bogdan_ Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 daca e cum zice sofian, MC34063 se gaseste usor, e o sursa in comutatie ieftina. am gasit asta https://www.onsemi.com/site/pdf/ledsbrochure.pdf la pagina 14 e o schema de curent constant. din ce imi dau eu seama, si pe placuta de la zexstar pare sa fie acel operational. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Iunie 9, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2008 schema cu MC34063 am ...dar nu cred ca tine curent de 1A la iesire Link spre comentariu
sofian Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 in pdf la mc34063 zice "Output Switch Current to 1.5 A"eu vad si un tranzistor smd pe placuta aia:d Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 care tranz? asta incercuit?si eu m-am pacalit. nu e tranzistor, e operationalul de care zicem inainte. uite-te ca rezistenta serie cu ledurile e de 0.22ohm. MC-ul are referinta de 1,25V, deci ar fi trebuit ca la 1A sa ai o rezistenta de 1.25ohm, puterea disipata pe ea fiind de 1,25W. nu se vede nici o rezistenta asa mare pe acolo. de asta sustin ca trebuie sa fie operational. plus se vede ca are cel putin 4 pini. in stanga jos se mai vede un pin. daca era tranz, il avea pe mijloc. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Iunie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2008 ar fi nornal sa fie un operational.... sa transforma cativa mV in V pt a face stabilizarea pe curent...dar mai bine stabilesc o tensiune constanta care sa aiba curentu respectiv.... aproape acelasi lucru Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 11, 2008 Partajează Postat Iunie 11, 2008 se prefera alimentarea ledurilor in curent constant pentru ca ele au coeficient de variatie cu temperatura negativ, deci se evita ambalarea termica prin utilizarea curentrului constant.daca folosesti tensiune constanta, recomand sa pui rezistenta serie mai mare decat trebuie, sa ai un curent mai mic prin leduri, si eventual sa urmaresti ceva timp functionarea. o sa vezi ca iti va creste curentul pe masura ce se incalzesc ledurile. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Februarie 18, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2009 are cineva o schema de principiu cum ar trebuii sa fie conectat un OP ca sa urc de la 125mv la 1.25v si sa nu folosesc +/- Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 18, 2009 Partajează Postat Februarie 18, 2009 poti folosi un operational CA3140,alimentat simplu cu +si -(sau 0 si +)....acesta accepta pe intrari tensiuni plecand de la 0....ai aici datasheetul: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum