Vizitator JKDInfected Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 Salut!!!Pentru inceput va spun ca is un incepator,dar am ceva habar de electronica...infine :smt003 Problema mea este urmatoarea: am facut rost de 2 motorase (din masinute stricate) si vreau sa le pot controla de pe computer,adica ce vreau sa zic prin a controla...un exemplu:-Cand apas de tasta Up motoru' sa se invarta intr-un sens,si down in celalalt sens.-La fel si cu tastele left si right.Si mai e inca o chestie,comunicarea sa fie prin radio nu prin cabluri...Daca vrea vineva sa ma ajute sau sa imi dea o schema asemanatoare ,va astept cu drag :partyman: Link spre comentariu
wangine Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 He he :smt003 Pentru incepator mai ales ca zici ca ai ceva habar de electronica proiectul care ti l-ai ales e cam greu chiar dificil pentru un cunoscator Incearca cu altceva mai usor, nu de alta dar chiar daca m-as chinui sa-ti postez aici informatiile o voi face degeaba ca nu or sa te ajute Un sfat bun cred eu :partyman: Link spre comentariu
Vizitator JKDInfected Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 Nu conteaza daca inteleg sau nu ...posteaza orice .Uitate la poza asta... Link spre comentariu
wangine Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 Deci tie ati mai trebuie o interfata pe portul paralel s-au RS232 care sa-ti faca 4 functii Si un mic programel pe care daca stii putin ti-l poti face singur Ai putea sa cauti pe forum dupa CNC si te inspiri de acoloDaca nu gasesti nimic am sa-ti caut ceva Link spre comentariu
Vizitator JKDInfected Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 Am inteles ce vrei sa zici,lasa softu' mai incolo...eu am nevoie acuma de partea electronica,un circuit integrat sau un micrcontroler care sa faca legatura intre computer si emitator.Si referitor la cnc am gasit ceva,doar poze...la ce se foloseste cnc? Link spre comentariu
Jimmy Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 am facut io ceva de genu mai demult, cand eram extrem de obsedat de lego :weedman: am folosit portu paralel care are 8 pini i/o pe care poti sa-i folosesti cum vrei.pe 4 dintre pinii aia am pus cate un releu mic care aclanseaza la 5V si inchidea contactu in locul butonului de la telecomanda.portu paralel poti sa-l comanzi usor in C++. ai functia "outp (0x378,i);" unde i ia valori de la 0, 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, etc...pt functia asta trebuie sa incluzi libraria windows.h in program.bafta :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum