mircea888 Postat Mai 24, 2008 Partajează Postat Mai 24, 2008 salutare tuturor! nu pot sa-mi dau seama ce ar putea fi componenta aia neagra de langa traf pe care scrie Sprague 42z680, si nici nu gasesc pe nicaieri. problema mai mare este ca s-ar putea sa fie defecta.... intre pinul 1 si 2 am rezistenta 1.8ohmi, la fel intre 3 si4, 5 si 6, deci fiecare pereche de pini e asa; restul pieselor sunt ok; intre pinii 1 si 2 am o dioda care e ok dar este suntata de catre piesa asta. circuitul are 2 tiristori iar unul din ei era strapuns. montajul este un variator industrial de tensiune si se alimenteaza la 220. poza: http://i31.tinypic.com/2w34x3k.jpg Multumesc. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 24, 2008 Partajează Postat Mai 24, 2008 componenta pare un trafo dar se poate sa gresesc . ea comanda cumva unul din tiristori ? daca esti sigur ca e de fecta (doar daca esti sigur) incearca sa o decapitezi . pare turnata in rasina. Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 24, 2008 Autor Partajează Postat Mai 24, 2008 m-am gandit la traf, pana la urma rezistenta dintre pini nu e chiar 0, e de 1.8ohmi. dar totusi de ce ar avea dioda aia acolo daca ar fi o infasurare cu rezistenta de 2ohmi in paralel cu ea?intre ceilalti pini (2 si 3; 3si 6; etc) rezistenta este foarte mare, de oridinul mega-ohmilor.mai astept putin sa mai vad pareri, dupa aia o sa o desfac. Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 26, 2008 Autor Partajează Postat Mai 26, 2008 nimeni nimic? macar ce ar putea fi, sa-mi fac o idee. :smt031unul din tiristori este legat cu catodul la anodul celuilalt, una din grile este legata la pinul 3 si cealalta la pinul 5 iar catozii sunt legati la pinul 6 respectiv 4 deci intre Grila si Catod la ambii tiristori am 1.8ohmi datorita acestei componente.daca pun montajul in functiune sare siguranta, deci nu prea pot masura mare lucru. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 atunci ala trebuie sa fie traful defazor,pt comanda tristorilor in antifazatristorii sunt sigur ok? Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 27, 2008 Autor Partajează Postat Mai 27, 2008 un tiristor era strapuns, l-am inlocuit si tot aia, toate masuratorile la piesa aia le-am facut cu tiristorii deconectati.e normal sa aiba rezistenta asa de mica infasurarile? ma gandesc mai ales la dioda aia care este in paralel cu o infasurare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 27, 2008 Partajează Postat Mai 27, 2008 pai cauta scheme care folosesc tristori pusi antiparalel-ca majoritatea sunt comandati de un traf d-astavezi si restul componentelor,ca probabil s-a mai ars si altceva Link spre comentariu
ion_vasile Postat Mai 27, 2008 Partajează Postat Mai 27, 2008 Rezistenta infasurarilor este normala,dioda este pentru protectie.Verifica prezenta impulsurilor de comanda pe poarta tiristorilor si in primarul transfomatorlui[osciloscopul alimentat prin traf.separator],pentru ca schema e conceputa mai mult ca sigur cu sincronizare de la retea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum