Vizitator vecinu Postat Februarie 27, 2005 Partajează Postat Februarie 27, 2005 ce parere aveti de amplificatorul din tehnium 1/82 cu 2n3055 merita sa ma apuc de el sau sa imi fac un amlificator cu tda sau stk Link spre comentariu
csl1131 Postat Februarie 27, 2005 Partajează Postat Februarie 27, 2005 posteaza si tu schema, dar oricum nu cred ca scoate atat..100W....si de obicei schemele pe tranzistori is mai complicate...daca nu ai axperienta...zic mai bine sa incerci ceva pe tda(stk ar fi mult mai indicat, si se aude si mai bine decat 2n....dar...e mai scump)si daca e din 82...adica de acum mai bine de 20 ani...intre timp electronica nu a stat pe loc...concluzie: nu are rost sa te apuci de asa ceva..nu se prea merita... Link spre comentariu
Purple Postat Februarie 28, 2005 Partajează Postat Februarie 28, 2005 Iti recomand STK4231V, 2X100W/8 ohmi. Mai vezi pe forum ca s-a mai discutat... Link spre comentariu
margarit2001 Postat Februarie 28, 2005 Partajează Postat Februarie 28, 2005 merge destul de bine, insa sa nu te astepti la cine stie ce din partea dansuluiam avut la reparat unu din ala si nici in ruptul capului nu vroia sa-mi scoata 100WPS daca o fi ala care cred yo ca e;poti sa postezi si u o schema sa vedem si noi Link spre comentariu
csl1131 Postat Februarie 28, 2005 Partajează Postat Februarie 28, 2005 merge destul de bine... poate, dar in comparatie cu ce...??cu stk..nu :!: cu alte amp pe tranzistori...nu :!: cu tda-uri, parca la unele suna mai bine tda-urile, da in comparatie cu altele..suna mai bine 2n-urile, depinde... dar in principal, si daca nu ai axperienta cu amp-urile, atunci astea pe tranzistori sunt mai greu de facut, si au si reglaje, etc...deci..daca nu ai experienta atunci ai putea incerca ceva pe integrate....(dar daca ai cativa 2n, si bd si bc-uri prin casa care stau degeaba, ai putea totusi incerca ala pe 2n...macar daca nu iti iese, si iese fum din el, :? atunci nu ai dat banii pe tranzistoare)si eu mai am vreun pumn de 2n-uri, si ma bate gandul, cand am ceva timp sa fac ceva cu ele...un stabilizator, si eventual un amp de 2*150W/4-8 ohmi(4 ampuri de 70W/2-4 ohmi puse in punte...) :twisted: naspa ca parca nu merge sa il alimentez la mai mult de +- 30V, (daca nu ma insel) , ca parca 2n-ul are tensiune max de 60V... :roll: Link spre comentariu
margarit2001 Postat Martie 1, 2005 Partajează Postat Martie 1, 2005 merge destul de bine - comparativ cu alte amplificatoare cu 2n3055 dar iar zic ca nu sunt sigur ca vb de aceeasi schema de care zice el eu zic de schema aia cu cablaju langa ea si preampul cu corectorul in functie de varianta, 2n3055 merge alimentat si la mai mult de +/-30 uite poti sa o incerci pe asta mai bine: http://blackwidowaudio.com/Projects/pro ... tamp60.jpg mie mi se pare ca se aude mai bine PS vecinule sa postezi si tu o schema - sa nu mai vb si yo din aduceri aminte Link spre comentariu
habarnam Postat Martie 4, 2005 Partajează Postat Martie 4, 2005 Intr-adevar schema aia e fainutza. se mai poate simplifica daca renunti la etajul de protectie la scurtcircuit, si inlocuiesti d3,d4 si rezistentele aferente cu o "super-dioda".Chiar si asa, complexitatea cablajului e destul de mare pt un incepator, prinderea pe radiator a lui 2n3055 e greoaie.Asa ca daca nu folositi piese de prin casa (gratuite, sau recuperate din altceva) sugerez cu toata caldura un TDA7294. Este mai ieftin (uitati-va la promotia Telezimex :shock: ), are cablaj mai simplu (cea mai simpla varianta ocupa aprox 3*3 cm :!: ), protectii la scurt si temperatura, se monteaza mult mai simplu pe radiator etc. etc.Daca luati in considerare si faptul ca plaja de tensiuni pe care le accepta este mult mai larga si la capitolul distorsiuni este net superior (la 70W/8ohm are 0.1% distorsiuni), atunci chiar nu mai avem ce povesti... :twisted: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum