Vizitator blackblood Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 nu stiu exact unde sa scriu acest topic asa ca lam deschis aici. As avea nevoie de un pic de ajutor, trebe sa fac un eseu pt scoala despre Extinderea domeniului de masurare al ampermetrelor de curent continuu. Dar pe net nu gasesc nimica, iar din cap nu stiu sa fac, in caiete nu neo predat, nu stiu ce sa ma fac. Pls sa ma ajute careva daca poate Ms Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 Pai ampermetrele, dupa cum sti, se conecteaza in circuit in serie. Daca , de exemplu, tu ai un ampermetru de 1A, dar vrei sa masori 10A, in circuit se pune o rezistenta de valoare foarte mica ( de obicei zecime de ohm, adica 0,..ceva...ohmi ) numita SUNT (shunt :smt003 ). Aceasta se calculeaza dupa formula de aici : http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=28076&st=0&sk=t&sd=a&start=15 Pentru curenti mari, nu se mai folosesc SUNTuri, ci TRANSFORMATOARE DE CURENT. Acestea se aseamana cu transformataorele de tensiune ( ca cele din "Adaptoare", sau incarcatoarele de telefoane mai vechi etc ), numai ca se conecteaza tot in SERIE, ca si SUNTul. Vezi aici : http://www.google.ro/search?hl=ro&q=transformator+de+curent&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=. . Daca ai inteles despre ce este vorba, mai continuam cu niste chestii. :goodman: Link spre comentariu
Vizitator blackblood Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 ee poi astea le stiu si eo da mo pus profu sa ii zic acolo dc se numeste extinderea in domeniu si prostii dinastea, mam gandit ca dak are cineva un referat, poate lo mai primit cineva sa il faca sa mio dea si mie sau sa imi dea ceva exemplu cum sa fac. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 Da' cauta frate si tu pe GOGO' ! :toimonster: .De unde referat ?! Link spre comentariu
Vizitator blackblood Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 Noh, hai ca ma ajutat un tovarash si am gasit un referat micutz, am mai adaugat si eo cate ceva si o iesit ceva, mersi oricum ca mai ajutat. ms Topic se poate inchide Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum