Vizitator mrx Postat Februarie 27, 2005 Partajează Postat Februarie 27, 2005 Titlul zice tot. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 27, 2005 Partajează Postat Februarie 27, 2005 Vrei simplucu un aparat de masura care poate masura bobine. Link spre comentariu
csl1131 Postat Februarie 27, 2005 Partajează Postat Februarie 27, 2005 mai simplu de atat nu se poate....acum asa ceva ceva e cam greu de gasit..deci... Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 27, 2005 Partajează Postat Februarie 27, 2005 Depinde de bobina.Daca bobina e de valoare relativ mica, atunci folosesc un generator audio si un osciloscop si caut rezonanta cu un cond de valoare cunoscuta. Apoi aplic formulitza si calculez inductanta bobinei.Daca bobina e de valoare mare si e mai de putere, de ex ptr o sursa in comutatie, ii aplic semnal dreptunghiular si masor panta de crestere a curentului [A/s]. Apoi din U=L*delta_I/delta_t calculez valoarea bobinei.Daca bobina e pe miez de ferita fac cateva bobine pe care le masor ca mai sus, apoi determin AL-ul mediu al feritei. Dupa asta, orice bobina pe miezul ala se poate calcula in fct de AL si nr de spire.Nu stiu daca e simplu, dar in cazul meu e cel mai practic si rezultatele sunt acceptabile. :)Cirip Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 28, 2005 Partajează Postat Februarie 28, 2005 sau daca ai un multimetru care iti masoara si frecenta, poti sa faci un osc LC. valoarea de la cond o stii, masori frecv si calculezi L din formula. eu asa am facut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum