ALEKS Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Cine poate identifica acesti elementi 7-Segment, eventual pinout-ul lor. Vreau sa fac un sistem de afisare din ei si nu stiu ce hram poarta. Pe spate scrie 1123 sau TT1123 nu-mi dau seama. Multumesc, ALEKS Link spre comentariu
Jimmy Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 cred ca astea sunt. bafta :partyman: Link spre comentariu
andiy Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Da, sunt MDE-uri romanesti. Am lucrat mai demult cu ele. Trebuie sa fii atent la lipire pt ca piciorusele sunt ft sensibile. Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 25, 2008 Autor Partajează Postat Mai 25, 2008 Multumesc Jimmy, andiy. I-am achizitionat din talcioc la un pret modic si am nevoie de ei pentru a face un display de frecventmetru cu 4 digit si un display de banc de memorie cu 2 digit pentru un generator de functii cu ROM. Ma apuc de treaba de acum. Sa inteleg ca sunt ANOD COMUN, nu ? Toate bune, ALEKS Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Ale mele sunt cu anod comun, nu stiu daca toate sunt asa.Daca ai un aparat de masura digital, din ala care masoara si diode, il pui pe masurat diode cu firul rosu la comunul afisorului si negrul il pui pe rand pe fiecare terminal de la afisor. La mine se aprindea cate un segment, e drept ca foarte slab dar se vedea. In felul asta poti identifica daca sunt cu anodul comun si daca nu sunt arse. E bine sa le probezi inainte sa le lipesti. Mie nu prea mi-au placut pentru ca la unele nu luminau toate segmentele la fel de tare si nu prea aveau contrast bun. Adica aprinzi un singur segment si se cam lumineaza si vecinele, ca trece lumina prin plastic.Daca se aprind cand pui firul negru la comunul afisorului atunci sunt cu catod comun. Daca nu ai aparat de masura poti face proba asta si cu o simpla baterie inseriata cu o rezistenta care sa limiteze curentul la cativa miliamperi. Link spre comentariu
zal Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Daca vrei sa se vada mai bine, scoti capacul de plastic rosu, si dedesupt ai sa gasesti o folie albicioasa, o scoti, pui la loc capacul si gata. Link spre comentariu
andiy Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Sa inteleg ca sunt ANOD COMUN, nu ?Toate bune,ALEKSVa trebui sa testezi asta. MDE-urile sunt si cu anod comun si cu catod (iti dadeai seama dupa cifrele care urmau dupa "MDE").Dar cu o baterie se poate afla, daca tii seama de faptul ca primul pin din seria de 2 si al treilea din seria de 3 reprezinta anodul/catodul comun.Intradevar, cu luminozitatea stau destul de prost. La mine se intampla ca nu toate luminau la fel, la aceeasi intensitate. Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 25, 2008 Autor Partajează Postat Mai 25, 2008 Multumesc tuturor! I-am pus la o baterie de acumulatoare si am determinat ca fiind catod comun. Sunt excelenti, in consecinta am conceput un cablaj pentru partea de afisare (schemele ceva mai tarziu, dupa ce le testez din toate pct. de vedere): Mai ramane sa lucrez si placa de comanda si poate pe saptamana viitoare e gata scula. Elementii is buni, lumineaza cam fad dar merg la ce-mi trebuie mie (la cat am dat pe ei, sunt mana cereasca). Inca odata multumiri, ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Mai 25, 2008 Partajează Postat Mai 25, 2008 Elementii is buni, lumineaza cam fad dar merg la ce-mi trebuie mie (la cat am dat pe ei, sunt mana cereasca).Ti-am zis mai sus cum sa faci ca sa lumineze ca niste TIL-uri. :smt006 Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 25, 2008 Autor Partajează Postat Mai 25, 2008 :a: Am sa le scot folia respectiva ca sa radieze lumina nu alta!ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum