Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

documentatie cuptor cu microunde

Postări Recomandate

Buna ziua! si salutari tuturor....As avea nevoie si eu de un mic ajutor.... am nevoie de ceva documentatie despre principiul de functionare al cuptorului cu microunde.... asta din punct de vedere al teoriei microundelor.. eventual cu ceva demonstratii matematice si ceva figuri pe acolo ar fi ideal... am nevoie pentru un referat la facultate....orice e binevenit, daca nu un material anume... macar ceva linkuri... mentionez ca din cautarile mele pe internet... referitor la cuptoarele cu microunde am gasit doar studii de piata si alte chestii asemanatoare dar nimic care sa trateze in mod special teoria functionarii cuptoarelor cu microunde. Acelasi lucru daca se poate si in domeniul sistemelor radar.... tot ceva parti teoretice.... tratate din punctul de vedere al microundelor...e bun si in engleza, daca imi puteti indica ceva linkuri sau materiale informative... caci in romana deja ar fi prea frumos... va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru timpul rapit....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• Kuki

1

• dj_tepex

1

Top autori în acest subiect

Salut,

Cuptoarele cu microunde folosesc un dispozitiv numit magnetron. Cauta teoria magnetronului si acolo s-ar putea sa gasesti ceea ce doresti.

Ai aici un inceput: http://www.upv.es/gcm/docente/magnetron.html

Nu stiu la ce nivel trebuie facuta lucrarea, dar calculul magnetronului este destul de complex. Tot ca exemplu de tub generator de microunde, in scop de documentare, poti sa mai cauti clistronul reflex.

Spor!

Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări