Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 12V

Vizitator Ky_Cristian

Postări Recomandate

Vizitator Ky_Cristian

Salut!Am intentia de a construi un amplificator de 30-50W RMS care sa fie alimentat la 12-14V, simetric sau nu (amplificatorul nu este pentru masina). Am gasit pe forum ceva despre un amplificator cu tda, dar nu erau nici scheme, nici cablaje, ci linkuri catre site-uri care nu mai exista. As dori o schema cat de cat simpla (daca se poate sa aiba si cablajul aferent) deoarece sunt oarecum incepator in tainele electonicii.Multumesc anticipat. :smt033

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

2

• Dr.L

2

• dany

2

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

Catre ce TDA te-ai orientat? Intra la mine pe site si vezi ca in meniu (sus) gasesti linkuri catre situri de datasheeturi. Cauti acolo datasheet-ul tda-ului iar dupa ce il deschizi vei gasi si schema+cablaj in unele cazuri. Schema trebuie sa fie acolo, in mod sigur.Spor!

Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian

Imi pare rau Blind dar nu am gasit nimic pe site. Vreau in mod special alimentare de 12-14, poate chiar 15V. :smt033 Am gasit intre timp topicul acesta, pe care l-am mai vazut o data dar nu mai stiam unde. Este acolo un link catre un site care nu mai exista. viewtopic.php?f=34&t=355&st=0&sk=t&sd=a Daca are cineva schema si ma poate ajuta si pe mine as fi foarte recunoscator. Sau macar orice alta schema cu tda1562 :smt003

Link spre comentariu

Imi pare rau Blind dar nu am gasit nimic pe site. Vreau in mod special alimentare de 12-14, poate chiar 15V. :smt033 Am gasit intre timp topicul acesta, pe care l-am mai vazut o data dar nu mai stiam unde. Este acolo un link catre un site care nu mai exista. viewtopic.php?f=34&t=355&st=0&sk=t&sd=a Daca are cineva schema si ma poate ajuta si pe mine as fi foarte recunoscator. Sau macar orice alta schema cu tda1562 :smt003

Eu cum am putut sa intru in meniu si sa caut datasheet-ul pe unul din siturile de acolo? Ia vezi paginile 13-14...schema la discretie.
Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian

Scuze Blind, nu m-am exprimat cum trebuie. :smt109 Chiar gasisem datasheet-ul pe site, vroiam sa zic ca nu am gasit nimic sa imi fie de folos. :salute: Pentru mine (incepator) acele scheme sunt prea complicate. Ma gandisem la ceva mai usor, doar cu componente si valorile lor. :smt003 Am gasit in schimb schema din poza de mai jos, si am vazut ca este oarecum laudata. Poate cineva sa mai imi dea anumite sfaturi inainte sa incep realizarea montajului? Mi-ar fi de mare folos. :smt001

Link spre comentariu

Scuze Blind, nu m-am exprimat cum trebuie. :smt109 Chiar gasisem datasheet-ul pe site, vroiam sa zic ca nu am gasit nimic sa imi fie de folos. :salute: Pentru mine (incepator) acele scheme sunt prea complicate. Ma gandisem la ceva mai usor, doar cu componente si valorile lor. :smt003 Am gasit in schimb schema din poza de mai jos, si am vazut ca este oarecum laudata. Poate cineva sa mai imi dea anumite sfaturi inainte sa incep realizarea montajului? Mi-ar fi de mare folos. :smt001

Sal' in urma cu 4 ani am realizat si eu un amplif cu acest integrat,in primul rand schema care ai postat-o e identica cu cea din datasheet,2 schema nu necesita neaparat realizarea unui cablaj,amplifu se poate realiza pe o placa de teste(daca nu chiar in aer) si 3 ar trebui sa dai mai multe detalii despre sursa cu care vrei sa-l alimentezi.
Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian

in primul rand schema care ai postat-o e identica cu cea din datasheet

My bad :smt003 Chiar nu am fost atent :yawinkle:

si 3 ar trebui sa dai mai multe detalii despre sursa cu care vrei sa-l alimentezi.

Este un transformator de la o imprimanta mai veche, cu carcasa de plastic, cam la fel ca cele de telefoane. L-am masurat acum 5 minute, are 14,5V si 2,6A, curent continuu.
Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian

Salut! Poti incerca un montaj cu TDA1554Q

Multumesc, dar am o dilema, de fapt mai multe:1) ce este supply voltage ripple rejection? 2) si nu cumva schema este pentru curent alternativ? Vad ca la pinii 7 si 11 se conecteaza la gnd nu la V-
Link spre comentariu

Salut! Poti incerca un montaj cu TDA1554Q

Multumesc, dar am o dilema, de fapt mai multe:1) ce este supply voltage ripple rejection? 2) si nu cumva schema este pentru curent alternativ? Vad ca la pinii 7 si 11 se conecteaza la gnd nu la V-
1) ripple rejection ofera cva semnal in functie de inpedanta difuzorului....,(dak stiu eu bine)care in cazul tau nu il conectezi(nu sunt 100% sigur)2) Se alimenteaza in curent continu, GND= - in cazul tau
Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian

Merci mult Programe. Desi nu inteleg o iota, :smt003 m-am prins cum e (e aproape la fel ca cea din datasheet dar arata mai cizelat decat ea). Probabil ma voi apuca de realizarea ei in weekend, cel mai tarziu. Voi pune si poze (daca functioneaza). :smt035

Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian

Am realizat amplificatorul si este sub asteptarile mele. Pe 4 ohmi este acceptabil iar pe 8 ohmi este cam incet. Mentionez ca amplificatorul este bun, merita incercat (mai ales ca are 5cmX5cm) doar ca nu sparge geamurile, asa cum ma asteptam :smt003 . O sa realizez si un corector de ton (dupa ce imi iau alte spirale ca ultimul tocmai s-a rupt) si o sa vad ce se mai schimba. :yawinkle: PS: canalul stanga se aude mai tare decat dreapta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări