Vizitator dobryraul Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Salut,am un echipament cu RS485 si vreau sa il leg la calculator;folosesc un convertor RS485/RS232 luat de la un mag. de electronice : IC485-I.Echipamentul meu are doar 2 pini pt RS485: Rx si Tx; iar convertorul are 4 pini: Tx+, Tx-, Rx+,Rx-.cum trebuie sa fac legaturile intre pini ca sa pot comunica cu echipamentul meu???in principiu am facut toate combinatiile intre pini.... In momentul in care am legat Rx de la echipament cu RX- de la conv. iar TX(echipament) cu TX-(conv) programul imi returneaza "CheckSum error in connection with XYZ". Se poate ca, convertorul sa "altereze" datele??? Link spre comentariu
mitescu Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 Comunicatia pe standardul 422/485 - utilizeaza 2 sarme, care reprezinta atat functia de tx cat si cea de rx, in cazul retelei de tip point to point simplex, sau drop.Protocolul de comunicatie stabileste una din aceste doua functii la un moment dat, mai precis, protocolul este stabilit de "master-ul" retelei.Concluzia este ca pe convertorul tau ai posibilitatea sa il legi la un master , si atunci folosestiliniile(1),(2), pentru a te lega pe magistrala, sau, in cazul in care te legi ca slave, utilizezi ptr. legatura la magistrala liniile (3),(4), legatura simplex(point to point sau drop).Asta este un tip de conexiune, daca vrei sa te legi point to point duplex, halfduplex, utilizezi toate patru linii, pentru fiecare din clientii retelei.Bun, pentru cazul tau specific, daca spui ca echipamentul are numai 2 linii, insemna ca este pregatit pentru o legatura simplex,(primul exemplu). Ceea ce conduce la concluzia ca trebuie sa te legi pe linia retelei cu (1),(2) . Asta in cazul in care PC-ul va fi master. In caz contrar (PC-ul este slave), utilizezi liniile (3),(4).De principiu in softul pe care il utilizezi pentru legatura cu echipamentul , iti spune in ce mod trebuie sa te legi. In cele mai multe cazuri PC-ul este master.ATENTIE, daca echipamentul tau este pregatit si configurat sa lucreze intr-o retea, si este configurat in acea retea ca master, s-ar putea sa ai probleme.Modurile in care se poate configura un asemenea echipament depinde le la producator la producator, dar in afara de legatura ca master sau slave , mai exista o legatura de tip SYS.De principiu acest tip de legatura este configurabila HARD, adica exista un switch undeva , pe echipament care face trecerea de la un tip de legatura la altul.Cand te legi SYS cu PC-ul , vei utiliza liniile (1),(2).Cateva observatii : - atentie la configurarea convertorului(vezi switch de la convertor)(parerea mea este ca trebuie sa il configurezi ca multi-drop 2 linii) - nu uita (in acest caz) de rezistentele terminatoare - si cel mai important, citeste documentatia softului si a echipamentului. S-ar putea sa descoperi ca acolo scrie tot. Link spre comentariu
Vizitator dobryraul Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 multam mitescu pt explicatii...am inceracat sa fac cum ai zis tu... dar din pacate tot nu merge??Singurul mod in care reusesc sa transmit si sa primesc ceva date este atunci cand leag Rx(Echipament) la Rx- (convertor) , iar Tx(echip.) la Tx+(convertor.) Convertorul are urmatorii pini 1( Tx+) 2(Tx-) 3(Rx+) 4(Rx-)Pentru echipamnetul meu eu am un soft care merge ok numai cand este legat direct pe interfata RS232 a echipamentului. In momentul in care vreau sa-l folosesc si pentru interfata RS485(+ convertor la RS232) nu mai merge....Eu trebuie sa folosesc interfata RS485...In legatura cu rezistentele terminale: am pus una de 120ohm intre Rx si Tx si 2 de 390ohm intre Rx-tresa si Tx-tresa.Trebuiesc puse la ambele capete :adica si la iesirea din echipament si la intrarea in convertor??care ar putea fi problema?????10x Link spre comentariu
Elef Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 Daca tin eu bine minte la RS422 sunt 4 sarme (Tx+,Tx-,Rx+,Rx- ca semnalu; e diferential) iar la RS485 sunt doar 2 sarme semnalul e diferential in continuare dar echipamentele trebuie sa se inteleaga cand vorbesc.Pe 485 sunt o gramada de protocoale industriale gen MODBUS,PROFIBUS.....Din foaia aia de acolo pentru 485 inteleg ca Rx+ trebui conectat la Tx+ si Rx- la Tx- si astfel ai obtine cele doua sarme pentru 485.http://en.wikipedia.org/wiki/RS-485Uite ceva mai mult despre 485.Si ceva foarte important: * A aka '?' aka TxD-/RxD- aka inverting pin which is negative (compared to B) when the line is idle (ie data is 1). * B aka '+' aka TxD+/RxD+ aka non-inverting pin which is positive (compared to A) when the line is idle (ie data is 1). Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 daca convertorul tau are 4 fire inseamna ca este sigur RS422 (care are nevoie de 4 fire fiind full duplex pe doua fire vin si pe doua fire pleaca informatia. RS485 are nevoie doar de doua fire si este half duplex pe aceleasi doua fire vin si pleaca informatia deci aici este buba ca multe convertoare RS485 to RS232 folosesc 4 fire la interfata cu PC-ul, Rx, Tx, RTS si GND ca sa ii spuna cind transmite si cind este gata sa receptioneze. Cred ca tu ai un convertor RS422,RS485 to RS232. Sunt convertoare RS485 to RS232 care pe partea de RS232 foloses doar Rx, Tx, si GND. VEzi daca nu cumva tu ai nevoie si de RTS la mufa de la PC ca daca convertorul tau are nevoie si tu nu-i pui nu va merge. Alta buba nu are de unde sa apara. Link spre comentariu
Vizitator mpintilie Postat Iulie 6, 2008 Partajează Postat Iulie 6, 2008 La unele echipamente care le-am vazut a trebuit sa fac punte intre RX+ - TX+ si intre RX- - TX- si abia dupa aia a mers."Checksum error" in caz de comunicatie am avut deexemplu cand ceream sa citesc 10 variabile la rand dar 2 nu erau citibile sau nu existau.Cand iti apare eroarea? Cand incerci sa te conectezi sau cand ceri un anumit lucru,eg citire, scriere?Probleme pot apare si din setarea portului.La RS232 ai avut un port setat corect, la RS485 ai alt port care ai uitat sa setezi ceva. Link spre comentariu
Vizitator Paul Nadejde Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Pai in primul rand ca intr-adevar e 422, asa ca ... fuga la magazin si ia un 485. Care are doarceva de genul S+, S-.Ar putea sa mearga si daca legi T+ cu R+ si T- si R-, daca are inauntru pin de validare a lui Tx. Mama lui cum o fi facut. Mai simplu sa mergi la magazin, eu le folosesc de ceva vreme si e ok. Cu ce am cumparat pana acum, however... cam am luat niste Gericomuri de la USB la 232 de n-au mers nici puscate. Link spre comentariu
Vizitator rocky03hr Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 normal ca nu merg daca sunt ieftine....deoarece emuleaza , nu sunt hardware.Daca iei un controler rs232la PCMCIA ala sigur merge se conecteaza la buss. dar sunt mai scumpe. Link spre comentariu
dekor Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Salut,incearca sa construiesti convertorul postat de mine la paginaviewtopic.php?f=69&t=134050Chiar functioneaza.dekor. Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Din 2008 de cand a fost ultimul raspuns, cred ca si-a rezolvat omul problema.Iar treaba cu ce este ieftin, este si prost, nu-si are rostul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum