Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lucrare de atestat

Vizitator Multix

Postări Recomandate

Vizitator Multix

Fiind clasa a XII, la un liceu de profil, ( electrotehnica ) la sfarsit de an ( de liceu ), am de alcatuit un atestat pentru a se convinge lumea ce am invatat de-a lungul celor 4 ani. :roll: Tema la care trebuie sa trudesc este urmatoarea: "Masurarea puterii electrice in curent continuu prin metoda ampermetrului si voltmetrului ( metoda industriala )" dupa cum s-a exprimat profesorul indrumator.Bibliografia data de profesor pentru a scrie atestatul este urmatoarea:1. Electrotehnica si electronica aplicata. Manual pentru liceee industriale si scoli profesionale de Gheorghe Fratiloiu. Editura Didactica si Pedagocica Bucuresti - 1994 ( pag. 85 - 89 )2. Masurari electrice si electronica de Eugenia Isac. E.D.P. Bucuresti 1998 ( pag 64 )Am facut rost de acele 6 pagini propuse de profesor (din cele doua carti), cu toate ca mi se par putine, sper sa pot scrie cele minim 15 pagini necesare.Problema mea este urmatoarea: Cum pot construi in format digital cat mai bine schemele electrice aparute de-a lungul celor 6 pagini? Cu ajutorul carui soft? Sau alte metode.. ( eventual daca se pot gasii aceste scheme online ) :roll: In total sunt 5 scheme electrice simple, care trebuiesc introduse printre randurile scrise.Am incercat sa le construiesc in paint, dar n-am ajuns la rezultatul asteptat.Astepta de la cunoscatori, sau alti fosti elevi de liceu care au mai trecut prin aceasta etapa.. idei, sfaturi, alte documentatii ( de preferat in format digital ) pentru a iesi o lucrare cat mai buna.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

3

• nicu_stef

1

• cirip

1

salut,Eu as face direct in Word, ca oricum banuiesc ca scrii lucrarea in Word. Wordul are si posibilitatea de a desena. Creeaza-ti simboluri ptr rezistente, condensatoare si ce-ti mai trebuie acolo, apoi faci copy-paste cand vrei sa le introduci in schema propriu zisa. Eu am mai facut asta si se poate. Ar mai fi o solutie cu Visio, dar nu stiu daca il poti obtine sau un program de CAD (de desenat scheme si cablaje), dar pe ala trebuie sa inveti sa-l folosesti si mai pierzi timp.Cirip

Link spre comentariu
Vizitator bigfan638

Pentru niste scheme simple poti folosi un program "micut" numit tinyCAD. Este gratuit si il poti descarca de la http://tinycad.sf.net/.

Este foarte usor de folosit. Pur si simplu iti alegi componentele, le pui pe schema cu mouse-ul , faci conexiunile si GATA!!!

Multa bafta cu proiectul si mai scrie daca ai nevoie de ajutor !

Link spre comentariu

folosesc eagle de la http://www.cadsoft.de are cam 7Mb

chiar varianta free, (light) e adecvata;

dupa ce fac schema, merg la CAM procesor aleg EPS ca device iar fisierul (.eps treb. specificat) merge deschis cu Adobe Photoshop (recomand 600dpi la conversie). de-aici poti sa faci copy/paste in word.

daca nu-ti prea alambicat.

succese

Link spre comentariu

tu ai schemele in carte..???dece nu simplu scanezi schemele, si sa le pui in documentul respectiv...???si daca paginile cartii nu sunt tocmai albe incearca sa le faci in 2 culori: alb-negrude examplu cu IrfanView sa ii dai la decrese color depth, si sa ii dai la 2 culori(alb si negru), si sa debifezi "use floyd-steinberg dithering" , asta face ca ce e ff inchis sa apara negru, si ce e deschis(chiar daca mai are puncte negre sau inchide , dar ele sunt mici , sa devina albe)....si pe urma daca mai vrei si alte retuseri-> paint.....asta e dupa parerea mea cea mai simpla posibilitate...

Link spre comentariu
Vizitator roibix

Sunt in anul V la electromecanica si proiectul meu de diploma e un turometru digital cu microcontroler.Partea practica am cam terminat-o dar sa si scriu,si inca mult Are cineva ceva documentatie,eventual chiar un proiect pe tema asta?Mersi!

Link spre comentariu

dece tocmai cu microcontroler....asa e mai simplu, sau...???parca ,mergea si altfel..oricum, daca ai facut tu proiectul, inseamna ca tot stii ce face, si ai habar...-> ca poti sa scrii ceva in lucrarea aia...(eu cam asa vad lucrurile)daca ai copiat-o de undeva, atunci mai cauta pe net scheme de genul ala, si vezi documentati-a de la ele, si te inspiri de pe acolo.....,sau de unde ai luat schemanu prea sunt de ajutor aici..eu cu microcontrolorele....is varza....era cineva tare in microcontrolere, dar nu mai stiu cine..vezi poate te poate ajuta el....daca imi aduc aminte cine e iti dau un mesaj

Link spre comentariu
Vizitator roibix

Eu l-am facut si documentatie despre schema am destula,dar trebuie scris mult aprox 80pag despre masini rotative,principii,tipuri de turometre,etc.Toate astea le-as putea aduna si eu dar is cam lenes :-) si dc. are careva ceva de genu.............mi-ar face o mare bucurie.

Link spre comentariu

scrii si tu cu un font mai are, lasi marginile mai mari, mai lasi care un alineat, cate un rand liber... etc...oricum ai ceva de scris....apuca-te... :twisted:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări