Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum scot magnetul din difuzor

bogdan69

Postări Recomandate

Cum se pot scoate magnetii din difuzoare fara sa-i sparg. Cosul l-am demontat in doi timpi si trei miscari, insa piesele polare cred ca sunt lipide cu ceva adeziv.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan69

5

• Badman

3

• Electron

1

• Mihai85

1

Top autori în acest subiect

• Administratori

Trebuie fierti ca lipiciul sa cedeze dar daca magnetii sunt de neodiniul se si demagnetizeaza, eventual explodeaza

Link spre comentariu

E ferita, sigur, ca-s niste difuri de acum 20 de ani. Am nevoie doar de magneti. daca-i pun pe aragaz e suficient oare? Nu vreau sa bat in ei ca se crapa sigur.

Link spre comentariu

A mers cu un cutit. Multumesc mihaitza1985. Acu intreb ca am dat de ceva curios(cel putin pentru mine). Trebuie sa montez acesti magneti peste motorul unor difuzoare pentru schimbarea parametrilor. Cel putin asa spune francezul care a dezvoltat proiectul. El spune ca trebuie montati in camp invers. Din asta eu inteleg ca trebuie pusi pol la pol, sa se respinga. Buun, "indes" magnetul peste difuzor, se resping de abia pot sa-i tin si, la un moment dat, cand sunt la 1mm unul de altul se atrag si se lipesc. De ce?

Link spre comentariu
  • Administratori

si la Visaton sunt magneti de cumparat tocmai pentru a face acest lucru dar se ponteaza in pozitia in care se atrag

Link spre comentariu

Stiam ca sunt si la Visaton, au si cei de la Monacor. Pontati sa se atraga nu e pentru scut magnetic?( sa stea aproape de CRT). Intreb ca eu habar nu am. Francezul ala spune sa se monteze in camp invers. Ce dracu o insemna asta, nu stiu.

Ce spune unul pe un forum

Here is a TQWT drawing, from a french forum :

http://www.cinetson.org/phpBB2/viewtopic.php?t=8512

Note they add a SPM-90, glued at the back of the driver, to increase the HF :

http://www.monacor.com/int/en/produ...spr=EN&typ=full

To be glued as opposite field, preferably whith a 3 mm spacer...

Proiectul este chiar ala din link

Eventual ,Vasile muta subiectul la Incinte, ca sa nu mai fac altul acolo.

Link spre comentariu
  • 11 ani mai târziu...

Magnetul suplimentar se fixeaza peste cel existent astfel incat initial sa se respinga,se lipesc cu rasina epoxidica (poxipol); se mareste intensitatea campului magnetic in intrefier datorita reorientarii liniilor de camp ,creste putin spl-ul si scad distorsiunile.Modificarea parametrilor t-s se poate verifica cu un adaptor dats-v2.

Daca se poate realiza un clopot (ca la difuzoarele folosite in receptoarele tv color cu tub ) din tabla ol se obtin rezultate mai bune.

Procedeul se foloseste de mult timp, prin 1979 a aparut un articol in radio-urss preluat din funkschau-rfg.

Editat de ex.escu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări