sa nu ai genul asta de probleme. crossoverul scoate suficient semnal [1,5 v]pentru statiile tale si merge balansat sau nebalansat eu zic sa-l folosesti balansat ,daca poti. si cu toate astea ,cred ca la banii pe care-i platesti pe el e o afacere buna sa ai o zi faina! :smt039 Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Iunie 4, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2008 salutstii ce nu mi-a placut?nu a sunat asa cum trebuia 100%sa ma intelegi... am avut 4 subwoofere jbl,2 de 18 ` 800w bucata si 2 de 15`600 w bucataam avut 4 topuri 2 klipch 600w bucata si 2 peavey 450 w bucataapoi 2 amplifuri thomann TA 2400 [ astea nu-s stralucite] de 2 x 1200 w bucata,unu pe sub-uri si unu pe top-uri ,un eq de 2 x 31 benzi si un mixer de 24 canale ca nu era nevoie mai mult in total ,mai mult de 5000 w daca socotim si monitoarele de scena in conditiile in care nu era nevoie de mai mult de 1500 w si cu toate astea sunetul era destul de ....metalic,spart etcsa ma intelegi. ma ocup de asa ceva de vreo 15 ani ,sau mai mult.stiu sa lucrez cu scule din astea,eq compresoare ,efecte crossovere,etc. am mai auzit sculele alea mergand si ..se poate mai bine.are crossoverul asta o functie de cd horn. in momentul activarii baga inalte,[de fapt nu le mai taie] dar baga si mult zgomot de fond. daca dezactivezi treaba aia nu mai zgomot dar nici inalte cum trebe, chiar daca le ``ajuti `` din eq s-ar putea ca la puteri mai mici ,cum ai scris tu ca ai,sa nu ai genul asta de probleme. crossoverul scoate suficient semnal [1,5 v]pentru statiile tale si merge balansat sau nebalansat eu zic sa-l folosesti balansat ,daca poti. si cu toate astea ,cred ca la banii pe care-i platesti pe el e o afacere buna sa ai o zi faina! :smt039Salut!Iti multumesc mult, mai clar de atat nu puteai sa fii. Cred ca o sa ma risc, totusi. Eu nu am drivere, si deci, nici hornuri, am tweetere obisnuite si nevoile mele de putere sunt incomparabil mai mici.Imi multumesc inca odata pentru rabdare si sa ai mult noroc!II Link spre comentariu
djdansmart Postat Iunie 22, 2008 Partajează Postat Iunie 22, 2008 Stiu ca e cam tarziu..dar pot sa imi spun si eu parerea despre CX2310..: "Suna" prost..probat pe 4 sateliti JBL de 15" Marquiz si 2 basi cu cate 2 dif de 15" 1200W bucata pe puteri Crown..sunetul nu e tocmai plin..inaltele nu prea placute..! Probat apoi cu un DBX(nu mai stiu exact ce model era) sunetul impecabil..diferenta enorma..! NU recomad Behringer daca vrei calitate a sunetului..!! Link spre comentariu
suirammarius Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 Salut!Scuze ca sunt offtopic, da' am zis sa nu mai deschid un nou topic pt o singura intrebare! Sunt cam habarnist in domeniu, de aceea va rog sa-mi explicati cat mai simplu posibil (ca la prosti); ce inseamna semnal balansat si nebalansat? Care-i diferenta dintre ele?Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
djdansmart Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 Salut!Scuze ca sunt offtopic, da' am zis sa nu mai deschid un nou topic pt o singura intrebare! Sunt cam habarnist in domeniu, de aceea va rog sa-mi explicati cat mai simplu posibil (ca la prosti); ce inseamna semnal balansat si nebalansat? Care-i diferenta dintre ele?Va multumesc anticipat!Daca ai posibilitatea sa folosesti conexiune balansata foloseste balansata!! Balansat este semnal+ semnal- si masa(gnd) deci 3 fireNebalansat este semnal+ semnal- se leaga la masa(gnd) 2fire Link spre comentariu
Dr.L Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 nebalansat e doar semnal +(sau -,nu conteaza,e aceealsi semnal,doar ac defazat cu 180gr,adica fix pe dos) si gndsemnalul balansat e destul de imun la perturbatii(sa presupunem ca apare o perturbatie care se suprapune peste semnalul util,pe un cablu,atunci acelasi semnal parazit se gaseste si pe + si pe -,prin urmare se anuleaza-ca + si - sunt opuse),d-aia chestiile profesionale folosesc semnal balansat,sa nu apara tot felul de perturbatiifolosiind semnal balansat,cabul poate fi mult mai lung decat in cazul semnalului normal Link spre comentariu
suirammarius Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 Este vorba de niste microfoane wireless care intre mixer si "baza" are posibilitatea de conexiune XLR si JACK; cablul nu e lung (max. 0,5m ). In afara de perturbatiile aparute "pe cablu" ma mai ajuta cu ceva daca folosesc XLR (balansat)?Va multumesc frumos pt sfaturi! Link spre comentariu
Vizitator DjBudu Postat Decembrie 23, 2009 Partajează Postat Decembrie 23, 2009 Am si eu o sala de nunti de 500 de pers, am 4 boxe Behringer EUROLIVE B1520 PRO, 2 amplifuri Behringer EP1500W, 2 SubWoofere M.N.C de 480 W, ce procesor mi-ati recomanda dintre 2310 si 3400? Va multumesc Link spre comentariu
Vizitator DjBudu Postat Ianuarie 4, 2010 Partajează Postat Ianuarie 4, 2010 Am si eu o sala de nunti de 500 de pers, am 4 boxe Behringer EUROLIVE B1520 PRO, 2 amplifuri Behringer EP1500W, 2 SubWoofere M.N.C de 480 W, ce procesor mi-ati recomanda dintre 2310 si 3400? Va multumesc!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum