Metallman Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Am mai discutat pe aceasta tema pe aici, dar vad ca oamenii o tin pe a lor si buna. Fratilor acele serii de la Paudio NU sunt destinate pentru casa si auditii. NU asta e scopul lor. NU au un sunet rafinat, au alt scop sunt gandite pentru sonorizari. De unde vine atractia asta de a amesteca lucrurile si de a face boxe imense care sa iti sparga organele interne in casa? Sfatul meu este ori sa iti cumperi niste boxe(la sh cu banii astia poti sa iti iei deja incinte bune) sau sa iti construiesti unele cu difuzoare de casa, are atatea posibilitati in banii astia.La treaba cu amplificatorul, asa este, kiturile de la adelaida suna jalnic.Ca sa nu-ti sparga "organele interne" in casa nici nu ai nevoie de 100W rms.Din asta am dedus ca omul vrea sa mai foloseasca boxele si la chefuri cu prietenii...Din cauza asta am ales p-audio.Ce-i drept, p-audio nu sunt pentru casa.Dar pentru asta exista reguli... pentru a fi ocolite :)Iar acele boxe chiar suna bine si in casa... si la volum mic.Pentru 47cm inaltime nu mi se par deloc "imense"... mai ales pentru cat pot ele sa scoata.Iar ca sa alegi ceva tip hi-fi strict pentru casa cu o calitate foarte buna (ca doar asta vrem toti)... in niciun caz nu ajung 500 euro (difuzoare + filtre de calitate corespunzatoare + lemnaria).Daca voi credeti ca aveti idei despre astfel de proiecte... postati-le si omul isi alege ce crede el. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Dupa parerea mea (cateva 20 de perechi construite...) in regim DIY si cu exceptia copierii ad-literam al unui proiect reputat, nu trebuie depasita solutia "boxa pe 2 cai", deci compozantii "calificati" pentru DIY sunt in numar destul de redus... Asa, ca sa nu uit, stochez o pereche de: http://www.hautparleur.fr/_audax/am210g0.jpg Pe care o sa incerc sa le potrivesc cu niste Morel Supreme 110... dar nu stiu in ce an voi gasi timpul necesar... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 500 E sunt suficienti pentru a face un proiect care sa sune la ani-lumina fata de P-audio seria profesionala. Cateva exemple de proiecte: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=20149 Oricum, ca incepator 500E e MULT, ai toate sansele sa o dai in bara lamentabil, de aceea recomand sa isi cumpere incite, sa le asculte sa vada ce-i place si ce nu-i place la ele, sa mai ia si un CD original, sa se mai gandeasca, sa mai citeasca, sa mai stranga bani, si dup-aia poate sa se gandeasca la un proiect avand alta perspectiva. Daca dai multi bani nu inseamna ca si obtii un sunet de calitate. Si ce daca el zice ca vrea nu stiu ce. D-aia intreaba pe forum, ca sa afle sugestii de la altii! De ce sa il induci in "pacat" :smt003 si sa isi faca boxe de bairam cu P-audio, cand poate sa isi faca ceva mai rafinat daca tot arunca banii. Iar treaba cu 100W nu o inteleg. Chiar daca ai boxe de 20W e foarte bine sa ai un amplif mai puternic pentru a avea headroom. Si chiar si boxe mai puternice nu sunt neaparat de bairam, exista boxe bune cu spl mic(84 db/w/m) (de exemplu cele omnidirectionale, electrostatice sau si unele normale gen Dynaudio) care au nevoie de sute de W ca sa cante. Iar boxele de auditie nu se scot in curte, nu se sau bairame si nu prea umbla multa lume la ele. Una e auditia si alta e bairamul, nu trebuie amestecate. Link spre comentariu
Metallman Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Bineinteles ca varianta de a cumpara incinte este cea mai recomandata.Dar daca omul vrea sa si le faca... nu prea poti "face" in gustul omului.Eu sincer nu mi-as cumpara niciodata incinte din comert pentru ca nu merita.Exista o vorba: "cea mai buna boxa este cea facuta de tine" :)Fie vorba intre noi... ce audiofil se multumeste cu 20 W? :)Boxele din proiectul postat de mine... nu trec ca si costuri de 150 euro.Parerea mea este ca merita.Or fi ele mai de bairam dar se aud destul de bine si in casa.De ce am pus acel proiect cu p-audio? Pune putin in balanta ceea ce a spus omul: adelaida si 100W :)Concluzia: p-audio este numai bun :)Sper ca intelegi ce vreau sa spun :weedman: Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Dar daca omul vrea sa si le faca... nu prea poti "face" in gustul omului.Eu sincer nu mi-as cumpara niciodata incinte din comert pentru ca nu merita.Exista o vorba: "cea mai buna boxa este cea facuta de tine" Asta doar daca esti complet ignorant si nu vrei sa accepti realitatea si nu vrei sa ai dezamagiri. Ceea ce spui tu poate fi adevarat doar in cazul maestrilor adica acei oameni care pot sa faca o incinta sa "cante" dupa gustul lor. Majoritatea nu sunt in stare pentru ca altfel ar fi plin de boxe bune. Daca tipul e incepator nu are nicio sansa! Iar o incinta de 500E (sa zicem ca o luam la SH si ea cost vreo 7-800E) poate suna surprinzator de bine! Ce faci atunci cand o pui pe langa incropeala ta si iti dai seama ca nu ai facut decat o chestie care scoate zgomot si ai mai si dat banii. Ca sa faci o boxa de nivelul asta in primul rand iti trebuie restul lantului audio sa fie la un anumit nivel(asta include sursa CD, transpot+DAC sau LP si multa muzica inregistrata bine + un amplificator de calitate sau peru+power + accesorii). Deja nu mai e gluma. Apoi iti trebuie echipamente de test si masura, pentru ca nu ai cum sa faci o incinta buna chiar daca ai un proiect mura in gura, orice incinta mai ales dupa un anumit nivel necesita tuning de finete, asta facand si diferenta intre o boxa si o lada cu difuzoare. Al treilea factor este educatia urechii, care nu se face repede si este necesara pentru a ne da seama ce nu suna bine, nu doar ce ni se pare ca nu suna bine!!! Si aici ajungem la celalalt aspect al ignorantei si anume filosofia de genul: "ce imi place mie e cel mai bun". Din pacate oamenii nu isi dau seama ca gusturile lor se educa si se schimba. Un om care a ascultat numai manele o sa zica, mama ce misto sunt manelele si mie imi place sa duduie si sa zbarnaie casa cand le ascult! Asta nu inseaman ca si site ce vrea, sau ca vezi-doamne gustul lui e absolult si asta conteaza. Saracul nu o fi ascultat altceva in viata lui deci are un orizont limitat. Aici e ca in Mitul pesterii de Platon. Cum zicea domnul VTP, o incinta trebuie echilibrata tonal, nu dupa cum imi place mie, pentru ca ceea ce imi place mie s-ar putea sa nu fie in acord cu realitatea. Daca ne place sa ramanem la acest nivel si sa ne punem pe noi in fata oricarei actiuni de cunoastere atuni ok, HP15 rulz! Si problema mai e ca nici macar nu sunt prea destept, dar eu contez cel mai mult si asta e important, ce mai conteza adevarul!Parerea mea este ca e important sa cercetam cat mai mult, sa ne punem intrebari si sa nu ne complacem in starea in care suntem.Aici ar mai fi un aspect de discutat si anume pozitia "fericiti cei saraci cu duhul", ceea ce este adevarat pentru ca nu iti mai bati capul cu o gramada de chestii. DAR daca ai intrat pe cale nu mai exista drum de intoarcere si trebuie sa mergi tot inainte.Si trebuie sa avem spirit autocritic si atentie la detaliu(aici sta dracu'), adica daca eu fac o incinta si nu suna prea grozav, nu imi place doar pentru ca am factuo eu.Scuze pentru aceasta incursiune filosofica, am simtit nevoia sa o expun, si nu se refera la persoane anume. Link spre comentariu
Metallman Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 De unde ai dedus tu ca omul vrea de auditie si calitate maxima?Din ampliful lui achizitionat de la adelaida?Imediat ajungem sa vorbim de amplifuri pe tuburi, si vinyluri...ca tot e vorba de auditie.Iar eu probabil voi veni sa aberez despre amplifuri Ecler si alte balarii.Omul vrea putere... din ce am dedus eu chestia asta? Din acel amplif pe care l-a achizitionat de la adelaida care spunea ca are 2x100W .Daca tu ai dedus ca omul vrea auditie de calitate cu adelaida... da-i boxe Dynaudio... posteaza-i omului un proiect cu dimensiuni,etc... sa si-l poata construi singur (ca doar asta vrea, nu discutiile noastre contradictorii).Pe tema proiectului postat de mine pot sa comentez doar ca eu l-am facut si se aude ireprosabil si in casa daca nu ai foarte multe pretentii. Ce pretentii crezi ca poate avea cineva de la un sistem atata timp cat a achizitionat adelaida? Acum intelegi unde bat eu? Ia-o putin si psihologic.Dar nu inseamna ca toate proiectele p-audio trebuie sa le catalogam ca fiind fara calitate si doar de bairam unde sa da din buric.P.S. sper ca postul meu nu pare rautacios.Nu asta-mi este intentia. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Stai dom'le ampliful ala e batut in cuie? Tocami asta voriam sa spun, sa nu lasam omul la acest nivel daca are posibilitatea sa guste ceva mai bun. Si daca citeai cu atentie ce a scris in primul post, el zicea ca vrea boxe de casa mai bune pentru ca are unele cu difuri chinezesti si nu ii plac! Uite: Salutare la toti.Ma numesc Iulian si sunt nou pe forum.am o intrebare :cam cat m-ar costa in romania doua boxe bune pt casa:cam 100 watt,am acasa doua construite de mine cu dif chinezesti dar nu imi plac cum suna.sau eventual sa cumpar niste dif-uri bune,dar pe urma va trebui sa le fac carcasa asa ca mai bine le cumpar.astept sugestii.ms Asta e un pas spre calitate. Dupa ce isi ia aceste boxe va simti automat nevoia de un amplif mai bun, apoi de o sursa mai finuta si tot asa. De ce sa ii zicem sa isi faca o bubuitoare cand el vrea boxe de casa? Asta nu inteleg eu. Link spre comentariu
Metallman Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Pai nu e batut in cuie ampliful... deoarece la fel ca si tine am recomandat sa-l schimbe.Nu ai inteles ce vroiam sa spun cu adelaida.Hai ca spun pe fata desi sper sa nu para jignitor.1. omul are chinezarii in cutii facute de el.Daca le-a facut dupa parametrii difuzoarelor nu stiu... dar banuiesc ca sti si tu destul de bine cum suna niste chinezarii in cutii facute chiar si la sange dupa parametrii.Sunt chinezarii totusi... 2. A achizitionat niste module de amplificare de la adelaida... niste module jalnice care nici nu au ce cauta pe alte boxe decat pe chinezarii. Ce concluzie tragem de aici? Ca omul nu pune accent pe maxima calitate (sau cum ai spus si tu mai sus... nu are urechea educata).Altfel isi cumpara un amplificator din comert (presupunem ca nu vrea sau nu are cunostinte sa si-l faca singur).Acum intelegi de ce am dat acel proiect?Este net superior la ceea ce are el iar costurile sunt destul de mici: 150euro pentru doua boxe.Nu trebuie sa fii inginer sa le construiesti daca respecti acele masuri din document.Proiectul nu este conceput de mine... iar acele boxe nu au fost facute doar de mine.Eu zic ca totusi este un pas spre calitate.Este un om fara MARI pretentii si experienta.Altfel nu aloca doar 500 euro pentru doua boxe si nici nu isi lua un kit audio la plesneala cum l-a luat pe cel de la adelaida.Daca se pune asa mult accentul pe maxima fidelitate... pot sa dau proiecte de casa dar cu costuri chiar mari... incepand de la 300 euro pana la 1000 euro un singur dufuzor de bass de 10".Si sunt sigur ca sunt unele si mai scumpe dar nu am facut altele.Intr-adevar...deja vorbim de o alta calitate, muzica ascultata de pe cd-uri originale si chiar viniluri... in niciun caz compresia de doi lei .mp3 Si recomandam amplif pe tuburi probabil.Depinde si ce asculta omul.Eu nu ascult Pavaroti sau altele de genu sa-mi trebuiasca tuburi si viniluri.Eu ascult rock... metallica, six feet under, death, etc... unde mi-as bate joc de un sistem de nota 10.Adevarul este ca eu am facut foarte putine proiecte de casa... Mai mult de sonorizari am facut.Dar mi-a placut sincer cum suna si pentru casa acest proiect cu p-audio.Nu are maxima fidelitate dar suna foarte bine daca stam sa calculam pret/calitate.Si daca tu crezi ca sunt primele mele boxe facute care mi-au placut... NU, nu sunt primele mele boxe si nici nu mi-am facut pentru mine asa ceva.Eu am monstrii in casa :)Ci doar mi-a placut cum suna si l-am recomandat.Ca omul vrea sa-l aleaga bine...daca nu... sper sa fie altii care sa-i dea un proiect sa si-l faca singur sau sa-i recomande niste boxe bune din comert care sa nu depaseasca 500 euro.Si aici sper sa incheiem discutia noastra contradictorie :)Daca nu... luam de la Vasile cate un parfum cu feromoni si ne putem imbratisa dupaia :partyman: Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 4, 2008 Administratori Partajează Postat Iulie 4, 2008 Pentru casa se aud bine si cum trebuie doar difuzoarele de casa, daca vroia galagie ramanea tot cu cele care le are Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Vrei un kit :smt017 Uite aici plin de idei, dupa aceea, numai bani sa ai si sa le gasesti pe piata romaneasca... http://www.lautsprechershop.de/hifi/index_i1.htm Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Da nu are rost sa ne mai contrazicem, avem cu totul alta viziune asupra sunetului si asupra muzicii. Sa stiti ca intre chinezarii si fidelitate maxima(de multe mii de euro) mai exista si nivele intermediare, eu asta vroiam sa ii sugerez omului, mai ales ca el a zis ca NU ii mai plac chinezariile si voriam sa ii recomand o solutie de calitate LA BANII ALOCATI. Si daca vrea sa construiasca, are suficinete variante de difuzoare bune(in jur de 100E / difuzor) daca ramane la un proiect de doua cai. Si recomand acest lucru pentru ca e mai simplu si sansele de a da cu bata in balta sunt mai mici. Link spre comentariu
sebaco Postat Iulie 6, 2008 Partajează Postat Iulie 6, 2008 ce difuzor imi recomandati si mie pt un ipa400? vreau ceva realizabil cu cat mai putini bani. Nu tin neeaparat sa duc ampul la capacitate maxima, dar macar sa imi miste un pic matele. Eu ma gandeam la un hp15w, ce parere aveti? e bun? imi recomandati ceva mai adecvat? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 6, 2008 Partajează Postat Iulie 6, 2008 Daca vrei doar sa iti miste matele, e bun. Daca vrei muzica, atunci uita de miscatul matelor si de acest difuzor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum