Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Combina Panasonic Model SA-AK200

bogdan546

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mcip85

13

• BUGHIU

5

• sesebe

4

• bogdan546

3

Top autori în acest subiect

am facut cateva masuratori astazi pe pinii procesorului.

la pinul 5 unde intra semnalul de la encoder, pe schema imi arata 2,3 iar eu am 5,05. encoderul este scos de pe placa.

de fapt unele tensiunile masurate la pinii procesorului sunt ca in schema, iar altele au valori diferite. am masurat de la 1 la 7 pinii si valorile masurate de mine fata de schema sun total diferite: 4,62 (1,9)- 3,27 (5,21)- 3,27 (5,21) - 2,23 (3,51)- 5,05 (2,3)- 2,28 (3,68) - 3,27 (5,22). intre () sunt de pe schema.

sunt si valori ca in schema - la pinul 24vcc masoara 5v.

ce poate sa insemne asta?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Procesorul ala este cumva un procesor ANALOGIC si eu nu am aflat inca ce se folosesc si in combine muzicale? sau este un procesor digital ca la toate celelalte.

Daca este analogic poti masura cu multimetrul dar daca este digital ca la toate celelalte, atunci degeaba masori cu multimetrul ca nu inseamna nimic ceea ce ai masurat, trebuie sa vizualizezi semnalele cu osciloscopul.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am facut verificari dar nu am reusit sa stabilesc ceva defect. Mai ramane procesorul de sunet de inlocuit dar momentan nu am gasit unul sa incerc si aceasta varianta.

Pentru a masura tensiunile (semnalele) la pinii procesorului am nevoie de un osciloscop sau pot folosi si multimetrul?

Daca sunetul nu merge atunci care este legatura cu faptul ca nu recunoaste semnalele de la telecomanda? Vad pe schema ca atat semnalul de la encoder cat si de la senzorul pt telecomanda trec prin procesorul aparatului.

Nu imi afiseaza erori si pe orice sursa de semnal are acelasi volum.

Mai nou mi s-a intamplat sa o bag in priza dupa ceva timp si dupa ce am asamblat-o la loc si am rotit butonul de volum imi afisa pe display ,,volume -61db" dar nu se modifica sunetul chiar daca roteam de el.

Link spre comentariu

Exact.

Acolo totul se "manifesta" sub forma de impulsuri de aceeasi amplitudine dar latimi/frecvente/structuri diferite. Cu un multimetru nu ai sa vezi in veci exact ce se intimpla pe acolo.

Cu multimetrul vezi daca pe strada este lumina dar nu ai sa vezi oamenii sau masinile, este ca si cum te-ai uita printr-un geam mat.

Link spre comentariu

Ma gindeam sa montez in interior un amplificator si sa o mai folosesc asa. Intrare de sunet separat, reglaj volum. Oricum boxele au o putere reala de 15w buc. (Am desfacut una sa vad).

Singura problema ar fi impendanta lor de 6 ohmi. Pe net sunt destule scheme dar nu am gasit ceva pe 15w la 6 ohmi.

Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări