Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

componenta necunoscuta

Postări Recomandate

salutare tuturor!

nu pot sa-mi dau seama ce ar putea fi componenta aia neagra de langa traf pe care scrie Sprague 42z680, si nici nu gasesc pe nicaieri.

problema mai mare este ca s-ar putea sa fie defecta.... intre pinul 1 si 2 am rezistenta 1.8ohmi, la fel intre 3 si4, 5 si 6, deci fiecare pereche de pini e asa; restul pieselor sunt ok; intre pinii 1 si 2 am o dioda care e ok dar este suntata de catre piesa asta.

circuitul are 2 tiristori iar unul din ei era strapuns.

montajul este un variator industrial de tensiune si se alimenteaza la 220.

poza: http://i31.tinypic.com/2w34x3k.jpg

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

4

• Dr.L

2

• Stefan

1

• ion_vasile

1

Top autori în acest subiect

componenta pare un trafo dar se poate sa gresesc . ea comanda cumva unul din tiristori ? daca esti sigur ca e de fecta (doar daca esti sigur) incearca sa o decapitezi . pare turnata in rasina.

Link spre comentariu

m-am gandit la traf, pana la urma rezistenta dintre pini nu e chiar 0, e de 1.8ohmi. dar totusi de ce ar avea dioda aia acolo daca ar fi o infasurare cu rezistenta de 2ohmi in paralel cu ea?intre ceilalti pini (2 si 3; 3si 6; etc) rezistenta este foarte mare, de oridinul mega-ohmilor.mai astept putin sa mai vad pareri, dupa aia o sa o desfac.

Link spre comentariu

nimeni nimic? macar ce ar putea fi, sa-mi fac o idee. :smt031unul din tiristori este legat cu catodul la anodul celuilalt, una din grile este legata la pinul 3 si cealalta la pinul 5 iar catozii sunt legati la pinul 6 respectiv 4 deci intre Grila si Catod la ambii tiristori am 1.8ohmi datorita acestei componente.daca pun montajul in functiune sare siguranta, deci nu prea pot masura mare lucru.

Link spre comentariu

un tiristor era strapuns, l-am inlocuit si tot aia, toate masuratorile la piesa aia le-am facut cu tiristorii deconectati.e normal sa aiba rezistenta asa de mica infasurarile? ma gandesc mai ales la dioda aia care este in paralel cu o infasurare.

Link spre comentariu

pai cauta scheme care folosesc tristori pusi antiparalel-ca majoritatea sunt comandati de un traf d-astavezi si restul componentelor,ca probabil s-a mai ars si altceva

Link spre comentariu

Rezistenta infasurarilor este normala,dioda este pentru protectie.Verifica prezenta impulsurilor de comanda pe poarta tiristorilor si in primarul transfomatorlui[osciloscopul alimentat prin traf.separator],pentru ca schema e conceputa mai mult ca sigur cu sincronizare de la retea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări