Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SWR metru

Yo4You

Postări Recomandate

Salut.Vreau sa ma apucat si eu de construit swr-ul cu atmel proiectat de userul simnakovi, pentru inceput am scanat pcb si vreau sa fac cablajul dar m-am oprit deoarece cred ca dimensiunile pcb sunt mai mici (momentan nu am mcu sa vad daca pica la pini - este pe drum intr-un colet - HI ). Eu am masurat pcb scos la imprimanta si are dimensiunile 73 x 34 si as vrea daca cineva care l-a facut poate sa confirme dimensiunile. Sunt nerabdator sa il fac si vreau sa am cablajul cu piese plantate pana vine coletul cu atmega8.Cu stima Marian

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulisan

22

• yo6pir

17

• maxxim33

9

• Yo4You

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut baieti, Ca sa faceti un cablaj descarcat in format .pdf, si nu sunteti sigur de dimensiuni, cel mai usor il verificati singuri, in felul urmator:-imprimati pe hartie simpla cablajul. -luati o rigla cat-de-cat precisa, sau un subler, apoi masurati distanta dintre terminalele extremitati ale mcu, sau al aricarui circuit integrat aflat pe acel cablaj.-distanta rezultata din masuratori trebuie sa fie multiplu de 2,54mm. Asta e tot!Daca v-a iesit la masurare bine, inseamna ca dimensiunile printate de voi sunt cele corecte.De multe ori o imprimanta distorsioneaza dimensiunile deoarece in setarile ei sunt trecute la "paper format" dimensiunea LETER nu A4 cum ar trebui. Intrati in:START->SETTINGS->PRINTERS AND FAXEX->"imprimanta care o aveti"->"mouse dreapta pe ea"->PROPRIETIES->PRINTING PREFERINCES, dupa care setati tipul de hartie folosita la formatul A4. O sa vedeti ca va merge bine imprimanta si nu va mai distorsiona desenele imprimate la scara. SUCCES!

Link spre comentariu

Salut!Acum este totul ok, dupa cateva hartii aruncate am gasit si setarea corecta, dupa setarea hartiei format A4 tot era o diferenta mica la mcu (era cu 1.5mm mai mic la tot soclul) - am tot cautat si trebuia bifat la setarile imprimantei casuta cu ,,choose paper source by pdf page size - alege sursă de hârtie de dimensiunea paginii pdf,,Acum totul pica perfectMultumesc Ovidiu - YO6PIR pentru ajutor, sper sa imi mearga din prima.

Link spre comentariu

Multumesc Ovidiu - YO6PIR pentru ajutor, sper sa imi mearga din prima.

Vorba unui vechi radioamator-cosntructor: ,,Daca merge din prima, ceva nu-i in regula...."Spor! :da
Link spre comentariu

Salut!

Am construit acest proiect dar nu reusesc sa programez mcu. Softul este PonyProg 2000, am setat pentru portul LTP dar vad ca nu reusesc sa il programez, imi apare eroarea ,, Device missing or unknown device (-24) ,, vad ca aceiasi eroare imi apare si cand nu am conectat programatorul.

Programatorul este acesta http://yo6pir.files.wordpress.com/2009/ ... r-prog.gif

Daca a mai folosit cineva acest programator si a intampinat probleme astept orice informatie,

Marian

Link spre comentariu

Salut!Am construit acest proiect dar nu reusesc sa programez mcu. Softul este PonyProg 2000, am setat pentru portul LTP dar vad ca nu reusesc sa il programez, imi apare eroarea ,, Device missing or unknown device (-24) ,, vad ca aceiasi eroare imi apare si cand nu am conectat programatorul.Programatorul este acesta http://yo6pir.files.wordpress.com/2009/ ... r-prog.gifDaca a mai folosit cineva acest programator si a intampinat probleme astept orice informatie,Marian

Incearca sa faci programatorul : http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/avr-programator/ . Merge(chiar daca n-are chicioare) beton si are 2-3 piese care incap in mufa rs232...Sporuri...Apropo ce cuplor vei folosi ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări