Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SWR metru

Yo4You

Postări Recomandate

Paștilo#@ mamii lui , pai atmelu-i programat cu acel programator , la finalul scrierii pony raporteaza ca scrierea s-a facut ok , la cirea si compararea softului cu cel de pe sait totul este in regula ( ma refer la softul nou 1.2.17 ) .Asadar ... la dvs afisajul este aprins ca-n poza mea , asta fara mcu ??? Astfel poate identific problema...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulisan

22

• yo6pir

17

• maxxim33

9

• Yo4You

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Problema s-a remediat, era lipsa pe schema cablajului imprimat, conectarea la masa a terminalului RW de la LCD. "MEA CUPLA"! Am postat deja la mine pe site, versiunea de cablaj modificata cu corectura de rigoare. Din experienta montajelor cu LCD, cei care construiesc, ar trebui sa-si dea seama ca terminalul RW trebuie neaparat conectat la masa ca sa se deschida afisajul. Asta e! Pe viitor se va sti. Sper...

Link spre comentariu

Mdah este intr-adevar rezolvata temporar daca pot spune asa .Asadar dupa conectarea la masa a terminalului RW de la LCD mcu-ul a gandit vreo cateva secunde (doar placa mcu-ului ) apoi dupa incercari nenumarate de programare a atmelului rezultatul a fost zero.Repet : cu modificarea amintita aplicata LCD-ului .Urmeaza sa fac o placa 9 dublu placat si s-o populez cu componente...Ciudat ca SMT-ul postat pe pagina aceluiasi autor nu mi-a creeat NICIO problema el functionand dupa PRIMA programare ! La fel si cu montajul: deblocare ATMEGA , a functionat dupa prima programare ! :sparge:

Link spre comentariu

Asadar l-am rezolvat pana la urma .Cred ca problema era undeva pe placa , n-am identificat-o , in schimb am refacut montajul(placa+piese) si a luat-o din prima.Acu' ramane sa fac cuplorul si sa vad daca spune ceva...Bafta.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vroiam sa il intreb pe Ovidiu...YO6PIR daca este bun Atmega8L-8PU pentru SWR-metru ...asta mi-a venit?

Singura problema pe care trebuie s-o iei in calcul este confectionarea cuplorului !!! Cuplor bun = rezultate acceptabile !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări