Yo4You Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Va salut stimati forumisti. Caut o schema de reflectometru care sa aibe zi 50ohmi si zout tot 50ohmi fara sa modifice impedanta cablului sau sa aibe ceva pierderi. Doresc sa masor reflectata la antene de FIF si UIF , cautand pe internet am gasit tot felul de reflectometre care mai de care facute pe cablaj , in teava de cupru etc. Am mai vorbit si cu un radioamator mi-a zis ca cel in teava de cupru este foarte bun deoarece are pierderi mici fata de unul executat pe cabaj. Aceasta este schema http://freenet-homepage.de/dl4yhf/old_h ... index.html insa problema este ca nu gasesc materiale si bash ca nu as da 50lei pe 3 metrii de teava de cupru sa folosesc din ea numai 6cm pentru un montaj de pomana. Mai este o solutie sa fac reflectometru cu cablu RG58 dar nu prea am documentatie . Daca se poate putina documentatie v-as fi recunoascator. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 24, 2008 Partajează Postat Mai 24, 2008 Nu gasesti prin toata Timisoara o firma de centrale termice sa-ti dea un capat de teava? Ca oricum raman destule deseuri de la montaj. Esti prea departe ca-ti trimiteam eu. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 24, 2008 Partajează Postat Mai 24, 2008 Aia e teava patrata. For a SQUARE outer conductor (like in the SWR meter shown above), i had found a diagram which suggested a D/d ratio of 2.0 for a 50 Ohm impedance. Here: D = 19 mm (inner diameter of the outer square), and d = 9 mm as outer diameter of the inner tube. Poti sa o faci dintr-o bucata de tabla de cupru (eventual obtinuta din desfasurarea unei tevi rotunde de diametru mai mare).Daca folosesti teava rotunda trebuie sa recalculezi si sa strunjesti mufele BNC sau sa faci piese de adaptare. E mai complicat. Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 24, 2008 Autor Partajează Postat Mai 24, 2008 Aia e teava patrata. For a SQUARE outer conductor (like in the SWR meter shown above), i had found a diagram which suggested a D/d ratio of 2.0 for a 50 Ohm impedance. Here: D = 19 mm (inner diameter of the outer square), and d = 9 mm as outer diameter of the inner tube. Poti sa o faci dintr-o bucata de tabla de cupru (eventual obtinuta din desfasurarea unei tevi rotunde de diametru mai mare).Daca folosesti teava rotunda trebuie sa recalculezi si sa strunjesti mufele BNC sau sa faci piese de adaptare. E mai complicat.Ia te uita am gasit ceva tabla zincata prin casa e ff buna ptr acest tip de reflectometru .Va trebuii sa mai sap dupa teava de cupru cu diametru de 9mm care este ff greu de gasit poate am sa iau de la o antena telescopica , in rest toate piesele le gasesc mai greu ca nu intelegeam teava rotunda .Noroc domnle ca mi-ai tradus ca a folosit un patrat raman dator :partyman: pana una alta am sa las jucarelele cred deoparte deoarece incepe sesiunea de saptamana asta .Numai bine 73! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 If you want to use a round outer connector, and found some old brass tubes in your junk box, here is a formula to calculates the impedance of a coaxial line, where 'd' is the *outer* diameter of the *inner* tube, and 'D' is the *inner* diameter of the *outer* tube:Z/ohms = 60 * natural_logarithm( D / d ) ( formula for a ROUND conductors )Example : 60 * ln (21mm / 9mm) = 50.8 OhmsPentru teava rotunda se aplica formula de sus, la care D este diametrul interior al tevii exterioare( pentru teava de cupru 22mm) si d este diametrul exterior pentru teava din interior.Se gaseste teava de 8 sau 10mm din cupru folosita la sistemele de aer conditionat, se vinde la metru si este cupru moale.Iar pentru teava de incalzire de 22mm o bucata mai gasesti la cei care monteaza sistemele de incalzire sau cumperi doar un metru.Pe la magazine este posibil sa gasesti si bucati mai mici.Pentru profil patrat la exterior se realizeaza din tabla de cupru sau alama.Pe la rubrica vanzari mai gasesti bucati de tabla de cupru.Daca ai nevoie de diode mai bune, recomand 1ss99 care merge pana la 3GHz.Se gasesc in aparatele cu ac care se folosesc pentru a gasi maximul de semnal la reglarea antenelor de satelit.Se pot recupera diode si din LNB-uri de satelit modele mai vechi. Link spre comentariu
BodoRF Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 Doresc sa construiesc un reflectometru pentru 2m.Vreau sa-l incorporez intr-un transverter.M-am hotarat sa-l fac pe acesta http://home.arcor.de/yo4gms/Directional ... pa0nhc.htm :drinkers: Si cum constanta dielectrica a cablajului este f importanta (dicteaza impendanta liniei) ma intreb ce constanta au PCB din magazinele noastre.Eu folosesc cablaje de culoare alba care sunt marcate AK sau SB (litere rosii).Am cautat pe net inainte sa postez.Am gasit clasificarea lor FR4, FR3, CEM-3 etc dar fara detalii foto.Stie cineva ce tip sunt? daca as stii tipul as putea afla constanta dielectrica.Se mai poate taia o bucata de pcb dublu placat pe post de condensator.Cunoscand grosimea, suprafata si capacitatea ar rezulta constanta dielectrica.Condensatorul ar avea cativa pF...dificil de masurat. :smt013 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 In mod normal ar trebui sa folosesti stratificat sticlo (FR4 e tocmai bun). Cel alb nu e indicat la frecventele astea. Link spre comentariu
BodoRF Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 Stiu ca FR4 este f bun...am insistat si am gasit printre fiare o bucata, suficienta pt reflectometru.Sa vad ce rezultate o sa aiba.Daca stie cineva cum se numesc cablajele albe...pt cultura generala...hi! Multumesc pt info.73! Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2008 Cablajele albe cred ca sunt din pertinax. Cablajele care au fibra de sticla sunt sticotextolid merg bine in frecvente inalte se comporta excelent culoarea difera poate sa fie verde galben --- se pot taia cu foarfeca fara sa se rupa sa se creeze valuri la taiere pe cand celelalte cablaje cand pui foarfeca pe ele se franjureaza si arata foarte prost - eu le tai cu "bomfraierul" Asa se deosebesc unele de altele . Pana la urma si eu am pus ochii pe un reflectometru de CB. Am gasit documentatie pe internet cum sa fac cablajul sa aibe 50ohmi in out si cum sa pun in cutia de fost swr de cb montajul va functiona in VHF-UHF. Sper sa va fie de folos celor ce construiti http://f5jtz.free.fr/pjacquet/tos-met.htm Eu unul pe acesta din link il construiesc. 73 de yo2mho! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Aici se gasesc SWR-metre pentru VHF-UHF. http://home.casema.nl/nvrecording/Proje ... pa0nhc.htm Link spre comentariu
BodoRF Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 Am finalizat SWR-metru pt 2m.Este un instrument foarte folositor.Cu ajutorul lui am gasit o mufa defecta la releul coaxial.Reflectata era f mare.In DC mufa era ok dar la 145Mhz era imperfecta.In SSB ofera si informatii despre puterea de varf.Poti regla nivelul microfonului pt a nu supramodula finalul.Am folosit un microampermetru dublu si un potentiometru stereo pt calibrare.Astfel pot citi reflectata si directa in acelasi timp. Link spre comentariu
yo6pir Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Salutare baieti, Nu am deschis alt topic cu SWR-metrul facut de mine deoarece am considerat utila apropierea de celelalte facute de voi si poate se gaseste cineva ca si mine sa combine unele scheme si rezultatul final sa fie mai bun. Dar sa revin la ce as vrea sa va prezint aici: Am avut prin cutiile mele un micro-controler Atmega8, cumparat cu 5 lei de la magazin si am zis sa fac ceva cu el ca tot sta degeaba. Si m-am gandit ca un SWR-Power-Metru cu afisaj LCD ar fi cel mai indicat. Cautand pe net combinatia de cuvinte cheie: SWR+ATMEGA8, am gasit acest site: http://schray.de/swr/index.htm. M-a incantat ideea si am trecut la treaba, numai ca rezultatul la prima punere in functiune, a fost un dezastru total. Softul este defect si nu functioneaza! Nu m-am dezamagit, si dupa ce ca am facut si cablajul, si montajul, am trecut la modificarea softului, iar rezultatul a fost unul asteptat: un SWR-Power-Metru perfect functional, si chiar elegant intr-un lant de emisie. Parerea voastra o voi aprecia dupa ce vedeti ce am facut aici: http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/swr-power-meter/. Toate bune, 73! de YO6PIR. Link spre comentariu
SirRoger Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Pentru cei care nu vor sa schimbe SWR sau POWER-metrele in functie de puterea cu care lucreaza recomand LP-100 (o versiune mai veche): http://www.telepostinc.com/Files/phipps-1.pdf http://tinypic.com/view.php?pic=aqhb4&s=4 http://tinypic.com/view.php?pic=wclqie&s=4 Dupa cum se vede, panoul frontal e in lucru... Meniul permite setarea afisarii in modul continuu 0.01W-2000W sau in trepte. Ce mi-a placut la acest SWR-POWER-metru, pe langa faptul ca functioneaza bine intr-o plaja larga de frecvente respectiv 160m-6m, faptul ca se poate seta din meniu un SWR limita la care PTT-ul QRO-ului (de exemplu) sa fie blocat, plus ca afiseaza puterea REALA livrata catre sarcina Fwd minus Ref ! Detalii pe PM sau e-mail. Link spre comentariu
yo6pir Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 O alta versiune de SWR-PWR metru, facuta de mine, de data aceasta cu PIC 16F873, pentru cei care nu indragesc microcontrolerele din familia AVR. http://qsl.net/yo6pir/SWR-PWRmeter%20cu%20PIC16F873.htm P.S. Eu simpatizez si cu Microcip si cu AVR, HI! Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Asteptam versiunea pentru putere mai mare.Eu cel putin unul sint pentru 1kw Dar cine sa scoata si o versiune mai puternica a swr-metrului ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum