MifTy Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 cioara ma-sii... deci, am un router edimax br-6104P, ca asta de aici dar fara usb si wireless. ori sunt tampit de tot, ori nu mai stiu sa fac un amarat de translator de nivel cu max232... asa ca am decis sa incerc cu JTAG-ul... dar searchul pe net mai mult m-a bagat in ceata... 1. cablul... circula 2 variante: wiggler (cu un 74hc244) si un poor man's cable cu doar 4 rezistente de 100 de ohmi. ca ala din poza de mai jos: pinoutul conectorului il stiu... se sustine ca e un conector standard jtag cu 14 pini dil... pana aici e bine... dar mai e si 2. softul. aici sunt 101% in ceata: - ce soft folosesc pentru conectarea la router - in ce sistem de operare... nu e deloc o intrebare cretina, exista vre-o cateva soafte cu niste preturi de mori (750 de dolari, sau chiar mai mult, in unele cazuri se ofera si un cablu in banii astia... parca vad ca e wigglerul facut cu un pic, sa para cine stie ce ingineria lu peste prajit...) in windows, si jtag tools de linux... in vre-o trenspe variante, cu 1001 patchuri... microcontrollerul folosit e ADM5120, fabricat de Infineon... exista niste minidristributii linux si bsd compilate special pentru ele, dar nu se insista asupra amanuntelor hardware (amilda e unul dintre ele, mai e si midge, si mai e si o versiune bsd asupra caruia nu insist...) chestiunea a devenit de amor propriu, ca routerul ala costa 80 de lei... dar vreau sa-l vad functional de mana mea!! cretinul s-a apucat sa-si faca update pe net... apoi a "uitat" sa booteze... ledul de power sta putin timp dupa alimentare aprins, apoi blinkaie vesel. si asta e unicul semn de viata... pe langa incalzirea mc-ului... banuiesc ca si-a rasolit si bootloaderul, nu numai softul (da, e un linux compilat de chinezii de la edimax)... flashul de pe placa este un 29LV160CTBC-70G... some ideas??? Link spre comentariu
wangine Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 Dupa cate am inteles routerul tau este mort din caura unui update nereusit Si dupa cate stiu sa faci update cu o interfata JTAG iti trebuie programul lui in fine De ce nu incerci cu un Max 232 pentru update?Metoda care o folosesc eu la aparatele moarte pentru a nu sta sa caut pentru fiecare programul in parte si sa construiesc enspe mii de interfete pentru fiecare si dupa cum ai spus mai si costa ceva banuti .Folosesc un DVD cu cipset MTK conectat prin RS 232 , dau jos flashul din el si-l pun pe cel din router incarc binul in program si dau upgrade O sa intrebe daca esti sigur ca-l vede conrupt si dai OK Apoi muti flashul din nou in router si merge 100%Asa fac la toate aparatele moarte problema este ca dupa vreo 20 de folosiri a placii trebuie schimbata pentru ca incep sa se exfolieze cablajeleProgramul ti-l dau eu Am pus mai jos o schema de max 232 banuiesc ca o aveai dar asta mi-a mers la orice foarte bineNumai bine :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum