dj fratisu Postat Mai 28, 2008 Partajează Postat Mai 28, 2008 cum se face reparatia tablei la o masina, apoi chituirea si apoi ce etape sunt de facut in continuare... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 28, 2008 Partajează Postat Mai 28, 2008 Intai indrepti tabla cat mai bine ( pentru a nu pune o galeata de chit care o sa pice pe urma ), dai cu chit ; freci chitul cu smirghel mai maricel si apoi cu unul granulatie cat mai mare folosind si apa....Daca suprafata este OK la ochi si la mana, ii dai cu Spit-chit. Dpa asta iar o freci cu apa pana iese uniform. Link spre comentariu
quincy Postat Iunie 12, 2008 Partajează Postat Iunie 12, 2008 Intai indrepti tabla cat mai bine ( pentru a nu pune o galeata de chit care o sa pice pe urma ), dai cu chit ; freci chitul cu smirghel mai maricel si apoi cu unul granulatie cat mai mare folosind si apa....Daca suprafata este OK la ochi si la mana, ii dai cu Spit-chit. Dpa asta iar o freci cu apa pana iese uniform.Pentru petele de rugina se procedeaza la fel?Am auzit de niste substante care fac rugina amorfa.Stiti cum se chiama si de unde se procura? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Ceva gen rust converter. Dar nu face minuni, intr-un an apare iar. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 Tata imi zisese ca se facea si la noi inainte de 90 pe la institutele chimice...dar nu mai stiu de numirea... :weedman: Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 20, 2008 Partajează Postat Iunie 20, 2008 Feruginol parc? se numea. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Iunie 20, 2008 Partajează Postat Iunie 20, 2008 Docs: http://www.rustol.com/gb/documentation.php Link spre comentariu
Vizitator ionutzu71 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 in atentia domnului yo9hnf :NU SE FREACA CHITUL CU APA !!!!!. Ma intreb cu spaima daca nu cumva mai exista astfel de "meseriasi" , chitul se freaca doar la uscat, mai nou , nu se mai aplica pe tabla goala ,ci doar dupa ce tabla a fost acoperita cu un grund reactiv . Link spre comentariu
Vizitator ionutzu71 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 chitul se freaca pt inceput cu smighel (la uscat ,nu se foloseste apa!!! ) cu granulatia de 80-120 ,dupa care se continua cu 150-180,ulterior se freaca cu 240-320 dupa care,daca mai exista suprafete de tabla neacoperite ,acestea se acopera cu un grund reactiv peste care se aplica un grund-fuller care se matuieste ulterior cu o coala abraziva ,la uscat sau la umed,care depinde de tipul vopselei si anume : daca vopseaua foloseste solventi normali (organici) se foloseste coala abraziva P800,iar daca vopseaua este pe baza de apa se foloseste coala abraziva cu granulatia P1000. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 in atentia domnului yo9hnf :NU SE FREACA CHITUL CU APA !!!!!. Ma intreb cu spaima daca nu cumva mai exista astfel de "meseriasi" , chitul se freaca doar la uscat, mai nou , nu se mai aplica pe tabla goala ,ci doar dupa ce tabla a fost acoperita cu un grund reactiv .Jos palaria ! dar de ce nu se foloseste apa ? Link spre comentariu
Vizitator ionutzu71 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 simplu de raspuns , deoarece chitul este un material de acoperire destul de poros ,practic el suge apa , poate crezi ca se usuca ,este partial adevarat,el se usuca doar la suprafata,dar suprafata care vine in contact cu tabla ramane umeda si daca il mai si acoperi cu grund-fuller si pe urma vopsea ......te alegi cu niste pete de rugina sau chiar mai rau,gauri sub acel chit, de nu iti vine sa crezi, ca de ....ai lucrat ca la "carte" ! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Fiind poros si mai avand si mici bule de aer, cand il freci, gaurelele se acopera cu praf si ma gandesc ca din aceasta cauza se "spala" cu apa. Link spre comentariu
Vizitator ionutzu71 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 se sufla cu aer sub presiune , praful adunat in microorificiile din chit nu are nici o sansa sa ramana acolo daca este suflat cu o presiune cuprisa intre 3 pana la 10 atm . dar acum serios .....eu din asa ceva imi castig existenta si lucrez intr-unul dintre cele mai utilate si mai bine cotate din Pitesti de aproape 5 ani ,iar de vopsitorie ma ocup de mai bine de 17 ani ,daca vrei continuam pana maine . Link spre comentariu
Vizitator ionutzu71 Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 scuze ,am vrut sa scriu "intr-unul din cele mai utilate si mai bine cotate service-uri din Pitesti". ideea era sa-l ajutam pel cel care cerea ajutor pe acest forum ,nu sa-l aiurim cu prostii . Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Daca esti amabil, poti face un tutorial? Cred ca ar fi foarte util pentru cei care vor sa-si surubareasca fiarele.Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum