Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema cu tda8560

Vizitator aberila

Postări Recomandate

Vizitator adaniel69

salut!merge folosit acest integrat ca amplificator pe 4 canale(evident mult mai slab ca putere muzicala)? sau 2 + 1? daca da, care ar fi schema?am un kit de la adelaida si as vrea sa il modific pentru un 2.1!mersi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

ce parere aveti de varianta mea 2.1 cu acest integrat?

Interesanta nascocire! Pe woofer vei avea practic insumate cele 2 intrari. Ar mai trebui sa pui un filtru pasiv trece-jos pe woofer (te poti inspira din filtrele de separare din boxe).Pe canalul dreapta ai un inversor, deci va trebui sa cuplezi boxa dreapta cu polaritate inversa fata de stanga.
Link spre comentariu

Tot legat de polaritati trebuie sa legi un picior al wooferului la intrarea inversoare a unuia dintre amplifuri si celalalt la neinversoare.In diagrama ta daca semnalul e identic pe cele doua canale wooferul va tacea. Ai nevoie de iesiri in antifaza. Alt aspect fain e ca tensiunea catre difuzor e tot timpul de aceeasi polaritate deci poti filtra inaltele cu niste conzi electrolitici, deci ieftini.Pana aici e ok. Atentie mare sa nu ai offset prea mare pe woofer. MA gandesc ca cele doua amplifuri pereche sunt cat de cat reglate sa nu dea offset unul fata de altul. In caz ca o sa ai pune si ceva cond mai gras (macar 4700uF) pe woofer si ai rezolvat treaba cu protectia la DC.

Link spre comentariu
Vizitator adaniel69

eu am pus schema dupa ureche, nu mai stiu exact cum am legat wooferul, dar l-am legat la o iesire de pe un canal cu o iesire de pe celalalt canal! am observat ca daca legam la iesirea care nu trebuie nu se aude!am pus condensatori mici pentru sateliti! 22micro!deci am facut bine?

Link spre comentariu

Este ok schema, am facut si eu o improvizatie asemanatoare cu un alt integrat si a mers brici. Cateva sfaturi: ai grija la legarea satelitilor (cel de jos trebuie legat invers) si polarizarea condensatoarelor de pe iesire, in plus ele vor forma un filtru trece sus, iar pe subwoofer iti recomand un filtru trece jos (bobina) si astfel vei avea un sunet cat de cat placut. 22uF e cam putin, mai bine pune 47u sau 2 de 100 inseriate cu plusul comun.Un integrat la care s-a prevazut o astfel de functionare este TDA7375 pe care ti-l recomand, in cazul in care inca nu ai cumparat TDA8560.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Toate ansamblele sunt asezate pe o placa din parchet laminat...taiata la dimensiunile corespunzatoareAm sa atasez poze cu interiorul.... etajul final cu TDA8560Q, corectorul de ton, filtrul cu 6 buc condensuri de 10000uf la 63V, si vu-metru cu LM 3915 care mi-a dat cea mai mare batatie de cap... e facut provizoriu...urmeaza cablajul final si montarea definitivPanoul frontal este confectionat dintr-o bucata de .... cum sa-i zic, un fel de sandvici cu 2 foi de alu si plastic la mijloc... ceva folosit la panouri publicitare cred pe care l-am inscriptionat prin transfer rermic ca pe cablaj... :daPoze un pic mai tarziu ca vad ca nu merge acum....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări