Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1 DIFUZOR BASS / 2 MEDII / 1 INALTA

Vizitator mihu332

Postări Recomandate

Vizitator mihu332

Salutare,M`am gandit sa incerc sa imi confectionez singur niste boxe ca sa imi omor timpul.Posed 4 difuzoare de JBL E90 Northdrige ( cele de bass / medii ).Ma intereseaza sa construiesc 2 boxe care sa contina :Un difuzor pt bass care sa redea un bass foarte clar2 Difuzoare din JBL E90 pentru mediisi niste inalte care le las la discretia voastra.de asemenea am nevoie si de sfaturi privind incinta si filtrele ce trebuie folosite.O alta idee ar fii sa pun si un amplificator intr`una din boxe pentru a le face active.Nu cred ca sunt in stare sa duc un proiect de amp pana la capat dar daca se gaseste ceva bun pt aceste boxe la magazin sau are cineva, sunt dispus sa il cumpar.(ampu tre sa fie in boxa nu separat )Va multumesc foarte mult si astept sfaturile / ideile voastre.Mihai

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

4

• baga

2

• EmyRulz

2

• Extasy2525

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mihu332

Pe inalte poti alege ceva de la hi-vi, sunt difuzoare excelente la pret foarte bun. Frecventele de separare le ggasesti pe situl lor iar un calculator de filtre aici http://www.hi-end.ro/difuzoare-de-casa- ... 7_175.html

Ideea era sa imi recomandati voi o configuratie de difuzoare care ar merge cu jbl alea.Dupa ce stabilesc de difuzoare tre sa imi cumpar tre sa gasesc un filtru , si dupa aia incinte.astept sfaturi.ms anticipat.ps : nu stiu ce configuratie au jbl astea daca a gasit cineva pe undeva informatii care ne pot fii de folos despre el , post here.mersi din nou
Link spre comentariu
  • Administratori

Ai basul cumparat ? Oricum mediile NU conteaza pentru ca ele necesita incinta proprie si nu afecteaza nicidecum volumul boxei in functie de parametrii ci doar de cat spatiu ocupa cu tot cu boxele proprii

Link spre comentariu
Vizitator mihu332

Nu am nimic cumparat inca am zis sa ma bazez pe deciziile voastre eu doar sa fac montajul...Am de gand sa urmez parerile si sfaturile persoanelor calificate pas cu pas, pentru a duce la bun sfarsit toata treaba.Ca venii vorba de mediile alea, vreau sa le folosesc doar ca nu am ce face cu ele si ma gandeam sa pun cate 2 pe fiecare boxa mare...dar daca zici ca nu are rost nu stiu ce sa zic...spune`mi te rog o configuratie de difuzoare care sa dea un bass care nu necesita subwoofer, inaltele sa fie clare , si sa se auda si tare eventual.

Link spre comentariu

Mediile alea vor fi greu de inclus in boxe pe langa alte difuzoare din moment ce nu stii ce caracteristici au. Le-ai putea masura dar tot nu poti sa te bazezi pe ele.

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu prea conteaza ce caracteristici au mediile, acolo intre 500 si 2khz orice medii merg, trebuie doar si obligatoriu puse in ceaune. Ca bas folosesti ceva de 10toli, depinde ba buget, dupa cati bani ai asa de bine se va auzi :smt017

Link spre comentariu

Conteaza sensibilitatea. Daca au un SPL mai mare decat al difurilor de bass trebuie atenuate(mai ales ca foloseste si 2). In rest nu afecteaza proiectarea incintei prea mult, decat cum a zis Vasile.Parerea mea este ca daca tot iti cumperi difuzoare noi, fa-ti boxe cu acele difurzoare pt ca le poti imperechea mai bine si poti sa fii mai sigur de rezultat. In general lucrurile amestecate nu miros prea bine.

Link spre comentariu

din cate tin eu minte boxele de la jbl e90 au 2 difuzoare de bas, 1 difuzor de medi si 1 tweeter de foarte proasta calitate. Daca aveai 4 difuzoare de bas puteai face incinta dupa masurile incintei e90, dar din pacate nu le ai. Am avut posibilitatea sa desfac niste e90 si pe difuzorul de bas scria o serie, daca dai pe google sau chiar pe site la jbl search dupa acel cod te va duce direct la difuzorul tau de bas. Ideea e ca eu nu mai stiu daca pe site la ei dau si parametri ai acestui difuzor, practic ar trebui sa fie acesti parametri daca este o firma atat de tare pe cat o lauda multi "audiofili".

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

daca vrei sa faci niste boxe calumea cu 1 DIFUZOR BASS / 2 MEDII / 1 INALTA incearca varianta asta eu le am acasa de 4 ani si merg de rup si calitate la sunet si putere

http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... itung.html asta pentru 10 toli

http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... ction.html astea sunt cele care le am si functioneaza super si calitate si putere

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu aseza mediile ca in desenul tau pentru ca apare un fenomen acustic nedorit(comb filtering),si vei avea medii puternice exact in fata boxei,iar daca faci doi pasi in stanga sau in dreapta mediile se vor auzi mai incet si prost(dispersie mica pe orizontala).Cel mai bine ar fi sa folosesti numai o medie pe boxa,sau daca vrei sa le folosesti pe amandoua aseaza-le una deasupra alteia,ca in proiectul din link-ul de mai sus.In acest caz dispersia pe orizontala va fi buna (ca la o singura medie) dar va avea de suferit dispersia pe verticala.De aceea boxa din proiectul de mai sus de la Visaton este inalta,ca sa fie nivelul mediilor mai apropiat de nivelul urechilor.Parerea mea este ca proiectul de mai sus s-ar auzi mai bine daca pui cele doua dif de medii cat mai apropiate,iar tweeterul deasupra lor.Aceste observatii sunt din experienta proprie si sunt valabile si in cazul cand ai mai multe tweetere pe o boxa (efectul este si mai accentuat decat in cazul mediilor).Cred ca ar fi binevenita parerea unui expert care se ocupa cu constructia/proiectarea de boxe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări