Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas de timp real + GPS

yo7but

Postări Recomandate

Salut, doresc sa realizez un ceas de timp real (microprocesor PIC sau ATMEL + afisaj LCD) cu sincronizare GPS (lassen skII).Daca a realizat sau are cineva oarece documentatie il rog sa ma ajute.Cu multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo7but

2

• bobtech

1

• iordan

1

• negru_voda

1

Top autori în acest subiect

Exista de cumparat module gps cu tot felul de interfete, de exemplu seriala sau de retea care dau atat coordonatele cat si timpul. Cauta scheme de GPS clock :google

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

de ce nu cumperi direct un ceas gps facut de Canyon ? e mult mai simplu si economisesti timp si bani.... www.canyon.com :) si pe langa asta are mult mai multe functii.... daca totusi vrei, iti recomand sa inveti tot ce se poate despre modulul gps SirfStar III ca e si usor de folosit dar si e relativ ieftin. Spor la munca :)

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator SensoLight

Conecteaza prin intermediul unui tranzistor (inverseaza semnalul) pinul TX de la modul la portul serial si seteaza portul serial pe 9600bps. O sa te prinzi tu exact ce trebuie sa faci.

Link spre comentariu
Vizitator jackal

usor de zis.. dar din cate stiu AT90S2313 nu mai este disponibil si cica Attiny2313 ar fi aproape echivalent.. am nevoie de softul pentru Attiny2313.....si de alte sfaturi.... multam fain

Link spre comentariu
Vizitator jackal

stiu revista.. dar ma intereseaza softul pentru Attiny2313.. ca AT90S2313 nu se mai fabrica... asta m-ar interesa pe mine. Eu nu am softul pentru microcontroler....nici cel pentru at90s2313 nici cel pentru attiny2313.daca ma m-ar putea ajuta cineva as fi foarte recunoascator.multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări