Vizitator tzolea Postat Mai 28, 2008 Partajează Postat Mai 28, 2008 Caut de ceva vreme o schema simpla care sa-mi scoate 6V si 3A. Problema pe care o am eu este ca tensiune pe care o am variaza (moto 2 timpi) in functie de turatie intre 10V si 18V.Va rog daca stit si puteti sa ma ajutati cu o schema, link etc. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 29, 2008 Partajează Postat Mai 29, 2008 Uite aici : LM7806 Asta este un circuit integrat specializat. Il gasesti aproape si pe jos :weedman: .Peste tot. Ai pinul 1 - INtrare Pinul 2 - GND-masa Pinul3 - OUT iesirea de 6V. Pentru 3A , cumperi 3 bucati (LM7806 ) si le legi in paralel. Adica INla IN, GND la GND etc.... Trebuie sa le pui pe un radiatoras sau o tabla de aluminiu. Succes! Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 29, 2008 Partajează Postat Mai 29, 2008 nu cred ca poate alimenta motoreta cu un d-ala(sau? :rolleyes: )incearca ceva in comutatie-cauta prin topicul cu farul cu leduri,e o schema cu un tl494S(sau cum se numea) Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 29, 2008 Partajează Postat Mai 29, 2008 cu un TL 494 si un tranzistor MOS IRFZ44 ai rezolvat problema dar tre sa reglezi PWM pt a vaea 6V la iesire . Link spre comentariu
Vizitator tzolea Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Uite aici : LM7806 Asta este un circuit integrat specializat. Il gasesti aproape si pe jos :weedman: .Peste tot. Ai pinul 1 - INtrare Pinul 2 - GND-masa Pinul3 - OUT iesirea de 6V. Pentru 3A , cumperi 3 bucati (LM7806 ) si le legi in paralel. Adica INla IN, GND la GND etc.... Trebuie sa le pui pe un radiatoras sau o tabla de aluminiu. Succes! se ingince foarte tare, si nu prea imi convine asta. cred ca cel mai bine ar fi o schema de stabilizator in comutatie?! :smt017 o schema ceva cu piese care se gasesc? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Pai cate ai pus in paralel?Poate ca ai curent mai mare de 3A.L-ai masurat?Radiator ceva?Stabilizeaza bine macar? Link spre comentariu
Vizitator tzolea Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 Pai cate ai pus in paralel?Poate ca ai curent mai mare de 3A.L-ai masurat?Radiator ceva?Stabilizeaza bine macar?am pus unul singur, am decis ca pana la urma sa folosesc 7809 ca sa am 9V, insa dupa ce l-am pus am in gol la isire 7.16V in loc de 9apoi am pus si un led din ala de putere de 1w si 350mA cu o rezistenta de 15ohmi. ledul se aprinde impresionant de bine insa stabilizatorul se incalzeste cam in 30-40 de secunde nu mai pot tine mana pe el.problema care o vad eu este ca, curentul ramas se pierde in caldura si este destul de mult si nu vreau sa pun un radiator cat casa. Link spre comentariu
Vizitator tzolea Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 si alta treaba, am vazut ca ledul asta de 1w lumineaza foarte interesant tot habitaclul masinii. cum fac eu sa pun ledul impreuna cu o rezistenta si un zenner astfel incat sa nu fie influentat de tensiunea masinii si fara sa se incalzeaza inutil? Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 ceva care sa nu se incalzeasca nu exista si mai ales doar folosind o rez. si un zener ,din pacate treaba cu comutatia cere ceva experienta (mai ales daca nu ai osciloscop). cauta in datashet-urile CI stabilizatoare LM78xx aplicatii propuse de producator pentru curent mai mare al acestor integrate (cu tranzistor sau legate in "paralel") Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 30, 2008 Partajează Postat Mai 30, 2008 si pune-l pe radiator,ca altfel il distrugifara radiator,de pe la 200mA deja frige Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum