Vizitator raducel Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Salut, mi s-a dezlipit magnetul de pe sasiul difuzorului si chiar nu am cea mai mica idee cu ce pot lipi, durabil binenteles. Nu stiu ce folosesc fabricantii dar sigur nu am acces la asa ceva. Un substituent apropiat sau poate chiar mai bun as dori. Si ar trebui sa reziste si la ceva caldura ca ar fi cam 90% sanse sa se incalzeasca magnetul. Astept sugestii. Link spre comentariu
Noobsound Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 fa o poza. Nu cumva este prins cu nituri sau suruburi? ce fel de difuzor este? ai putea incerca cu poxipol. fii mai precis s-a descentrat difuzorul? in caz ca a forfecat bobina.. nu prea mai sunt sanse sa il refaci. Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Ar putea sa-l rebobineze daca are experienta.Suportul la bobina l-ar putea face din tabla de aluminiu folosita la unele cutii de bere.Problema ar fi sarma pt ca daca are sarma din aia de cupru-aluminiu patrata nu prea are sanse sa gaseasca.Cat despre adeziv eu am folosit un fel de superglue mai vechi ce s-a ingrosat in timp dar pt a lipi magnetul si-a facut treaba.Ce-mi da mie bataie de cap la lipit magnetii e sa il centrez. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 salut ! eu am lipit un magnet la un dif cu bison si pe margine am dat cu picatura.lasa-l vreo 2 zile sa se intareasca.cred k merge si cu poxipol. nu lipi cu superglue ca e casant si o data iti fuge magnetul Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Dar magnetul nu e casant? Si picatura e elastica :smt017 ? Oricum la mine nu a fugit magnetul.. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 picatura nu este in nici un caz elastica.deaia ti-am sugerat sa pui pe margine. este un fel de superglue dar mult mai puternic. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 fa o poza calumea..sa vedem ce ai acolo. Link spre comentariu
junior Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 Eu am avut o astfel de problema cu un difizor rusesc (Amfiton). Am desfacut membrana de pe sasiu , inclusiv spiderul .Bobina a ramas lipita de membrana. Pentru a centra corect magnetul pe sasiu am construit din scandura de 2cm grosime un cadru dreprunghiular care se rezeama usor pe sasiu.In cele 4 laturi ale cadrului am introdus cate un surub gros (peste 8mm) .Un capat al surubului se sprijina pe o bucata de placaj care impinge apoi in magnet.Capatul liber al surubului poate fi rotit folosind o cheie potrivita.Rotind pe rand cele 4 suruburi am obtinut o centrare perfecta ( introduc distantiere in intrefier) .Lipirea am realizata cu lac de mobila (vascos ca mierea ) .Difuzorul merge perfect si acum (5 ani de la reparatie ) . Link spre comentariu
Vizitator raducel Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 Nu, bobina ii buna ca am sesizat problema la timp. A inceput sa caraie incet si am observat ca se misca magnetul. Deci in momentul de fata nu am dat magnetul jos de tot ca tare mi-i frica de centrat, dar cred ca de ce mi-i frica nu scap. Difuzorul este Magnat Xpress 12. Link spre comentariu
Noobsound Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 RADUCEL tie ti s-a desprins magnetul de unul dintre discurile metalice de pe partile magnetului sau ti s-a desprins intre sasiu si partea metalica ce se afla lipita de magnet? Discurile metalice sunt foarte greu de centrat inapoi pe magnet in schimb sasiul de centrat pe magnet e floare la ureche Daca ai suprafata mare de contact intre piesele dezlipite si poti baga adeziv foloseste linistit poxipol. Dupa care dai cu picatura si o sa fie 100% ok. Ai grija sa nu bagi picatura in locul unde este dezlipit si sa tii difuzorul inclinat ca ai putea sa ajungi cu lipiciul pana pe bobina. Link spre comentariu
Vizitator raducel Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 S-a dezlipit intre sasiu si placa de pe magnet. Am observat ca ii si nituit, deci n-ar fi problema sa cada de tot, doar ca vibreaza la volum. Si s-ar putea sa fie stramb si sasiul ca face urat. Ramane doar sa lipesc sa nu mai vibreze magnetul si sa centrez cumva sasiul sa nu mai frece bobina. Foarte ciudat caraie tra sa ma uit atent sa vad cum sa-l ciocanesc. Link spre comentariu
AlpHso Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 Ca adeziv acolo ai putea folosi si un silicon din ala folosit la lipit geamurile la masini, ala rezista la vibrati si este si foarte rezistentin timp.Problema e ca pentru a face o treba buna trebuie sa dai membrana jos si sa-i mai tragi doua ciocane peste nituri dupa ce ai pus adezivul, sau poate ai noroc si are suruburi.Iar cand lipesti membrana pt a centra bobina introduci bucatele de tabla facute dintr-o curte de bere exact ca in filmuletul acesta : dupa care poti lipi membrana cu ce crezi tu ca e mai bine numai aracet nu (eu unu recomand prenadez in cazul in care mai este nevoie sa-l desfaci vreodata) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum