Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensator

black79b

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• black79b

7

• wangine

4

• zal

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Am un condensator MKT pe care scrie ".22 uFK 250V X2". Deci e punctul ala in fata. Are valoarea de 0.22 uF?Multumesc.

Cam asa ar trebui 0.22 uF x2 dar pune totusi o poza aici
Link spre comentariu

Asa am intentionat dar iese foarte prost la ora asta, ca nu am decat un telefon la indemana[attachment=0]21-05-08_221716.jpg[/attachment]Sper sa deslusesti ceva... X2 ce reprezinta?

Link spre comentariu

Asa am intentionat dar iese foarte prost la ora asta, ca nu am decat un telefon la indemanaSper sa deslusesti ceva... X2 ce reprezinta?

Numai dupa marime si tensiune este de ajuns sa deslusesti X2 reprezinta valoarea ori 2 adica ori are trei picioare si sunt doi C de 220nF cu mediana , ori are doua picioare si este unul de 220nF x2 = 440nFOricum 0,22 este 100% :partyman:
Link spre comentariu

Are doi pini, deci sa inteleg ca are 0.44 uF. Noroc ca am intrebat. Le voi folosi la niste filtre si am doar 3 :(Daca mai era unul le inseriam...Of, iar bataie de cap, dar asa-i pana la capat.Multumesc pentru lamuriri.

Link spre comentariu

Cu ce ma deranjeaza la un filtru pasiv "un" condensator care rezista la o tensiune mai mare?

Cu nimic te avantajeaza, daca nu depasesti niste limite pentru ca atunci intervine marimea si costurile :smt003
Link spre comentariu

X2 nu inseamna ca sunt doi concensatori. E clasa de incercare in impulsuri. Respectivul condensator e destinat sa lucreze in filtre EMI pe liniile de alimentare.Mai multe amanunte vezi aici: http://my.execpc.com/~endlr/line-filter.html

Classes X1, X2, and Y were originally defined by the IEC in IEC 60384-14. CENELEC has adopted EN 132400 (technically equivalent to, but structurally different from IEC 384-14 2nd edition), which now defines seven classes of line-filter capacitors. Class X1 capacitors are impulse tested to 4 kV (higher for capacitors over 1.0 uF). Class X2 capacitors are impulse tested to 2.5 kV (higher for capacitors over 1.0 uF). Class Y1 capacitors are impulse tested to 8 kV, and Class Y2 are impulse tested to 5 kV. Classes X3, Y3, and Y4 are for lower-voltage capacitors, none of which are presently called up in safety standards. Other impulse tests also apply. These include a 1000 hour endurance test during which the capacitor is subjected to a continuous overvoltage condition, plus periodic 1000 VAC spikes, and a flammability test during which the capacitor is hit with a series of transients while under rated voltage. Capacitors conforming to IEC60384-14 normally also conform to EN132400, and vice versa, and should be accepted in all European countries.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări