Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SDR AVALA

SirRoger

Postări Recomandate

Va multumesc pentru lamuriri. Pana la urma o sa folosesc FTJ recomandat de autor in articol si daca la teste or sa apara produse nedorite o sa intercalez intre mixer si prefinal placa A de la A412 cu FTB, care va functiona si la receptie (tnx agn yo4you pt. PCB ).

Link spre comentariu

Pentru cei ce vor sa faca LPF pentru Tx pana la 100...150W, relee pot fi gasite aici viewtopic.php?f=59&t=32292&st=0&sk=t&sd=a, modelul G5LE-1, care sunt utilizate si in Pic a Star versiunea de 150W http://myweb.tiscali.co.uk/radiokits/ra ... ZR_LPF.htm , http://www.carnut.info/star-parts/PANEL ... pf-pcb.htm

Referitor la BPF...

Designul lui PA3AKE http://www.xs4all.nl/~martein/pa3ake/hm ... intro.html este interesant fiind modular si deci poate fi configurat si mai usor de pus la punct in cazul necesitatii schimbarii de componente; insa un set de filtre are dimensiuni destul de mari si este mai scump.

Designul din CDG2000 este ok si de fapt cel mai bine este de copiat intreg front-end-ul ce contine si un filtru diplexor cu cristale (roofing), totul fiind optimizat pentru performanta maxima.

Designul lui G3XJP din Pic a Star este extrem de interesant, comutarea filtrelor se face cu switch-uri integrate (FST3126). Actualmente veriunea utilizata este cea SMD a lui G6ALU http://myweb.tiscali.co.uk/radiokits/pi ... PF/BPF.htm , http://www.carnut.info/star-parts/BPF/bpf-build.htm

Din punctul meu de vedere este mai util de subliniat ce NU trebuie facut, pentru a obtine rezultate bune...

In toate BPF, daca se doresc rezultate maxime, atunci trebuiesc componente potrivite. Aceste rezultate maxime nu sunt insa intotdeauna necesare, trebuiesc coroborate cu performantele celorlalte etaje din Rx...

In CDG rezultate maxime se obtin cu bobine Lodestone care pot fi utilizate si in Pic a Star, dar sunt dificil de procurat si tebuiesc bobinate manual (poate dura cateva ore bune).

De fapt, in general bobine reglabile (inclusiv Toko) de 10 mm sunt dificil de gasit azi (Toko nu mai produce seria de 10 mm) si nu sunt ieftine. Se gasesc versiunile de 7 mm dar care sunt mai dificil de utilizat de noi amatorii.

In CDG se recomanda condensatori styro care se monteaza mai multi in paralel pentru a obtine valoarea necesara (sau acesta credeam eu ca este motivul); cam neinspirat atunci, eu am montat in unele benzi un singur condensator in loc de mai multi in paralel; se pare ca rezultatele sunt diferite, a trebuit sa modific unele bobine, ma gandesc ca este posibil (dar nu sunt sigur) ca inductantele parazite prezentate de cond. styro de valori mari sa prezinte influenta si de aceea sa se fi recomandat mai muti cond. de valori reduse in paralel.

Incercand bobinele Coilcraft http://www.coilcraft.com/ intr-un modul BPF ca cel de aici http://www.carnut.info/star-parts/BPF/bpf-build.htm am avut surpriza neplacuta sa obtin pierderi mari in banda de 40m (9,5 dB) si banuiesc ca ori una dintre bobine este defecta, ori ca modelul de bobina recomandat de G6ALU pentru banda respectiva nu este ok (G6ALU mi-a specificat ca de fapt nu a incercat practic cu Coilcraft, ci numai cu Toko, iar altii, contradictoriu, din experienta lor fie au confirmat fie au infirmat existenta problemei... deci ramane sa investighez). Inca nu am avut timp sa incerc alte bobine...

Insa, pentru proiecte obisnuite unde nu este necesar cel mai ridicat IP3 si cele mai mici pierderi, pot fi utilizate aceste design-uri folosind componente mai accesibile. Cu alte cuvinte, suntem radioamatori si nu este deloc rau sa scoti tot ce se poate si este suficient din ceea ce este la indemana, si nu sa dam un rinichi pentru a construi un trx...

Link spre comentariu

In poza pusa de mine cu ftb pe 80m, am folosit toruri din material 1, cu diametrul de 12.5 mm. Am facut o varianta cu bobine coilcraft si pierderile de insertie par sa fie cam cu 2 dB mai mari. Vreau sa mai testez un ftb pentru 80m cu bobine de diametru mare ( 8-10 mm ) bobinate cu lita de RF. PS: Va pregatiti de plecare la Simpo2009 ???

Link spre comentariu

Cel putin din ce am constatat eu, nu este chiar usor de experimentat, vremurile cand gaseai prin cutia de sub masa sau in sertar condensatorii (din radiouri) si bobinele (din FI TV) necesare pentru RF au cam trecut, desi sporadic am mai gasit de cumparat cond. styro (radioamator.ro) si bobine Toko (dar majoritatea nepotrivite pentru BPF), conductorul tip "litza" nu prea mai este utilizat, iar aparatele "moderne" nu mai contin prea multe componente utile amatorului de HF... Iar abordarea de genul copierii unui proiect obliga si ea la achizitionarea de componente noi din afara... adica nu foarte usor de gasit si nici foarte ieftin.As fi vrut mult sa pot ajunge, dar din pacate nu pot veni la Tg Jiu, am niste probleme acum (de sanatate, din pacate, si stiii cum este, birocratie medicala, sunt deja "programat" pentru chiar seara asta si ce-i mai putin placut deabia se intrevede...).M-ar fi interesat in special niste radiatoare mari de aluminiu si 2-3 surse in comutatie industriale de 50V pentru un QRO tranzistorizat, si vreo 4 condensatori de 470pF/15kV proveniti din dezmembrarile statiilor rusesti... dar de as fi venit, sigur as fi plecat "cu sacosa plina", cum de obicei se intampla...P.S. eu zic sa ne adresam unii altora la persoana I-a... suntem pe un forum... [imi amintesc de armata, la transmisiuni, unde "dumneavoastra" sau adresarea prea respectuoasa la persoana a II-a nu avea ce cauta in traficul serios, chiar daca un soldat s-ar fi adresat prin radio unui colonel... cel putin asa de intampla atunci si acolo... altfel -se zicea atunci- "dusmanul" ar fi putut deduce/aproxima ierarhia sau gradele/functiile respectivilor...]73!

Link spre comentariu

Nici eu, din pacate tot din cauza problemelor de sanatate, nu pot da curs invitatiei lui Sorin-YO7CKQ de a prezenta la Simpo Tg. Jiu LP-100 ( power-swr-metru 100mW-2000W ) executat dupa schema lui Larry, N8LP. Poate anul viitor....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ar fii interesat cineva sa faca un kit la asa ceva?? Astept Oferte. Platesc bine :da

Daca citeai toate paginile gaseai la pagina 4 rezolvarea la problema ta data tocmai de autorul proiectului:Hello SDR HAM fans,The mono-band transceiver AVALA-01 redesigned , corrected and improved performances is available as KIT with new name GENESIS G40 fromh t t p : / / w w w .genesisradio.com.au/index.html[/url] .I prepared new articles related to SDR and RF design also . They will be uploaded to my WEB site pages very soon .delate space from h t t p : / / w w wVY 73/72 GL in SDR homebrew Tasa YU1LM/QRPw w w . yu1lm. qrpradio.com
Link spre comentariu

:freaza: MS MULT DE TOT :nas:, cum se comanda??

HOW TO PLACE YOUR ORDER: Should you wish to pay by Credit card please FAX your Name, callsign, credit card number and exp.date to +61 2 9233 2273. Please make sure to include your delivery address, email address and contact phone number. Please note: your credit card details are not kept on file once transaction is completed.

For PayPal payments please send the amount payable to [email protected] .

The total amount payable varies, depending on payment method of your choice, postage and delivery destination.

Eu am comandat prin mail si am platit prin PAYPAL. Se poate si cu card insa e o procedura un pic

mai complicata (in opinia mea). Coletul a venit cam in 2 saptamani (cand am facut comanda kit-ul era in productie).

Sunt 2 variante , G40 (40m) si G2030 (20m si 30m). Eu am luat varianta G2030. Din cate am auzit va aparea

un alt kit multiband.

Exista si un grup pe Yahoo legat de acest subiect http://groups.yahoo.com/group/GenesisRadio/

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Sa revenim la subiect :da

Am dat peste aceasta schema de receiver SDR si as incerca sa adaptez etajul programable clock generator, realizat cu CY27EE16ZE, la SDR AVALA. Stie cineva de unde s-ar putea achizitiona acest integrat ? Multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am construit acest receptor pe baza chitului care se vinde la revista... Functioneaza bine... Mici probleme au fost descarcarea programului, site-ul prezinta versiuni peste versiuni si odata instalat, am scapat greu de "semnatura" programului atunci cand am incercat cu o versiune mai recenta ...Montajul nu functioneaza bine de la com serial cu convertor USB!La acest montaj a aparut si o extindere cu care se poate acorda circuitul de intrare, (4 intrari) folosind diode varicap si un convertor D/A...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara,

am zis sa nu mai deschid alt topic, eventual il deschidem daca sint amatori.

Ma gindeam ca poate mai este cineva interesat sa testeze un transceiver SDR. Ma gindeam la schema de aici http://cqham.ru/trx84_88.htm

Eu oricum il voi testa, dar daca mai incerca si altcineva era mai util pentru a schimba pareri si verifica rezultatele.

Emil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări