Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor defect??????

Vizitator danvizi

Postări Recomandate

Vizitator danvizi

Salutare.Un prieten are un monitor Samsung 710 care prezinta urmatorul simptom: la inceput din windows aparea mesajul urmator; NOT OPTIMUM MODERECOMMENDED MODE1280X1024: 60hzsi sub chestia asta un chenar galben si in interiorul lui un semn al intrebarii.Mentionez ca monitorul estep e rezolutia de1280x1024 si la 60Hz. AM incercat si 800x600 si 1024x768 si apare acelasi mesaj.Acum apare in permanenta acest mesaj. Nu mai apare nimic din windows sau din BIOS sau altceva.Daca nu are cablu scrie sa verific daca e conectat cablu. CUm il conectez la calculator imediat apare chestia asta si se plimba pe ecran.AM verificat cu 2 cabluri deci e exclus sa fie de la cablu.Daca ati mai patia asa ceva va rog sa ma ajutati i pe mine.Astept sfaturile voastre.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cel mai simplu este sa-l conectezi la un alt PC si vezi ce zice Eventual al unui prieten care merge tot pe LCD Daca tot asa este scoti memoria este un 24C04 la Samsung de obicei , si bagi una noua nescrisasi monitorul isi va scrie noile setari pe ea din firmwarele instalat din fabrica Te va intreba apoi ca nu este nici o setare si ca vor fi facute automat Il lasi sa le faca si ar trebui sa mearga :partyman:Edit:Eventual conecteaza-l la al tau acum am vazut ca nu este al tau monitorul

Link spre comentariu
Vizitator danvizi

Monitorul a fost testat pe 2 calc si face la fel. Am schimbat si cablul VGA face la fel.Acest model este fara memorie - nu se vede in poza.Placa din poza primeste tensiunile de 15V si 5V, deci alimentarea este OK.Este posibil sa fie de la mufa VGA a monitorului? Poate nu face contact vreun pin?Daca nici de la asta nu e cred ca e dusa placa.Astept orice sfat.Multumesc

Link spre comentariu

Cu sa fie fara memorie?Eventual sa fie incorporata in procesor dar tu ai memoria acolo si setarile care le faci cum le tine minte ?La un monitor LCD memoria nu face decat sa tina minte ce setari faci tu la el si firmwarele are softul pentru elTrece placa prin aer cald si refa lipiturile pentru ca placile astea nu se ard asa usorMai verifica sursa daca are ceva timp de functionare :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator danvizi

Am mai citit pe forumuri si acolo se vorbea despre circuitul IC200 (cel cu hartie pe el) care este un defect des intalnit la Samsung. Am sunat la Deck si mi-au zis ca reparatia costa 35 euro. Merita sa-l perar sau nu? Mai bine il vand unei cuiva care are nevoie de display.Stie cineva cum se numeste IC200, si daca chiar este de la el?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator danvizi

Am impresia ca acolo este flashul si tot ce stie monitorul sa faca Dar daca baietii ti-au spus ca ti-l repara cu 35 eurici crezi ca vei iesi mai ieftin cu IC200 parca Si cred ca nu IC-ul este defect ci datele care se afla in el :partyman:

Cred ca ai dreptate. Ei rescriu flashul in 5 minute si iti iau 35 euro si iti zic ca a fost ars vreun circuit. Asta e ce sa-i faci. Esti la mana lor. Multumesc pentru raspunsiri. Va tin la curent cu evolutia lucrurilor.
Link spre comentariu
  • 16 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări