Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O antena potrivia pentru Stabo xf4012

MDshelll

Postări Recomandate

• Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MDshelll

42

• yo9hnf

23

• Yo4You

10

• yo9hrb

9

Top autori în acest subiect

acest tip de antena nu are nevoie de nici o adaptare, sau merge direct bagata in statie?am vazut intr-o carte un condensator variabil intre elementul radiant si contragreutati

Link spre comentariu

Daca o faci de 2,75m este Ok. Ideea e ca niciodata nu o sa faci o antena perfecta care sa nu cecesita nici cea mai mica adaptare. Fa-o asa, si poate gasesti de imprumut un reflectometru, ca sa o masori. Eu am avut ceva asemanator, si mergea OK.

Link spre comentariu

Multumesc, dar totusi cred ca voi cumpara o antena CB 27Mhz, totusi iasa mai mic si nu arata ciudat in camera, in plus de asta, o pot utiliza si in masina.

Link spre comentariu

Cum in camera?Tu vrei sa folosesti antena in camera?Pai daca da, ....nu e nici util ( esti ecranat intr-o anumita masura ) si nici sanatos ( chiar daca tu dai cu putere mica ).Stai la bloc sau la casa?

Link spre comentariu

Eu stau in bloc si statia e stationara, merge si in autoturism cu niste modificari, dar din fabricatie e stationara merge la 220V~ si are nevoie de o antena de 50 ohm. Nu prea merita in aceste conditii sa confectionez o antena pentru ea?. In momentul de fata am intins un fir prin camera si se pare ca receptioneaza cateva ceva de pe 27mhz.

Link spre comentariu

Pai nu se merita sa tragi un fir de 2,75 pe verticala....dar se merita sa dai banii pe una noua.Incearca macar cu 2,75 pe verticala, fara alte complicatii si scoate-o afara , in afara balconuluisi o sa vezi.

Link spre comentariu

sa trag un cablu pe geam de 2.75cm, ar fi prea simplu dar o sa incerc. Totusi stau la parter si ar trage copii de el :( . Daca prind sarma de grilaj nu are aceasi eficienta?

Link spre comentariu

Daca prinzi sarma ( antena ) de grilaj, automat o sa ai alta antena, si nu o ground-plane.Chinuie=te putin ca nu e greu.Foloseste-ti si tu imaginatia. Ideal e sa nu ai obstacole in fata antenei ( adica obiecte metalice sau betoane ).

Link spre comentariu

Am intinis o sarma pe peretele blocului de la bucatarie la camera mea dar nu prea vad mare diferenta intre cum era inainte respectiv cu sarma prin casa si cum e acuma cu sarma intinsa in afara camerei

Link spre comentariu

Pai o antena care este facuta special pentru CB este , teoretic, o antena acordata aproape perfect.Dar cu ce te ajuta sa arunci banii pe fereastra ( de la parter :weedman: ) pe ceva care oricum nu o sa mearga bine din cauza conditiilor pe care le ai. ?!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări