Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Analizator de spectru Anritsu MS2802A incomplet

Vizitator mircea

Postări Recomandate

Vizitator mircea

Salut, am urmatorul analizator de spectru Anritsu MS2802A care are lipsa partea de radiofrecventa.

Posted Image

Pretul unui astfel de analizator este de minim $15500 refurbished, cat am vazuyt eu pe google, pe alte saituri am vazut ca pot depasii si 30 mii.

Cam ce as putea sa fac eu cu el in stadiul in care este, adica fara partea de radiofrecventa, in rest totul e functional!?

Ma gandesc sa il vand la un pret rezonabil in tara sau pe ebay dar nu am nici o idee cat poate valora sau daca mai are valoare!

Rog pe cine se pricepe in domeniu sa imi dea cateva sfaturi in privinta tarilor in care as putea gasi cumparator si pretul, multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• Felis

1

Nu prea poti face mare lucru cu el, decat sa-l folosesti ca piese de schimb sau sa-l vinzi ca atare in acelasi scop altcuiva, desi de multe ori tocmai sursele, display-ul sau circuitele asociate sunt cele care pot produce probleme, si e putin probabil sa gasesti pe cineva care utilizeaza acelasi tip de display/mainframe.Blocul de RF este f. f. f. dificil de gasit separat, si chiar gasind-ul, riscurile sunt prea mari ca sa merite achizitia, iar ideea de a-l utiliza sau adapta amatoriceste in alte scopuri implica deasemenea riscuri si necesita si un pret scazut.Lasa deoparte preturile ce le gasesti pe net, nu au relevanta, si deci nu-ti face iluzii, mai ales ca sunt slabe sanse sa aiba nevoie sau sa fie in utilizare la vreun amator local unul ce utilizeaza acelasi display/mainframe...Preturile din afara depind puternic de vanzator (si mai ales de cui se adreseaza: amatorului sau profesionistului), de starea aparatului si optiunile incluse (de la manuale si pana la tracking generator, soft, etc.), daca este garantat si/sau calibrat, etc. Variatia de pret ajunge in acest fel si la 10:1.Ceva asemanator dar pana la 1,8...8 GHz gasesti in stare functionala si la 1,5-4 k$.Arareori vei gasi la vanzare dincolo unul in starea in care este al tau, deoarece in cele mai multe cazuri asa ceva este destinat reciclarii...

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Salut, am urmatorul analizator de spectru Anritsu MS2802A care are lipsa partea de radiofrecventa.

Posted Image

Pretul unui astfel de analizator este de minim $15500 refurbished, cat am vazuyt eu pe google, pe alte saituri am vazut ca pot depasii si 30 mii.

Cam ce as putea sa fac eu cu el in stadiul in care este, adica fara partea de radiofrecventa, in rest totul e functional!?

Ma gandesc sa il vand la un pret rezonabil in tara sau pe ebay dar nu am nici o idee cat poate valora sau daca mai are valoare!

Rog pe cine se pricepe in domeniu sa imi dea cateva sfaturi in privinta tarilor in care as putea gasi cumparator si pretul, multumesc!

Fa-ti mai bine un osciloscop sau vobuloscop din el dupa cum arata sigur e cu tub catodic. Cutie ai,alimentare ai practic faci doar etajele amplif Y si baza de timp.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Fa-ti mai bine un osciloscop sau vobuloscop din el dupa cum arata sigur e cu tub catodic. Cutie ai,alimentare ai practic faci doar etajele amplif Y si baza de timp.

Postul este vechi, de aproape un an...Display-ul nu este de tip analogic cu tub cu deflexie electrostatica, acolo este un display grafic (monitor).Deci nu poti sa-l utilizezi ca vobler sau osciloscop prin simpla adaugare doar a amplificatoarelor X / Y si a bazei de timp...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări