mcip85 Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 am gasit telecomanda......nu functioneaza nimic, orice tasta as apasa. am desfacut encoderul de pe placa si volumul tot nu functioneaza. sunetul se aude la fel indiferent de sursa - radio, cd.... Link spre comentariu
mcip85 Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 am facut cateva masuratori astazi pe pinii procesorului. la pinul 5 unde intra semnalul de la encoder, pe schema imi arata 2,3 iar eu am 5,05. encoderul este scos de pe placa. de fapt unele tensiunile masurate la pinii procesorului sunt ca in schema, iar altele au valori diferite. am masurat de la 1 la 7 pinii si valorile masurate de mine fata de schema sun total diferite: 4,62 (1,9)- 3,27 (5,21)- 3,27 (5,21) - 2,23 (3,51)- 5,05 (2,3)- 2,28 (3,68) - 3,27 (5,22). intre () sunt de pe schema. sunt si valori ca in schema - la pinul 24vcc masoara 5v. ce poate sa insemne asta? Link spre comentariu
mcip85 Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 se pare ca nu a mai avut nimeni problema asta. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Procesorul ala este cumva un procesor ANALOGIC si eu nu am aflat inca ce se folosesc si in combine muzicale? sau este un procesor digital ca la toate celelalte. Daca este analogic poti masura cu multimetrul dar daca este digital ca la toate celelalte, atunci degeaba masori cu multimetrul ca nu inseamna nimic ceea ce ai masurat, trebuie sa vizualizezi semnalele cu osciloscopul. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Martie 5, 2016 Partajează Postat Martie 5, 2016 Acolo aveti defect 99% IC300(C1BB00000654) procesorul audio,nu procesorul aparatului !! Link spre comentariu
mcip85 Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 Ar fi vorba de acest integrat atunci: M61510AFP. http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=M61510afp Link spre comentariu
mcip85 Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Nu am gasit acest integrat. Stie cineva daca are echivalent sau unde sa il gasesc? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 Nu cred ca-l poti gasi decit din recuperari dar mai intii convinge-te ca el este vinovatul. Inca exista 1% sanse sa fie altceva defect. Link spre comentariu
mcip85 Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Am facut verificari dar nu am reusit sa stabilesc ceva defect. Mai ramane procesorul de sunet de inlocuit dar momentan nu am gasit unul sa incerc si aceasta varianta. Pentru a masura tensiunile (semnalele) la pinii procesorului am nevoie de un osciloscop sau pot folosi si multimetrul? Daca sunetul nu merge atunci care este legatura cu faptul ca nu recunoaste semnalele de la telecomanda? Vad pe schema ca atat semnalul de la encoder cat si de la senzorul pt telecomanda trec prin procesorul aparatului. Nu imi afiseaza erori si pe orice sursa de semnal are acelasi volum. Mai nou mi s-a intamplat sa o bag in priza dupa ceva timp si dupa ce am asamblat-o la loc si am rotit butonul de volum imi afisa pe display ,,volume -61db" dar nu se modifica sunetul chiar daca roteam de el. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Acolo se fac masuratori numai cu osciloscopul daca vrei sa vezi ceva.... Link spre comentariu
mcip85 Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Adica pentru a vedea semnalul de volum la iesirea de pe procesor trebuie sa folosesc osciloscopul.... Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 29, 2016 Partajează Postat Martie 29, 2016 Exact. Acolo totul se "manifesta" sub forma de impulsuri de aceeasi amplitudine dar latimi/frecvente/structuri diferite. Cu un multimetru nu ai sa vezi in veci exact ce se intimpla pe acolo. Cu multimetrul vezi daca pe strada este lumina dar nu ai sa vezi oamenii sau masinile, este ca si cum te-ai uita printr-un geam mat. Link spre comentariu
mcip85 Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Dar daca ocolesc procesorul audio si bag semnal audio dupa el, nu as putea folosi partea de amplificare totusi? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 ...teoretic da! Dar acel procesor sa nu aiba si functie de preamplificare..... Link spre comentariu
mcip85 Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Ma gindeam sa montez in interior un amplificator si sa o mai folosesc asa. Intrare de sunet separat, reglaj volum. Oricum boxele au o putere reala de 15w buc. (Am desfacut una sa vad). Singura problema ar fi impendanta lor de 6 ohmi. Pe net sunt destule scheme dar nu am gasit ceva pe 15w la 6 ohmi. Ce parere aveti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum