Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Selector 4 canale stereo

Siconi

Postări Recomandate

Va salut pe toti.Tot caut de ceva vreme si nu gasesc ce vreau...O schema pentru un selector de intrare cu 4 canale stereo la care comutarea s-o fac dintr-un singur push-button. Desigur, vreau ca fiecare canal sa aibe cate un LED aferent care sa indice cand e selectat canalul respectiv.Toate astea insa fara a apela la ajutrul microcontrollerelor, domeniu unde sunt inca un incepator al incepatorilor si deocamdata vreau sa evit implicatiile in acest domeniu (pana voi fi mai stapan pe situatie).Are cineva vreo schema si ma poate ajuta cu ea? Sau vreun link valabil?Am urmarit un topic despre un selector cu 8 surse audio si loopback, dar e cu uC si cade din calcul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Siconi

13

• ratza

9

• danzup

7

• Badman

2

Top autori în acest subiect

Daca vrei te ajut eu : iti fac schema cu microcontroler pentru 4 intrari cu un push button ( un singur buton care selecteaza circular sursa de semnal ) si cu 4 leduri si-ti trimit un atmeag8 gata programat ( imi platesti doar pretul microcontrolerului sau daca ai sursa mai ieftin imi trimiti in schimb un atmega8 neprogramat ) .Tu trebuie sa-ti faci doar cablajul si un soclu pentru uc. Vrei ?

Link spre comentariu

Daca vrei te ajut eu : iti fac schema cu microcontroler pentru 4 intrari cu un push button ( un singur buton care selecteaza circular sursa de semnal ) si cu 4 leduri si-ti trimit un atmeag8 gata programat ( imi platesti doar pretul microcontrolerului sau daca ai sursa mai ieftin imi trimiti in schimb un atmega8 neprogramat ) .Tu trebuie sa-ti faci doar cablajul si un soclu pentru uc. Vrei ?

De vrut vreau, dar capitolul uC e nou pentru mine si nu am inca experienta pe acest teren. Daca ai o schema, ii fac eu cablajul (am posibilitati pentru foto-transfer) si soclu am. Atmega8 nu e cu DIP8 ? Nu am programator inca si nici cu codul sursa nu ma stiu inca prea bine, adica ce stiu eu e ce au uitat programatorii. As vrea sa invat mai multe, dar nu am pe nimeni care sa-mi explice si mie ce si cum sa am de unde invata. Am ceva tutoriale in engleza, limba o stiu bine, dar unii termeni tehnici nu ii gasesc pe nicaieri si nu ii inteleg. De-aia am nevoie de cineva sa imi explice ce si cum. In fine, de vrut vreau si iti multumesc de ajutor. Eventual da-mi un PM cu costurile la care ma expun angajandu-ma la acest montaj. Preferabil ar fi ca alimentarea sa fie la +5V sau la +12V. Atata e sursa secundara din preamplificatorul pe care-l folosesc eu.Mersi inca o data.
Link spre comentariu

Asta e controlerul simplu :

Posted Image

Maine atasez si softul daca vrei sa te uiti .

Dar daca nu vrei ti-l programez eu .

Tu numai il pui pe soclu pe placa si merge .

Daca faci un cablaj la el tine cont ca atmega8 este in capsula PDIP 28 deci cu 28 de pini .

La metrafo costa : 3,47 lei fara tva .

Daca ai rabdare sa ma uit poate am un atmega mai mic si mai ieftin , cu mai putini pini ...

Link spre comentariu

Mestere, iti multumesc pentru efort si gandire sustinuta. Dar ce sa ma fac cu releele alea acolo? Plus de asta, nici un condensator de decuplare pe contacte... vor fi numai pacanituri in difuzoare cand comut sursele intre ele. Ma gandisem la ceva mai de epoca secolului 21... Daca tot are uC, desi nu voiam initial asa ceva, atunci macar sa fie fiabil.Eu apreciez munca ta si dorinta de a ma ajuta, dat nu e tocmai solutia pe care o caut eu. Macar sa fi inclus comutatoare electronice, gen CD4066, solutie la care ma gandisem intr-o vreme.Acuma sa nu ma crezi un mofturos sau ca imi bat joc de munca ta. Am spus, apreciez mult ca ai fost prompt si vrei sa ma ajuti. Hai sa regandim schema. :smt032

Link spre comentariu

Tranzistoarele sau direct microcontrolerul pot comanda cu usurinta in loc de relee un comutator electronic CD4066 , ce mare inginerie sa-ti faci singur schema ?Sau esti chiar incepator...

Link spre comentariu

Uite un mod mai mult sau mai putin simplu de a scapa de microcontroler(nici eu nu stiu cu c se mananca :rolleyes: ) Mi-am facut timp si am desenat o schema. Comanda se face dintr-un singur buton, la fiecare apasare se selecteaza canalul urmator si se aprinde ledul asociat acestuia.Un simplu numarator decadic (cd4017) conectat ca divizor cu 4 numara impulsurile de la buton. Blocul selector : cum ai vrut tu ,cu CD4066 :smt003 Daca ai intrebari te astept cu ele. Bafta! :supz:

Link spre comentariu

Mestere, iti multumesc pentru efort si gandire sustinuta. Dar ce sa ma fac cu releele alea acolo? Plus de asta, nici un condensator de decuplare pe contacte... vor fi numai pacanituri in difuzoare cand comut sursele intre ele. Ma gandisem la ceva mai de epoca secolului 21... Daca tot are uC, desi nu voiam initial asa ceva, atunci macar sa fie fiabil.Eu apreciez munca ta si dorinta de a ma ajuta, dat nu e tocmai solutia pe care o caut eu. Macar sa fi inclus comutatoare electronice, gen CD4066, solutie la care ma gandisem intr-o vreme.Acuma sa nu ma crezi un mofturos sau ca imi bat joc de munca ta. Am spus, apreciez mult ca ai fost prompt si vrei sa ma ajuti. Hai sa regandim schema. :smt032

Nu vreau sa te supar prea tare da nu stii ce vorbesti ! Care pacanituri ??? ai citit :viewtopic.php?f=35&t=29786 ?dar asta :http://jos.vaneijndhoven.net/switchr/index.htmlhttp://jos.vaneijndhoven.net/relaixed/index.htmlSi care condensatoare pe contacte ?!!!????? Ca sa conduca toate sursele de semnal ??!!!???Pai si selectia ??? Condensatoarele in audio sunt echivalentul unui strap ( asta daca nu tinem cont de impedanta pentru o anumita frecventa ) !Ce comut acolo ???Toate si repet toate preamplificatoarele scumpe sunt facute pe selectie numai cu relee !!!In fine , nu are rost sa polemizam , eu nu sunt bun de profesor ! Ma enervez prea repede ....Pacat ca nu esti din bucuresti ca te invitam la mine acasa sa vezi despre ce e vorba ( Invitatie valabila pentru oricine vrea sa vada realizat un astfel de circuit , acasa la mine ) !Iar solutia cu CD4066 este o solutie atat de low end incat nu are rost sa vorbim despre ea .
Link spre comentariu

.....danzup are dreptate , intrarile adevarate se fac pe relee .Am aici atasat un cablaj pt .asa ceva :tonqe:[attachment=0]SELECTOR 4 IN.jpg[/attachment] alex mm :yawinkle:

Link spre comentariu

Uite un mod mai mult sau mai putin simplu de a scapa de microcontroler(nici eu nu stiu cu c se mananca :rolleyes: ) Mi-am facut timp si am desenat o schema. Comanda se face dintr-un singur buton, la fiecare apasare se selecteaza canalul urmator si se aprinde ledul asociat acestuia.Un simplu numarator decadic (cd4017) conectat ca divizor cu 4 numara impulsurile de la buton. Blocul selector : cum ai vrut tu ,cu CD4066 :smt003 Daca ai intrebari te astept cu ele. Bafta! :supz:

Pai nu trebuie sa folosesti UC . Nu trebuie sa folosesti nici partea cu CD4066. E foarte buna selectia facuta de tine cu numarator si tranzistoarele care comanda ledurile sa aiba in colector in paralel cu ledurile si cate un releu !Cablajul cu relee facut de alex_mm si gata ( imi place cum lucreaza alex cablajele ... ! ) !Inclusiv la alimentare poti sa folosesti direct 12 V .
Link spre comentariu

Va multumesc pentru pareri, sfaturi, informatii si lectii. Nu sunt chiar un incepator, dar nici nu vreau sa ma dau a-tot-stiutor.Avusesem o schema pentru astfel de selector, dar folosea un circuit integrat care nu se mai fabrica si nici echivalent nu i-am gasit. In fine, voiam o versiune actualizata a acestui proiect. La voi, prin bunavointa voastra, am gasit ce cautam. Va multumesc mult.Nu am vrut sa isc nici un car de nervi nimanui, ci doar sa ma informez si/sau sa invat lucruri noi.Multumesc pentru rabdarea voastra si pentru ajutor.Voi "cantari" ideile si sfaturile voastre si voi lua o decizie, sper ca pe cea corecta.S-auzim numai de bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări