Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Debitmetru

Vizitator mmarian

Postări Recomandate

Vizitator mmarian

Stie cineva vreo adresa unde se poate gasi documentatie pentru debitmetru cu traductor capacitiv, inductiv (sunt si d'astea, ceva legat de momente magnetice!) sau oricare alt tip static, pentru lichide (in cazul concret, benzina)?

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• draku

3

• diaconuliviu

3

• ghettoman

2

• dragostalpau

1

• 3 săptămâni mai târziu...

in caz ca te mai intereseaza subiectul, vezi ca exista niste debitmetre pentru benzina la Trabant, cu traductor optic (led-fotodioda)

si unde s-ar putea gasi asa ceva? ca trabanturi p ela dezmembrari...ioc... :(
Link spre comentariu

la dezmembrari nici nu o sa gasesti Trabantiin cel mai bun caz gasesti direct la REMAT, unde aia vand piese din ele, dar trebuie sa ti le scoti singurmai sunt cateva magazine care vand piese de Trabi si ai putea gasi

Link spre comentariu

intra pe trabi.ro vezi ca este acolo cineva cu nick-ul mihaiachi care are nu stiu cate debarale, balcoane si o curte la tara pline cu piese de Trabant si altele :d ia legatura cu el ca are sigur si traductoare pt debitmetru de benzina

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

in caz ca te mai intereseaza subiectul, vezi ca exista niste debitmetre pentru benzina la Trabant, cu traductor optic (led-fotodioda)

Si pe mine m-ar interesa, o schema nu ai?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am gasit schema, adica mi-au aratat baietii unde e. Schema aia arata ceva "abstract", adica functie de debit se aprind leduri succesiv-e facuta cu un A 277 D-"VU metru".Ma gindeam ca acele impulsuri de la "turbina" senzor sa le "esantionez" cu un impuls de, sa zicem, 5 turatii ale cablului de kilometraj. Prin asta as putea dupa o etalonare sa afisez consumul instantaneu pe afisaj digital.Dar, cum sint incepator, pasionat " de duminica", imi trebuie ceva idei mai amanuntite. Ma poate ajuta cineva mai in detaliu?Multumesc

Link spre comentariu

Iata aici un sensor din care vrei. In josul paginii sunt date si caracteristici.

http://www.radionics.ie/cgi-bin/bv/sear ... kSubmit=Go

Daca acest link este prea lung atunci se poate intra pe http://www.radionics.ie si se introduce 256-225 in stanga sus la Quick Search.

Oricum, mi se pare foarte scump.

Dar pentru ce iti trebuie? Vrei cumva sa masori consumul de fuel la masini care nu au injector?

Link spre comentariu

vezi ca mai exista si returul la benzina :wink: de aceea majoritatea calculeaza in functie de debitul de aer...nu de benzina

Link spre comentariu

Da, un litrometru pt Dacia 1310 vreau sa fac.Ce am gasit acolo pe linkul tau este sonda, dar nu aia ma interesa ci partea electronica care preia acele impulsuri de la sonda si le numara intre doua impulsuri ale cablului de kilometraj, sau intre 5, asta dupa precizia dorita.adica sa zicem ca intre 2 rotatii ale cablului km (care inseamna, sa zicem, 1 m), am 15 impulsuri pe traseul de benzina; prin etalonare, asta ar presupune 5 l/100 km..Acum am vazut si postul cu returul: sonda de benzina o pun intre pompa si carburator, deci cita intra in carburator, atita se consuma. (la Dacia returul e inainte de carb).

Link spre comentariu

Am inteles ca e posibil cu un mouse? Poate cineva sa posteze modul cum se poate cupla un mouse intr-un circuit oarecare? (schema electrica-alimentare, terminale, etc.)

http://hscience.tripod.com/Atm.html

depinde si ce mouse ai.....modelel mai noi au fotodiodele cu 3 pini adica is 2 fotodiode cuplate intruna pentru a determina sensul d e rotatzie al mousului...eu aveam un mouse vechi doar cu o fotodioda

personal am realizat un senzor deasta dintrun mouse pentru actuatorul antenei parabolice...releul reed fiind de tot kakatul....are 3 fire + ,- si impulsuri.alimentarea e facuta cu un lm7805

Posted Image

schma pozitzionerului pe serialul calculatorului...si softul aferent o gasizti aici :wink:

http://www.sattehnik.go.ro/articole/serialpos.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări