yo3ihg Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 ba da, dar montata undeva la inaltime si cat se poate de degajata, exista in comert si antene fixe pt CB cu tot cu contragreutati Link spre comentariu
MDshelll Postat Mai 22, 2008 Autor Partajează Postat Mai 22, 2008 Din pacate eu stau la parter, si nu prea am posibilitate sa pun antena pe bloc, nu cred ca pot face ceva sa imbunatatesc calitatea semnalului indiferent de antena. :( Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 Ai curte in fata geamului ?Daca ai si tu cativa metrii patrati, trage=ti acolo "bat" de lemn pe care sa pui antena ( aventual si ancorele )...ca nu s-o prinde nimeni :weedman: Oricum...parerea mea este sa nu dai banii pe o antena cumparata atat timp cat nu ai unde sa o pui. Link spre comentariu
MDshelll Postat Mai 22, 2008 Autor Partajează Postat Mai 22, 2008 Am tras o sarma de la o camera la alta pe partea exterioara blocului si se pare ca receptionez mai bine semnalele emise de camioane, cel putin asta aud. O sa cumpar si antena daca voi monta statia pe autoturism. Pana atunci ai dreptate nu prea merita o investitie pe o antena. Am tras un cablu de boxe de circa 2.50 metri care sta in afara lipit de peretele blocului. Probabil daca as sta la un etaj superior si cablu care e folosit pe post de antena ar fi acolo, statia ar receptiona mai bine. Totusi e bun cablu ce l-am folosit sau trebuie alt tip de cablu?PS: Masa de la mufa antenei am legat-o la caloriferul din camera. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 Nu-i asa ca ai dat vopseaua jos de pe calorifer cand ai legat firul ? :weedman: Cablul...iti trebuie cablu de 50 de omuleti. Chiar azi am vazut in Bucuresti, in spatele Halelor Bucur Obor cablu de 50 de ohmi cu 1 leu (parca sau 1.5). Link spre comentariu
MDshelll Postat Mai 22, 2008 Autor Partajează Postat Mai 22, 2008 Da yo9hnf, normal ca am dat vopseaua de pe calorifer in locul respectiv altfel nu ar face contact. Cablul asta care e cel popular pentru conexiuni intre statie si boxe cati ohm are? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 cablu pt boxe nu este coaxial, e bifilar Link spre comentariu
MDshelll Postat Mai 22, 2008 Autor Partajează Postat Mai 22, 2008 Am inteles, deci am nevoie de 3m de cablu coaxial de 50 ohm, si ce grosime ar trebui sa aiba aproximativ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 Teoretic, cu cat e mai gros, cu atat mai bine ...practic tu nu ai putere mare ( cat, 4 W? ), si deci nu prea cred ca conteaza. Poti cauta ...este unul foarte moale, de se pune pe la taxiuri ( este usor de mulat). Link spre comentariu
MDshelll Postat Mai 22, 2008 Autor Partajează Postat Mai 22, 2008 cablu coaxial de 50 ohm pe masinile de taxi? unde pot sa vad asa ceva pe ele? Link spre comentariu
MDshelll Postat Mai 22, 2008 Autor Partajează Postat Mai 22, 2008 "Poti cauta ...este unul foarte moale, de se pune pe la taxiuri ( este usor de mulat)."Unde la taxiuri? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 cablu coaxial de 50 ohm pe masinile de taxi? unde pot sa vad asa ceva pe ele?Undeva intre statie si antena exterioara. Cauta pe la magazinele de electronice, gasesti sigur. Link spre comentariu
MDshelll Postat Mai 22, 2008 Autor Partajează Postat Mai 22, 2008 Ok, am sa cumpar cablu coaxial 50 ohm. Daca schimb cablu de antena o sa meara si emisia cu el? Voi putea vorbii cu restul persoanelor aflate in zona? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 Daca pui cablu de 50 de omuleti vei putea si emite, numai sa-ti faci o sarma de 2,75 pe verticala, sau alt fel de antena ( care sa aibe o impedanta apropiata de 50 ohmi...tu nu ai cum sa o masori. deobicei impedanta o modifici scurtand sau lungind bratele antenei ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum