Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PICkit 2

Blacksmith

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

9

• nooob64

3

• puiu

2

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Ce vrei de $35 sa si programeze ? :smt005 Vezi cum merge de sub MPLAB dupa ce uploadezi in pickit2 ultima varianta de firmware. Softul de programare al lui PICkit2 (fie al lui fie MPLAB) e foarte neprietenos.Cu orice software free luat de pe web pentru homebrew hardware serial sau paralel e mult mai usor de lucrat si e mai inteligent facut.

Link spre comentariu

PICkit2-ul e facut, nu cumparat. Dar e facut dupa schema de la Microchip de pe site.Am verificat de o mie de ori, nu am greseli prostesti in montaj. Drept dovada merge perfect cu alte microcontrolere.Folosesc ultima varianta de firmware.PICkit2-ul in MPLAB nu suporta PIC16F54, dar in softul lui special cica suporta; asa zic cei de la Microchip pe site.Eu as vrea sa stiu daca a mai incercat cineva sa programeze PIC16F54 cu PICkit2 si i-a mers. Ca sa vad daca e problema de la mine sau e un bug al Microchip-ului.

Link spre comentariu

Am verificat de o mie de ori, nu am greseli prostesti in montaj.

Dar altfel de greseli, mai destepte, ai verificat sa nu ai?!?! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:
Link spre comentariu

*PICkit2-ul in MPLAB nu suporta PIC16F54* afirmatie corecta; eu lucrez cu MPLAB810 si nu este suportat PIC16F54 de PICkit 2 ci numai de PICkit 1 !!, *dar in softul lui special cica suporta;* care soft special?

Link spre comentariu

Pagina oficiala Microchip PICkit 2 : http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en023805

Pagina in care arata ce suporta acest programator: http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en027813

(in coloana din stinga e pt. softul lui special, in dreapta e pt. MPLAB)

Link direct catre "softul lui special" : http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... ET%20A.zip (pt. puiu ;) )

Link spre comentariu

1. Notiunea de soft special nu am introdus-o eu in acest topic. De fapt este vorba de softul pentru PICkit 2 la care nu s-a precizat versiunea utilizata (daca acest soft este utilizat).2 Din pacate nu lucrez cu PICkit 2 ci numai cu PICSTART PLUS si cu ICD 2 si nu pot sa detaliez functionarea programatorului PICkit2 si nici cu PIC16F54 nu lucrez asa ca nu pot sa-ti dau raspunsul la intrebarea ta referitoare la programarea acestui PIC cu acest programator. In versiunea de soft V2.50.02 este trecut ca acest PIC este posibil de programat.

Link spre comentariu

1. Dar nu a zis nimeni ca ai introdus tu notiunea de soft special. Se vede clar ca eu am introdus-o de la primul post, pentru ca softul se numeste la fel ca programatorul si se putea crea confuzii.2. ...... ok :smt102. O sa-i intreb pe cei de la Mircochip.Poate cineva sa-mi faca o poza de aproape la o placa originala de PICkit2 si pe fata si pe spate ? :prayer:

Link spre comentariu

Am gasit care era problema : Picurile din familia "Baseline" nu sint auto-detectabile ! :yahoo:

Si pic-ul meu 16F54 face parte din familia asta. Iar eu asteptam sa-l detecteze ... :smt082

Deci nu uitati sa selectati pic-ul manual daca vreti sa programati PIC16F54 :supz:

Sofian mi-a dat ideea. Merita o lada cu ... pic-uri. :bere:

Deci, RoGeorge, eu cind zic ca n-am greseli in circuit chiar n-am ! :evil4:

Link spre comentariu

The PICkit2 hardware has two 24LC512 EEPROMs. With the current firmware these EEPROM are not used. With appropriate firmware (which to my knowledge does not yet exist) the PICkit2 could be used as a stand-alone programmer: use a PC to load the software update into the EEPROMs, drive to the device you want to update, plug the PICkit2 in, press the button, and the new software is programmed into the device. The device must provide power to the PICkit2, and the target PIC must be one that can be programmed with a Vdd-before-Vpp sequence.

S-o fi inventat intre timp firmware-ul care foloseasca EEPROM-urile alea ? :smt017 (ca nustiu din ce data o fi informatia asta)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări