mbtcmc Postat Mai 29, 2008 Partajează Postat Mai 29, 2008 Salutari!Caut schema pentru statie radio RTM-1MF-SMa intereseaza si in ce domeniu de frecvente lucreaza pentru ca as vrea sa o aduc in vreo banda de radioamatori. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 29, 2008 Partajează Postat Mai 29, 2008 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=29&t=24787 Nu prea ai in ce s-o dai :smt009 Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 12, 2008 Partajează Postat Iunie 12, 2008 RTM-1MF-S gama de frecventa 30 - 41 mhz -2MF 56,5 - 58 mhz -3MF 70 - 87,5 mhz -4MF 146 - 176 mhzAm cartea tehnica, inca nu am terminat de scanat la ea.Cu modificarea circuitelor acordate se poate folosi in CB sau in banda de 10m (28-29.7mhz).Sau componentele se pot refolosi pentru baliza, un transceiver monobanda etc. Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 14, 2008 Partajează Postat Iunie 14, 2008 4 ani am reparat la modelul RTM4MF-S. Asa ca o consider o statie extrem de solida, facuta sa tina in conditii de exploatare extrem de dure, iar performantele nu erau de loc rele.Dar pt vremurile actuale, mi se pare cam mare. O sa iti ocupe mult loc pe masa. In plus are nevoie de o sursa de alimentare la fel de babana.Cand incepi sa lucrezi la ea, prima data verifica ca sursa in comutatie sa iti dea cei -18, -25 si +25 V. E posibil ca datorita vechimii conzii electrolitici romanesti, care oricum erau cum erau, sa fi cedat.Atentie mare cand rotesti miezurile bobinelor, evident cu surubelnita nemetalica. O data fac "poc" si gata..Inainte sa incepi acordul strange cu atentie toate suruburile la mufa de antena si ecranul amplif final de emisie. La fel, nu forta, sa nu rupi surubul, ca "om" te faci. Si nu ar strica sa cureti contactele celor 2 relee. Evident NU cu smirghel...Imi pare rau pt ce voi scrie, dar NU pune finali de emisie romanesti, de la ex ICCE, CCSIT-S, sau cum ii zice acum..Din pacate, chiar si cei sovietici erau mai buni. Adica dadeau mimin 12W fata de maxim 9...Succes. Link spre comentariu
Vizitator Degetzica Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Intr-o statie RTM-3MF-S am gasit 3 socluri heptale, de plastic. Pentru ce sint aceste socluri ? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Conectoare pentru test si masura. Link spre comentariu
Degetica Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Multumesc pentru raspuns. Tocmai ce am facut bucati o RTM-3MF-S, dar cu o eticheta pe care scrie 160 MHz. La ce tensiune se alimenta statia ? Merita pastrata sursa in comutatie ? Este fiabila ? Ma intereseaza partea de 25 V. Ce curent maxim permite ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum