Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PICkit 2

Blacksmith

Postări Recomandate

De cite ori sa va spun ca schema e pe site-ul de la Microchip ? (vezi la ultimele pagini )

Singura modificare este ca am scos EEPROM-urile care oricum sint si scumpe si inutile, in rest e identic.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

9

• nooob64

3

• puiu

2

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Ca sa mai inviorez acest topic am sa pun si eu propria clona de pickit2 :limb:

O singura problema am si aceea este ca nu pot programa decit picuri low voltage :sparge: ... cind incerc sa programez un 16f84 sau 16f877 imi spune ca e problema cu VPP insa am testat toate semnalele si sunt ok.

A mai patit cineva asa ? :jytuiyu

[attachment=2]Clipboard01.jpg[/attachment]

[attachment=1]DSC01895.JPG[/attachment]

[attachment=0]DSC01904.JPG[/attachment]

[attachment=3]pickit2.rar[/attachment]

Link spre comentariu

Mie mi-a programat bine toate picurile de pina acum (inclusiv 16F84, 16F877), dar problema e ca nu-mi citeste nici unul corect, doar de scris le scrie bine ... :sparge: Si tot asa, am toate semnalele ok ...Tu cu ce ai programat cu MPLAB sau programu ala al lui special ? L-ai calibrat ?

Link spre comentariu

Am programat cu programul lui ... de calibrat l-am calibrat dar nu inteleg de ce face figuri la VPP cind la calibrare am ~11.9 V , 4.5v pinii de date , ~4.8V VCC O sa ii dau un test si din MPLAB ,daca nu merge nici asa o sa verific traseele , lipiturile , ce mai gasesc pe acolo.Singurul PIC care poate fi programat , sters , citit cu succes e un dspic33fj... :speriat

Link spre comentariu

Am rezolvat , functioneaza , testat cu 16f84 , 18f4520 si dspic33fj128MC706 ,vor urma si altele ... inca nu am reusit sa programez 16f877 (doar cu JDM , cred ca e cam 'forjat' si cine stie ce semnale i-am dat de cind il am :rade: ).Din cite am observat problema era la bobina de inductie , care nu dadea destui mA , am schimbat-o cu una mai 'puternica' si erorile de la VPP au disparut cu exceptia acelui 877 'forjat' , si inca ceva , am schimbat BAT54 (care era inainte ) cu 1n5819.Tin sa spun ca si-a meritat toti banii :da

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Scriu aici pentru a nu mai deschide un alt topic, intrucat raspunsul la intrebarea mea cred ca e scurt.As dori sa stiu:Ce mesaj ar trebui sa primesc daca incerc sa citesc cu PicKit2 un PIC (dsPIC33FJ256) acesta din urma avand probabil memoria protejata la citire ?Am citit programul si mi-a dat toate locatiile zero. Nu am fost avertizat ca ar fi setat vreun "fuse". Am folosit softul de pe cd-ul PicKit2.

Link spre comentariu

@one, am incercat sa citesc si eu un microcontroler protejat, nu mi-a dat nici o eroare doar ca in dreptul "CONFIGURATION WORD" era scris cu rosu si dupa asta mi-am dat eu seama ca ii protejat la citire.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Un lucru destul de simplu. In softul de programare de la PICKIT2, ala pe care il dau ei pe site trebuie sa selectezi din meniu ce tip de PIC folosesti.Si eu m-am mirat pentru ca pe unele le recunoste automat, iar pe altele nu, "spune" :"device nerecunoscut"Mie softul asta desi cam greoi mi se pare destul de tare pentru ca "stie" sa programeze automat daca sursa (HEX-ul) s-a modificat.Nu am mai folosim interfata MPLAB de mult. Mai mult te incurca. Folosesc mpasmwin din acelsi program si este mai simplu."Mie mi-a programat bine toate picurile de pina acum (inclusiv 16F84, 16F877), dar problema e ca nu-mi citeste nici unul corect, doar de scris le scrie bine ..."Asta e mult prea tare. "Felicitari" daca ai reusit sa faci asa ceva !Citeste de fiecare data la fel (acelsi PIC) sau citeste "aleator" ?

Link spre comentariu
Vizitator phane

am facut si eu o clona de pickit2, si anume cea de aici http://www.mcuhobby.com/articles.php?article_id=7 A mai facut cineva aceasta schema ? Ca nu merge cum trebuie in MPLAB si sunt curios cum merge altora...p.s. Ca multi altii care au facut schema respectiva, am inlocuit Q3 cu BC327 si Q5 cu BC557.

Am facut eu respectiva schema, dar am respectat toate componentele. Mie imi merge bine din MPLAB, dar folosesc cel mai des programul lui dedicat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări