Extasy2525 Postat Mai 27, 2008 Partajează Postat Mai 27, 2008 Azi am ridicat coletul intr-un final. Am cumparat 2 difuzoare B3N http://www.hi-end.ro/b3n-p-2004.html si 2 tweetere T20-8 http://www.hi-end.ro/t-208-p-1347.html si vreau sa le fac o incinta. Producatorul recomanda o incinta inchisa....voi ce imi recomandati? incinta inchisa sau bas reflex si ce volum sa aibe? datele difuzorului le gasiti aici http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=51 Link spre comentariu
PaulAlex90 Postat Mai 27, 2008 Partajează Postat Mai 27, 2008 La ce vrei sa le folosesti? Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Mai 27, 2008 Autor Partajează Postat Mai 27, 2008 Pentru muzica...si amplificate cu un amplificator aleph-m de 2x10W, iar semnalul va fi de la laptop. Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 27, 2008 Partajează Postat Mai 27, 2008 Urmeaza sfaturile producatorului, el stie cel mai bine ce. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 27, 2008 Partajează Postat Mai 27, 2008 Wooferul are un Qts de 0.86 si un FS de 77 hz deci merge excelent intro incinta inchisa acordata la 80 Hz. Cred ca merge si in bass-reflex. Uite aici un site unde poti sa calculezi incinte acustice: http://www.mhsoft.nl/spk_calc.asp#mnu_drivers Link spre comentariu
aTaelectronics Postat Mai 28, 2008 Partajează Postat Mai 28, 2008 Wooferul are un Qts de 0.86 si un FS de 77 hz deci merge excelent intro incinta inchisa acordata la 80 Hz. Cred ca merge si in bass-reflex. Uite aici un site unde poti sa calculezi incinte acustice:http://www.mhsoft.nl/spk_calc.asp#mnu_drivers :smt017 Poti sa-mi spui si mie, cum acorzi o incinta inchis la 80hz? Cu tub inchis la capat? :smt003 Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 28, 2008 Partajează Postat Mai 28, 2008 O acorzi din volum. Am folosit eu termenul un pic aiurea ce-i drept. Incinta are(aproximativ, pt ca aici lucram cu modele matematice) raspunsul in frecventa al unui sistem de ordinul II unde 80Hz este frecventa de frangere (sau mai precis de -3dB) a polului dominant. Ca sa ai un raspuns cat mai liniar, trebuie sa ai un factor de amortizare(Qtc) al intregului sistem in jur de 0.707. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 28, 2008 Administratori Partajează Postat Mai 28, 2008 Alea sunt difuzoare pentru boxe de calculator. Imi place ca ceri parerea... eu zic sa mergi pe ce zice producatorul pentru ca sunt ferm convins ca e mult mai in tema ca orice user de pe forum :weedman: Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 28, 2008 Partajează Postat Mai 28, 2008 Eu zic sa nu mearga orbeste pe mana producatorului pt ca producatorul nu a avut niciun interes sa faca teste amanuntite ale difuzorului in diverse incinte, mai ales la difuri de nivelul asta. Acest driver a fost facut mai mult pt medii(ca dovada urca f bine in frecventa) si de aceea recomanda o incinta mica pt sateliti. Oricum intro incinta inchisa cu acesti parametrii nu va putea obtine un damping(Qtc) bun (in jur de 1.1 pt volumul prescris de producator) ceea ce va produce un overshoot la frecventa de rezonanata a incintei. Eu zic sa experimentezi cu ambele tipuri de incinte si mai ales cu filtrele si sa vezi ce iti place. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 28, 2008 Administratori Partajează Postat Mai 28, 2008 Producatorii seriosi cum E hi-vi au tot interesul. Ar fi bine sa aduci si argumente la ce zici pentru ca altfel sunt simple aberatii si mie aberatorii nu imi placTe astept cu niste scree-uri din niste simulari serioase altfel am sa-ti interzic accesul la sectiunea audio :smt031 Link spre comentariu
adircf Postat Mai 28, 2008 Partajează Postat Mai 28, 2008 producatorul nu a avut niciun interes sa faca teste amanuntite ale difuzorului in diverse incinte, mai ales la difuri de nivelul asta.Asta e cea mai tampita afirmatie ce am vazut-o pe forumul asta. :smt031 Cum draq sa nu aibe interes, chiar si la difuzorul ala ? Eu daca as avea firma respectiva, as fii interesat de feed-backul clientilor in urma acestor difuzoare in cutiile recomandate de mine. Daca suna bine... clientul se lauda cu petarizle lui mici, ieftine ce suna bine, daca nu... pot sa imi stric imagine firmei. Habar n-ai ce mare e concurenta si competitia intre firmele de difuzoare. :smt031Later Edit:Vasile a fost mai rapid :smt027 Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 28, 2008 Administratori Partajează Postat Mai 28, 2008 Parts Express cel mai mare distribuitor de difuzoare din SUA se lauda ca sunt unici distribuitori pe SUA la Hi-Vi. Daca ar fi firma de 2 lei credeti ca s-ar lauda ? Si-ar strica reputatia dobandita in zeci de ani ca sa laude un Chinezism ? Ca au preturi mici e adevarat dar acestea se obtin pentru ca vanzarile lor sunt foarte mari nu ca alti producatori care fac profit din adaos. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 28, 2008 Partajează Postat Mai 28, 2008 Ati inteles gresit. Nu am zis ca e firma de doi lei, doamne fereste. Nu am nimic cu HI-VI si chiar imi plac difuzoarele lor. Daca s-a inteles asa imi cer scuze. Ceea ce am vrut sa spun este ca acel difuzor a fost gandit sa fie pus pe niste sateliti care sa nu prea redea bas. Daca omul vrea sa isi faca o pereche de bookshelfuri, e bine sa experimenteze cu mai multe tipuri de incinte, ca poate obtine un rezultat mai pe gustul sau. Oricum trebuie sa faca masuratori si sa vada raspunsul la el in camera si nu doar sa se ia dupa ce scrie in specificatii, asa la ORICE difuzoare indiferent de pret. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 28, 2008 Administratori Partajează Postat Mai 28, 2008 Cred ca graficul asta spune tot, in privinta basului. NU prea exista si nici nu ai de unde cere... de la un dif de 9cm sa dea si bas Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iunie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2008 Am fost plecat la cluj cu munca si nu am auvut de unde sa raspund pe forum...deci pana la urma o sa imi fac o incinta inchisa. Momentan vreau sa imi fac niste incinte mici de calculator si dupa finalizarea lor o sa imi fac niste turnuri tot cu difuzoare de hi-vi. O sa imi calculez incinta si o sa revin cu detali. Pe langa difuzoare miam mai luat si 4 bobine si 4 condensatori pt a face filtrele pt fiecare boxa....frecventa de taiere am facuto de 5000Hz.Later Edit: am calculat incinta si a iesit una de 8 litri acordata la 80 Hz ...dimensiuni 30 x 20 x 13. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum