Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

charger pt acumulator li-ion

Vizitator nedy

Postări Recomandate

De vreo saptamana ma tot chinui sa fac sau sa cumpar un montaj pt incarcarea unui acumulator li-ion 7.2v 700 mAh (este de la o camera video) ma poate ajuta si pe mine cineva ca toate incarcatoarele de pe aici sunt numai pt ni-cd sau pt acumulatoare cu pb.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• al_ex

2

Top autori în acest subiect

Nu sint asa de greu de procurat, poti sa comanzi si samples (nu intru in detalii aici :) ). Cu un LM317 nu stiu daca faci treaba la un Li-Ion, in sensul ca o sa-l poti incarca si in regim de curent constant (ca pe un Ni-Mh), dar cu rezultate mai slabe (viata mai scurta a acumulatorului).

Am gasit o schema cu LM317 aici: http://shdesigns.org/lionchg.html

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mihaiti

Am sa-ti descriu o experienta peronala cu un astfel de incarcator ..Am un acumulator pt un Pocket PC si are urmatoarele caracteristici3,7 1000 maH cu un lm 317 montajul clasic(il gasesti peste tot pe net)am dat 4,2V pe acumulator si am monitorizat curentul cu un ampermetru.concluzia a fost ca acumulatorul ma tine 7 zile incarcarea se face in vreo 3 ore(incarcarea incepe cu 1000 mah si se termina cu 0.03 sau 0,1 depinde de ampermetru)Foloseste-l cu incredere!!! Pt cazul tau ar trebui sa incerci urmatoarele configuratiicu acumulatorul descarcat il alimentezi printr-un amprmetru si cu tensiunea setata la 8,1 ar trebui sa-ti indice vreo 750 mah..in urmatoarele ore curentul va scadea..pana la 0Ai grija la lm317 se va inchinge...spor la treaba!!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări